Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Nejsem v práci, píšu výše. ze jsem po porodu…
Promiň. Mně se tvůj dotaz asi spletl s paralelním dotazem.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym.
Ale mám tu par známých…a když jsem si procitala o panicek atace…tak nějak mám obavu, ze i mě to potkalo.Ac to tedy sama nechápu..
Jsem 2 měsíce po porodu, stres z toho, abych vše zvládla s mimcem, do toho dcerka 5 tileta, moc nespim a do toho jsem začala hubnout a na moc pít nějaký spalovac tuku..což tomu ory také nepridalo 🙈
No ale k věci…predevcirem jsem jako už mockrát únavou usnula na gauci v obyvaku…ve 2 ráno jsem se vzbudila a to jak mi bylo, to bylo strašný…
Bušení srdce, bolest na hrudi, poleval mi pot, motáa se mi hlava, mzitky před očima a špatně se mi dyvhalo…absolutně jsem nevedela, co se se mnou děje 🙈 🙈 rozdychala jsem to, rozchodila a za půl hodinky zkusila usnout;což se podařilo…
Od te doby ten tlak na prsou mám pořad, nebo se adi proste hlidam..a cekam kdy to přijde znovu..mám takový strach, ze na gauci už asi nikdy neusnu 🙈 🙈nevím, přišlo mi, ze mám snad infarkt a určitě umru 🙈 🙈 ale v těhotenství mi opravdu na srdci nic nenašli 🙈 🙈
Jsem z toho úplně vyrizena…myslíte, ze to opravdu mohla být panicka ataka???A pokud ano, co nebo proč se to stalo???
A co dělat pro to, aby se to nevrátilo…nikdy mi tak strašně nebylo 🙈 🙈
Bacha na ty spalovače (a obecně kafe, nikotin a takové ty „nakopávací“ věci), ty můžou být spouštěčem ataky. Ony ti zvednou tlak a tep a tělo to vyhodnotí jako ohrožení, zvlášt pokud je v dlouhodobém stresu. Mně umí spustit paniku i nízká hladina cukru.
@sanysas píše:
Někdo má panické ataky jednou za čas, někdo klidně každý den. Mohla to být ojedinělá situace. Mě jako jediné co zabralo na panické ataky a úzkosti byly antidepresivaVzhledem k tomu že jsi po porodu bych je asi úplně nedoporučovala ale vím že jsou nějaké které ti nějak v kojení atd nebudou vadit. Každopádně tě hned nechci hnát do AD. Nejprve bych zkusila třeba nějaké bylinky, dýchací cvičení, jóga atd. A pokud se to nezlepší tak si promluvit s odborníkem.
Takže si myslíte, ze to opravdu byla panicka ataka???
![]()
Já se pořad bojím, kdy to přijde znovu a hrozne se hlidam. Nevím jak se toho strachu zbavit
A jóga by tedy mohla pomoci??
Už jsem bez anonymu, tak klidně sz ![]()
Ahoj,
mně se něco podobného stalo asi 3 měsíce po porodu. Jednou večer, než jsem šla spát, se mi jakoby zamotala hlava, rozbušilo se mi srdce a totálně ztuhly stehenní svaly, přidalo se pocení rukou a nohou…myslela jsem si, že umírám. Taky se jednalo o panickou ataku, zabrala antidepresiva a psychoterapie.
Mě na panické ataky a úzkosti pomohli až antidepresiva. Předtím jsem brala Lexaurin jako SOS prášek. Teď už ho vůbec nepotřebuju ťuk ťuk ťuk a už to bude určitě přes měsíc. Jinak antidepresiva beru teď 4 měsíc. A už jsem tu někde psala že se to někomu může dít často, někdo to má jen jednou za 3 roky. Ale jestli dlouho něco takového na sobě pozorujete, tak bych se poradila u psychiatra.
@Anonymní píše:
Ahoj,mně se něco podobného stalo asi 3 měsíce po porodu. Jednou večer, než jsem šla spát, se mi jakoby zamotala hlava, rozbušilo se mi srdce a totálně ztuhly stehenní svaly, přidalo se pocení rukou a nohou…myslela jsem si, že umírám. Taky se jednalo o panickou ataku, zabrala antidepresiva a psychoterapie.
Ano, i mě prave 2 měsíce po porodu
Ahojte mám 17 rokov keď som mala 14 diagnostikovali mi pp. skončila som v nemocnici s tepom 180. Kardiologicke vyšetrenie bolo v poriadku a tak som dostala záver že je to psychika. Vždy pri ataku alebo ak mám ist k lekárovi mám tep aj 170 z neskutočného strachu môže byt aj takto vysoky tep dôsledok panickej záchvatu?
Dobrý den je mi 18 let a trpím panickou poruchou která u mě probíhá už nějakých tich 6 měsíců. První dva měsíce byli neúnosné a přemýšlel sem ze to vzdam. Celých 14 dní co se mi to objevilo mi busilo srdce jak o závod a ja nevedel co mam dělat Ale poté asi po tich 2 měsících se mi ulevilo bral sem antidepresiva tak je možné že s toho. Ale pak sem prášky vysadil a myslel sem si že je všechno v pohodě ale před pár dny se mi to zase vrátilo.. Nemůžu pít alkohol a ani si dát marihuanu která mi celkem pomáhala od stresu. Pokaždé co si dám alkohol nebo zmiňovanou marihuanu tak se mi rozbusi srdce neskutečným způsobem a spustí se mi panicka ataca. Vím i presne z čeho se mi spustila panicka porucha přišel sem ve svých 17 letech o mámu a tátu sem neměl a musel sem bydlet u kamaráda s jeho rodiči a nebylo to vůbec jednoduché.. A jednu noc tak jako každou sem přemýšlel o tom stejným o tom co bude až já nebudu představoval sem si tmu prostě prázdno a náhle sem spustila panicka porucha začalo se mi klepat celé tělo a viděl sem smrt před očima
Ale teď už vím že nic vážného to není a je to fakt nepříjemné ty stavy a nikomu bych to v životě nepřál
Přeji všem co tohle prožívají jenom to nejlepší a ať sem jim to brzo zlepší
Vím že sem nenapsal žádnou radu ale myslím si že by mi tenhle příspěvek co sem napsal mohl pomoct s tím že v tom nejsem sám a je tu ještě spoustu dalších lidí co tím trpí také.
Tak ještě jednou všem hodně štěstí mi to zvládneme 🤗 🤗