Paréza brachiálního plexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
23.1.13 21:01

Ali díky, ale já tohle zas za tak velký pokrok neberu :roll: sice jo tohle dělá, ale pořád to není žádný pokrok s ručkou! dokud neuvidím že jí dá více od těla nebo náznak ohybu v lokti, tak pořád nebudu spokojená, nebo by aspoň stačilo aby vní udržel nějakou hračku, protože stisk má hooodně slabý a paleček mi přijde že nezapojuje vůbec a spíš ho vtáčí jakoby ven.
Stím elektrostimulátorem ani jsem to na pojišťovnu nezkoušela, myslím že by nám nic nezaplatila, jednak vtý době neměl s mou pojišťovnou pan Urban smlouvu (prý ji snad bude mít teď od ledna)takže jsme si uněj za půl hoďky platili ještě 300kč a jednak co nám pojišťovna dělá za problémy, ani cesťák neproplatí, tak stímto jsem to vzdala úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
23.1.13 21:54

Ahoj holky,
Ali, já taky uvažuji o stimulaci. Už jsem to tu nedávno psala, že mě to láká. Už mám i pár dnů připravený mail pro pana Urbana do Olomouce. Ale potřebuji to ještě nějak doupravit, abych mu to mohla poslat. A teď jsem vůbec neměla čas. Mně se kdysi dr Mencl taky ptal, jestli stimulujeme, ale když jsem mu řekla, že nám to rehábky nedoporučují, tak už nic neříkal. Jen se tak zašklebil.
Je to jen moje teorie, ale myslím si, že když ty naše dětičky nejsou operovné a mají nervy tak nějak v pořádku a jde o to maximální rozcvičení, že by ani přístroj nemusel být kdovíjak namakanej. Holky potřebují různé typy proudů podle toho, který sval je už inervovaný a který ne. Myslím a doufám, že u nás by to bylo jinak. Ale nechci kecat.
Zítra to panu Urbanovi pošlu. Věřím, že on bude ochotný pomoct, už jde jen o to tam pak dojet. Ale co, když by to mělo mít sebemenší přínos.
Matymu bude 9. února rok a půl. Nějak kolem desátého měsíce měl takové tendence se začít stavět a snad i chodit, tak jsem ho pořád stahovala dolů a vůbec jsem ho nenechávala vstávat. Chtěla jsem, aby kvůli ručce začal nejdříve lézt. To se povedlo až v roce a u toho zůstal vlastně půl roku. Z toho mám radost, protože ruku pěkně posílil. Ale teď při jeho váze už je to o zdraví ho nosit :mrgreen:, tak jsem fakt šťastná, že už ho nebudu muset vláčet na rukách a pěkně bude ťapkat po svých.

Danuš, je paráda, že si Petřík ručku uvědomuje. A i při otáčení musí použít ten správný pohybový vzorec, aby to dokázal. A to by nešlo, kdyby mozek nedal do ruky informaci, co má dělat. Takže pokrok to určitě je. U Matěje to vypadalo ve třech měsících ještě pořád katastrofálně a Petřik dá se říct je ve stadiu třech měsíců od porodu, protože operací mu začala nová regenerace. Tak si to aspoň laicky myslím. A ohyb v lokti je opravdu moc těžký, ale určitě to taky přijde. Jen to bude chtít ještě nějaký čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.13 07:58

Ahojky, my stále bojujeme s polohou na kolínkách… Tak ráda by na nich byla, ale neudrží se. Jen na malilinkatou chvilku byla na kolínkách, ale pokouší se o to… Jakoby udělá ten začátek a pak se nedokáže udržet a pořádně se opřít. Nebo si zalehává ručičky. Už i tu zdravou, že je opřená o paretickou a zdravou má pod sebou, ale krásně je vytahuje z pod bříška a snaží se i ručičky zvedat… Jen nevím, jestli to netahá zádama… Ale máme veliký úniky, co se týče hlavy a prdelky… Jak už ji umí nadzvednout jsou to boje… Zkouším ji v jedné poloze držet bez hlavičky, jestli si ji dá do pozice jen přes stimulaci zóny, párkrát ano, ale spíš moc ne… Jinak při jakýmkoliv omezovacím pohybu řve, jako tur, spíše se vzteká… Už ani ve vajíčku nechce být, jak je veliká, má málo místa. V devíti měsících bude mít něco kolem 11,5kg a je ke všemu dlouhá… cca 76cm.
Někdy je cvíčo lepší, jindy je to bída, že nevím, jak na ní… Ale to zažíváme každá, že? Teď pojišťovny zkrouhli pobyty v lázních ze čtyř týdnů, jen na tři… Co Vy na to?
Danuš, Péťovi bylo devět nebo deset měsíců? Stejně jsou ta naše dítka šikovná, za to všechno, co si prožila a co zažívají i nadále… Pro ně už to je prostě rutina, jakož i pro nás. Ale někdy bych s tím vším sekla… Hlavně, když podstupujeme nějaká vyšetření, jako např. EMG.
Hezký mrazivý den všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
24.1.13 20:45

Ahoj, my taky bojujeme s kolínkem a to na něm malá nechce být vůbec…a křičí taky jako tur, takže nám musí rehabka vymyslet prý něco jinak, abychom neměli cviky jen jednodušší, aby bylo i něco složitějšího. Ikdyž ted se mi osvědčil cvik na boku, tzv. ždímak, jak tady popisujete, myslím, že je to stejný, jak cvičíme my. Malá leží na boku aj á loktem tlačím přes záda mezi žebry a lopatkou a jednou rukou držím kolínko a druhou rukou za pánev a tlak je protisměrem-já to neumím vysvětlit! :roll:
Jinak k těl lázním, tak mně by ty 3 týdny vůbec nevadili, pokud by to stačil na nápravu dětiček. Tak čím dřív doma, tím líp, ale zatím se nikam nechystáme.

Jinak holky, jak jsem se ptala s doručením těch cestáku na pojštovny-nosíte to tam osobně? díky

Marti, a jak jsi pochodila u pana Urbana? a ty s Matejíčkem cvičíš pořád 4krát denně?
Já i Verunka jsme si dnes libovaly-včera jsme byly na očkování, tak jsme necičily a užívaly si dne jako jiné maminky a miminka. Vždy se na ten den těším, ale tak rychle to uteče, že zítra budu zase ze všeho na měkko, hned jak ji ráno budu pokládat na podložku, tak se mi to vrátí a budu zase bulet. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
24.1.13 23:49

Ahoj Ali,
jo jo, my cvičíme pořád 4× denně a prý bude až do školkovýho věku. Pak už prý jen 2× denně. Ale teď máme povoleno jeden den taky jen 2× denně. Většinou si to nechávám na den, kdy potřebuji něco vyřídit nebo na neděli a odpočíváme. Ale v poslední době pořád někam lítáme, tak se běžně stává, že cvičíme jen 3×.
Panu Urbanovi jsem to poslala až teď večer, takže zatím nevím nic. Ale jakmile odepíše, dám vědět.
Jo, na očkování se taky vždycky těším. A co teprve teď po Trivivacu, to jsme necvičili skoro deset dní. To byla havaj. O to horší byl ale návrat ke cvičení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
25.1.13 12:07

Ahoj holky, zdravím z lázní!
Teda novinky jsou tu parádní!!! Papulik, velká gratulace, že se malá tak krásně zlepšuje a že máte odpískanou operaci. To musel spadnout kámen ze srdce, co?:)
Marti, gratulace k chození a hlavně teda k tomu čištění zoubků atp. To mi zní zatím jak sci-fi:)
Doufám, že se k tomu někdy taky dopracujem, zatím to po třech týdnech v lázních moc na pokrok nevypadá.. Krom toho je z toho Beny strašně ztahanej, takže stejně jak minulý týden, opět má v pátek horečku. Prostě mu asi stačí 4 dny takovýho zápřahu:) On jak je přetažený, tak se nemá sílu ani pořádně vyspat, přes den tu spí míň než doma, kde „jen“ 4× cvičíme a 1× stimulujem. Holt když se mu chce spát, tak nemůže a pak už nejde. Tak tu do večera lítá jak kdyby měl vrtulku v zadku, tak se nemůžu divit, že pak odpadne. Ruka možná trochu zesílila (?), do pusy si ji ale dá jen v leže, v sedě a ve stoje pořád nemá sílu ji zvednout. Jinak paretických dětí je tu fakt moc (napočítali jsme min.9 a to vůbec nemusí být všechno). A když jsme kecaly s rehábkou, tak mě docela viděsila nějakým klučíkem, kterému se ručka po neurol. operaci „nechytila“, tak šel na transfer svalů (braly mu prý ze zad a dávali místo bicepsu) a taky nic:(((
Smíšku, pane jo, vaše malá je velká!:) B měl v roce 9,2kg a 73cm:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
25.1.13 16:22

Smisekpetula Petříkovi je dnes 8m! Přesně jak píšeš Petřík by chtěl taky na kolínka, vdycky náznak že by si na ně chtěl kleknout, ale ručky ho neudrží. A stím cvíčem na kolinkách máme stejný problém jak vy.
Dnes jsem se objednala na EMG, tak jedem 5.3 na 14h už to vtu dobu bude 4m po operaci, tak jsem zvědavá co nám řekne. Co se týče pohybu tak mi pořád připadne že furt dělá to stejný jak před operací.
Já jsem tedy neslyšela že by lázně zkracovali na 3týdny? spíš ze 6ti na 4týdny, leda že by to byla nějaká novina.Ale ikdyž to máme na 4t, stejně se nás tu Dr.ptal jestli to nechcem prodloužit na 6t.Ale to už je moc na poprvý a Petřík je malý, to by to tu jen promarodil. Stačí že už teď vtom má zmatky chodí jinak spát a hlavně nepravidelně. Usne mi po výřivce, vzbudí se a do další procedůry je hodina a půl času, takže zpravidla usíná 10minut před elektrem apak ho po 10min. budím no a místo aby pak spal po cvíču dýl, tak kolikrát zabere jen na půlhoďky apak je jen protivný, protože je přetažený.
My cesťáky na pojišťovnu posílali poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.13 17:28

Ahojky, ohledně cesťák, nosím ho na pojišťovnu osobně. Skoro pokaždé ho po mně chtěli vyplnit jinak. Takže pro jistotu, ale máme to ve stejné budově, jako fyzio, takže pohodička. Se cvíčem, my ten ždímák máme teď vynechat. Mája má velký úniky, zaklání hlavičku, prohýbá se v páteři a od podložky, takže ji jen přidržuji na boku a až si řádně dosedne na spodní ramínko a spacifikuji ji stimuluju. Převážně cvičíme na kolínkách nebo se spuštěnou nožičkou a taky jsem se chtěla zeptat, jestli některá necvičíte tento cvik, co popíšu. Mám malou spuštěnou ze stolu od pasu a její obě ručičky ji držím u hlavičky v protažení, přidržuji i hlavičku, aby nešla do záklonu a mám přenášet váhu jejího těla z jednoho boku na druhý a ona si ppokrčuje na té straně nožičku k bříšku, pak ji vždycky nožku shodím a pokračuji. Ale malá u toho doslova pěnila. A je to hnus cvik, spíš asi k protažení ramínka.
S tím čištěním zoubků, to je Maty šikulka Marťo!!! Mája ma zatím jen dva zoubky a nejsou úplně vylezlé, ale i tak zkousnutí pěkně bolí. U nás je to tak, že, cokoli ji dám do par. ručky, přendá si to do té zdravé… Ale hračky si přendává a zkoumá, co drží v ručičkách. Ale jídlo si strká jen tou zdravou, popřípadě si jídlo drží levou a tou pravou si dopomůže a strčí to do pusinky taky.
Přeji příjemný víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.1.13 21:18

Holky ahoj, děkuji za info o cestácích ;)
Dani a Soni, těch Vašich dětiček je mně moc líto, že si pořádně přes den neodpočnou, chělo by to naplánovat nějak jinak, notabene když jsou to ještě mimča, aby je to tolik nezmáhalo :oops:. To je stejný jako ve špitále-tam Vás taky nenechají ani vyspat!
Jinak Dani, my jedeme taky 5.3.na EMG-ale vyjíždíme dřív, jdeme na řadu tak kolem 12,30 hod a po 13hod. už valíme zase směr
Brno, tak to se asi nepotkáme?
Peti, k tomu cviku, jak popisuješ Ti já neporadím, to vůbec nevím…ale musí to být fakt mazec! :roll:
Naše princezna taky po hračce sáhne zdravou ručkou, ale pravou si ji přidržuje a když hračku pravou vezme, tak si ji taky po chvilce přendá do zdravé, ale závěrem musím říct, že tu nemocnou docela použije-třeba, když si mačká v ručičkách kapesník, tak ji používá dost-těším se až uděla paci :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
25.1.13 21:38

Ahoj holky, tak tady je odkaz na nové video, jak si Maty dává kartáček do pusinky a taky je tam jednou krátce vidět, jak dělá paci paci. Klasika, video je opět bez zvuku. Zkoušela jsem to dát přes program přímo na Youtube, ale nezdařilo se, tak jsem to dávala jako vždy a zvuk se opět nenahrál.
Matěj je tam nahatý, protože jsme chvíli předtím docvičili. Zdrnul mi do koupelny a vzal si ho z umyvadla, protože ví, že tam je. A jak to dělá každý večer, tak si asi vzpomněl.

https://www.youtube.com/watch?…

Peti, ten cvik ve visu děláme taky. Většinou ho dávám, když vidím, že Maty při cviku na kolínkách moc lopatkou nezabírá. V tomto visu mu ramínko zajede vždycky krásně dolů. Ale úplně ten cvik nesnáší a už jenom když ho do té polohy dávám, tak řve jako blázen. Ještě k tomu dělám občas obměnu, že mu jednu ručku na záhlavní straně nechám dolů a chci po něm, aby ji vytáhl směrem dopředu před hlavu. Nejdřív si vyhodí nohu a pak mu jemně hlavu povoluju a on ruku přetáhne vpřed. Někdy to jde krásně a někdy, když už je hodně unavený, tak to třeba ani neudělá. To mu pak hlavu pustím úplně, jen držím bod na lokti zdravé ruky a to už ruku přetáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.1.13 21:50

Marti, to je chlapeček šikovnej :P :potlesk: :palec: kdybych to nevěděla, tak bych vůbec nic nepoznala. Doufám, že taky budeme tak šikovné-potřebovla bych otočit rok dopředu-ale trpělivost růže přináší a já musím být trpělivá, ikdyž je ta má slabší stránka, mám ráda věci, když jsou hned a hlavně dobře. Toto je pro mě fakt velká zkouška, ale musím!!! Jste moc šikovní :hug: a pro nás veliký vzor, díky. papa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
31.1.13 15:08

Ahoj Ali,
děkuji za pochvalu. Jsem na tom taky tak. Když něco chci, musím to mít hned. A to mě taky v případě Matyho dost deptalo. Taky jsem sledovala videa dětí, jak by asi Matěj jednou mohl vypadat. No, můžu tě uklidnit, že to opravdu hóóódně rychle uteklo.
Odpověděl mi Mgr. Urban z Olomouce. Byl to teda fofr, jeden den jsem mu psala a za dva dny jsem už měla odpověď. Píše to hezky a srozumitelně. Dávám to sem, snad by mu nevadilo, že tu veřejně prezentuji jeho názor. K bodu jedna musím uvést, že Maty opravdu u elektra ze začátku plakal, takže pro něj byla opravdu nepříjemná. Časem jen nabíral a pak už nic. Tak si asi zvyknul. A k bodu pět chci dodat, že má pan Urban pravdu, jen chci mít pocit, že jsme nic nevynechali. Já jsem v tom jak postižená na mozek už. Furt něco hledám, co by ještě šlo. Už zase sháním akupunkturu. Zítra budu vědět, jestli nám ji budou dělat kousek od nás, abych nemusela zase jezdit do Prahy.

Tady je mail:
1. selektivní stimulace je v tomto věku svízelná, pokud dítě nemá poruchu
povrchového vnímání, pak je pro něj velmi nepříjemná, což může vést k
nemožnosti ji vůbec prakticky provádět.

2. pokud ovšem stimulace předloktí do supinace šla u pana Vízka (vloni
jsem jej měl u sebe na kurzu a tedy jeho stimulaci důvěřuji) a vy jste
měli dojem, že jednorázová stimulace měla pozitivní efekt na suponačně
pronační složku pohybu předloktí, pak samozřejmě je logické, že toto
chcete vyzkoušet.

3. V Praze se asi nesetkáme - jezdím tam pracovně sice často, ale nejsou
tam pro toto podmínky.

4. Návštěvě v OL se nebráním - podívejte se na www.fyziomed.cz - v tomto
zařízení se můžeme sejít k vyzkoušení možnosti selektivních stimulací u
vašeho dítěte.

5. předem avizuji, že výsledek může být totožný s názorem kolegyně Blanky
Vlčkové, nicméně alespoň si nebudete nic později vyčítat (stimulace nejsou
v kontraindikaci k probíhající pohybové terapii).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
31.1.13 16:06

Holky v lázních, už se vám to krátí, co? Zítra poslední fofr-den a pak už jen víkend. Ale s tím, že vás tam budou držet i přes víkend to je mazec. Myslím si, že to ani tak nedělají proto, že by jim pojišťovna dělala problémy, ale aby neměli výpadek a stále jim někdo cáloval regul. poplatky. Nás taky nechtěli pustit ve čtvrtek, protože by jim nikdo už v pátek nenastoupil a měli by volný pokoj tři dny.
Je tam pořád tak prázdno nebo už najeli lidi?
Přeji vám pohodový zbytek pobytu a šťastný návrat domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
31.1.13 22:52

Marti, video se mi tu teda trochu kouše (špatný signál), ale to, co vidím, je paráda!:) A jak jsi se tedy s tou stimulací rozhodla? Já jsem taky pro zkusit pomalu cokoli, ale vadí mi, když to dítě bolí. Chodíme u nás na akupunkturu a líbí se mi, že mu dává jen takový akupresurní kuličky (přilepí je náplastí na místo na uchu), zato tady v lázních mu píchají jehly s prominutím jak prase do tří míst na ruce, občas je tam rvou na několikrát a Beny ječí a mně je z toho zle:( No, ale doufám, že to pomůže, že…

Jinak my domů jedem až v úterý (v úterý jsme nastupovali) a vzhledem k tomu, že už tu mám muže a dcerunku, tak mi to nevadí, naopak jsem ráda, protože B odhorečkoval dva dny, tak ať o nic nepřijde:) Danča jedou nakonec o chlup dřív ;)
Pokrok „po lázních“ se zatím nekoná, teda až na to, že mi přijde, že mu ručka zesílila. S p. Demuthovou, která s ním vojtí, jsem moc spokojená, oproti „naší“ rhb ho nutí se o tu ručku víc zvedat atp., a už i hezky leze na otevřené dlani (když teda milostivě zpomalí do lezení:() Snad se časem dočkáme i toho, že si dá dudlík do pusy. Teď je tak na půli cesty, pak začne sklánět hlavu, jen aby ho tam už měl:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
1.2.13 08:23

Ahoj holky, lázně už se nám krátí zachvíli jdem na výstupní prohlídku a naposledy obejít naše procedůry. Zítra máme ještě výřivku a měl by nám Dr. dát jedno cvíčo, tak uvidím jestli nezapoměl :-) Domů jedem v neděli, správně jsme měli v PO, ale proč tu čučet celou NE když se nic neděje. Ale dalo se to tu, měla jsem ztoho vážně větší strach a přitom to hrozně uteklo, i ty víkendy se daly přežít. Nejhorší bylavyhlídka dopředu vydržet tu měsíc, jak se přehoupla půlka už to utíkalo rychle. Chvilka mi to doma bude i chybět ten klid, jít si s Petříkem lehnout kdykoliv šel on, protože jsem nemusela vařit, uklízet…
Já zatím žádný pokrok nevidím, jenže se otáčí na zdravou ručku a možná je o trochu pevnější. Včera mi rehbka říkala, že se jí zdá jakoby tou ručkou chtěl jít dopředu, což já vůbec nevidím) že si všimla, že mu párkrát ťuklo v bicepsu, sice malinko, ale prý je to dobrý náznak že by se tam něco mohlo časem dít. Tak jsem ji říkala, že bysme tu tedy měli ještě měsíc zůstat aby byl další pokrok a ona říkala že je to právě to, že se tu cvičí intenzivně apak snimi mají doma maminky cvičit sami a kolikrát neví jak.Jen teda říkala že zápěstí nešlo za celou dobu do extenze (tak mám strach, jak má vytrženou C7 a nic sní nedělali, že se na to vykašlali, ikdyž si říkám že si to snad nemůžou dovolit a ví co dělají).
Taky se mi tu víc líbí jak sním rehabka cvičí než unás. Tady ho tak nedrtí drží ho pár sekund a pouští a opakuje to několikrát a u toho různě mění body a polohy.
Nejraději bych ještě zkusila na 14dní nějakou léčebnu aby se toho do roka Petříka co nejvíc stihlo, tak bysme jeli jako samoplátci.
Marti jak jsi spokojená s akupunkturou? myslíš že to má nějaký efekt?
tady to Petříkovi Dr. píchal (no asi tak jak píše Soňa, někdy to do Petříka rval na několikrát a takovým stylem, že jsem teda koukala 8o od posledně mu tam zůstal zarudlý flek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí