Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@TynaCut Mě Befada přijdou úzký. Máme teda jen tenisky (letos poprvé), ale vložka se do nich nestrčí a i bez vložky tam má kluk problém přes nárt vlézt. Musím mu to vždycky úplně povolit až dolů.
@TynaCut velky vyber od Befada maji v nove detske obuvi v Hodosi, kdyz zahnes k Iru, vedle reznictvi ![]()
Prave, ze sandale jsou super, ze se daji povolit podle nohy
ty z odkazu mame v jiny barve a jsou mu. Sice ty pasky ma dost povoleny, ale dobry ![]()
@Barushe jj tak tam jsem dnes byla, neměli velikost, tak mu asi objednám nebo možná dostanou tak tam sjedu, ale budou mu, to je hlavní
díky za info
@Fima práě ty jsme nezkoušeli, nikde jsem na ně nenarazila
a co s pacením nohou? a vložku máte na doporučení dr.?mě řekla, že má ploché nohy, že má mít hlavně papuče na doma, ne bosky ![]()
Moje dětičky mají taky nohy jak slůňata a ještě ploché jak ranvej, bohužel po mamince
. Osvědčily se nám bačkory DPK. Vzor K57010. web www. dpk. cz. Já bydlím v Praze, takže jezdím na prodejny, teďka jsou na E-shopu vyprodané, ale když jsem klukům kupovala v sobotu boty, na prodejně je měli a prodavačka říkala, že se teď došívají, potřebuju je je jak do školy(školky), tak domů, tak i k bábině
.
Hlavně děcka jak maj ploché nohy, tak tyto bačkory maj krásně tvarované stélky, takže nemusíme furt přehazovat ortostélky z bot
, ortoped nás za bačkory DPK pochválil, že jsou krásně vypracované.
Máme doma tyhle s auťákem a kluci je úplně milujou ![]()
@TynaCut Jojo, chodíme od roka na ortopedii. Má valgózní postavení v kolenou (nohy do X) a zborcenou příčnou klenbu, takže nosí vložky s korekcí a musí je mít právě většinu času. Tak je to taky boj, vybrat boty, kam se to vejde.
Holky, odkazy už nefunují a já bych potřebovala poradit, jaké koupit papučky do školky pro širokou nožku a vysokej nárt…
Nějaké nápady? Moc díky
@Ráchelia Určitě tyhle požadavky splňují Fare. Klukovi kupuji konkrétně tento typ: http://www.detihrackyoblecky.cz/…DARMA-domaci, nosí ortopedické vložky, má vysoký nárt, takže potřebuje dostatečně širokou obuv, aby se do toho vlezl i s vložkou.
Holky, vzhledem k tomu, že už odkazy nefungují, obnovuji diskuzi. Potřebuji bačkůrky pro synka 1,5 roku, má celkem širokou nožku a jelikož starší dcerka je pravý opak, tak nemám zkušenost. Předem díky za rady ![]()
A jak má širokou a dlouhou nožku? Nízký nebo vysoký nárt? Kotník úzký nebo širší?
Fare, takový ten typ na sucháč (ty na přezku jsou uzší)
https://www.fare.cz/…-4012406.htm
Mají hafo barev a velikosti až do 30ky ![]()
A vlastně, je to ještě prcek, nestačí kožené capáčky? Třeba Dadoos? To je úplně to nejlepší, pokud nelze jen v ponožkách. Neomezuje pohyb a zároveň izoluje.
Doma nosí hlavně kožené capáčky, ale k babičkám, na návštěvy a podobně chci papučky.
@hofka píše:
A vlastně, je to ještě prcek, nestačí kožené capáčky? Třeba Dadoos? To je úplně to nejlepší, pokud nelze jen v ponožkách. Neomezuje pohyb a zároveň izoluje.