Paréza brachiálního plexu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
94
26.2.13 21:09

Holky ahoj-tak co jste všichni zdraví? co Petříček Dani? U nás jsme zatím zdraví-a malá už zase začala rotovat hlavičku při cviku na bočánku, tak sláva :palec:,ale nesmím to zakřiknout, protože zanedlouho bude unikat zase někde jinde :nevim:. Jinak jsme na tom pořád stejně, akorát dnes, když jsem jí dala ručičku za hlavu, jako za ouško, tak jí tam udržela docela dlouho :P
Holky, jak Vám to vychází časově se cvičením? já s tím pořád bojuji, ráno začínáme mezi 7-8hod. kolem 9h. usíná cca na hodinku. Pak cvičíme kolem mezi 11-12hod. opět mně usne tak na tu hodinku. Pak cvičíme mezi 14-15hod. a jdeme pro pavlíka do školy a spí tak do půl šesté a naposledy cvičíme kolem 19hod. Jinak to u nás nejde, protože kdybybch s ní šla ven i dopo, tak by spala dlouho a už by to nevycházelo-já i skrz učení s Pájem. Jsem ráda, že v té době spí, když děláme úkoly. Uvidíme, jak to bude až bude venku pěkné počasí-no už, aby to bylo :lol:
Tak se mějte pěkně ahodně sil. papa :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
27.2.13 20:51

Ahoj holky moje,
po delší odmlce se zase hlásím s novinkami.
Tak hned na úvod musím okomentovat ty vaše malinké berunky roztomilé. To jsou tak krásné holčičky. No já bych si je hned na chvíli přivlastnila. Princezny nádherné. Ne že by ti moji habáni nebyli k sežřání, ale holčičky jsou holt holčičky :*. Jo a Peti, máme stejný overálek – akorát tedy v modrém, že jo.
Nejdřív vám poroferuji, že jsem tady dneska měla paní ze sociálky na šetření. Podávala jsem totiž žádost o příspěvek na péči a taky na mobilitu. Tak to byla skouknout a sepsala si papíry, co malýmu vlastně je, co vše nemůže a nedokáže, kolikrát denně rehabilitujeme, kolikrát kam jezdíme a co vše potřebuje. Taky jí zajímalo, jestli žijeme bez rodičů, tudíž bez pomoci rodiny a blízkých. To teď prý odešle zpět do Frýdku, kam stále spadáme a oni si vyžádají papíry od lékařů, kam chodíme a pak rozhodne posudkový lékař. Tak jsem zvědavá, jak to bude ještě dlouho a jaký bude verdikt. Jinak paní byla strašně moc milá. Na to, jak jsem se bála, co to bude za „babu“, tak to byla vážně super ženská. No a největší fór byl, když odcházela, tak Maty vzal z regálu takovou malou reklamní plaskačku s nějakým likérem, co jsme dostali a cpal jí to do kabelky. No já byla mrtvá smíchy. Úplatkář jeden malej. On to teď pořád dělá, že něco vezme a hned to jde někam schovat. Ale tady se vysloveně trefil :palec:

Minulý týden jsme byli v Jihlavě u soudního znalce z oboru neurologie, aby vypracoval posudek pro soud. Taky to byl příjemný člověk a měla jsem z něj konečně pocit, že to není lékař, který se vehementně snaží o to, aby vše vypadalo, jako že Matějovi vlastně nic není. Proklepal ho a řekl to, co si myslím od začátku a co tak nějak máme v papírech z porodnice. Tam totiž stojí, že je to paréza převážně horního typu. On mi řekl, že to je paréza téměř kompletní kromě dvou prstíků podle toho, co jsem mu řekla já a co stojí v papírech. Taky říkal, že je tam stále slabší odezva v C5, C6 a hlavně C7, proto prý taky nejde dobře Matymu ohnout loket tak, že by měl paži při těle a jen ohnul ruku např. s jídlem do pusy. Vždy si pomůže tím, že loket zvedne kousek do strany. Prý to odpovídá kompletnímu typu. Alespoň tak jsem to pochopila já. Až bude posudek hotový, tak budu ještě chytřejší.
Dva dny na to jsme byli v Kolíně na tejpech. Zatím má Maty chycený extenzor zápěstí a taky rameno s lopatkou kvůli vnější rotaci. Zítra jdeme na další a bude se lepit i supinátor předloktí. Už teď vidím, jak krásně srovnal záda při chůzi. Měl předtím tendenci se vytáčet, jak cpal ramínko nahoru a cca po dvou dnech s tejpem to přestal dělat. Taky už při chůzi tu paretickou ručku tolik nezvedá. No a světe div se, když ho rehábka proklepávala taky tím kladívkem, tak taky řekla, že je to komplet typ a když na něj koukala zezadu, tak říkala, že je vidět, že ten pletenec byl chycený celý. Ale taky nás strašně moc chválila, že je perfektně rozcvičený a že je super, že už jde paže nad horizontálu. Dokonce říkala, že když ho viděla oblečeného, že se chvíli bála, že ani nepozná, která ruka to je. No ale pak když jsem ho svlékla, tak že prý už to viděla. Ale že prý fyzio vidí každý milimetr odchylky, že prý jinak je to paráda. Tak jsem měla takovou obrovskou radost, že se nám taková „hnusná“ ruka povedla takto rozcvičit. Ale ještě dodala, že pokud to jen trochu jde, tak stále cvičit a cvičit a cvičit 4× denně. Klíďo si to mohla odpustit :mrgreen:

Mončo, jak jsi se ptala, tak Maty byl na tom ve věku Lucinky dost podobně. A dokonce bych řekla, že podle toho tvého videa je na tom Lucinka ještě o kousek líp. Alespoň co se lokte týče. Je vidět, že ho hezky ohýbá. Nevím, jestli to zrovna byla náhoda nebo to tak máte pořád. Ale každopádně je to krása, jak je šikovná. Je to taky pusinka roztomilá. Jak už jsem ti psala k videu, fakt máš ode mě obrovskou poklonu, mákly jste si holky, ale výsledek stojí za to. A ještě bude! :pankac:
Akupresuru dělám sama doma. I když ne tu tlakovou, na tu bych si asi netroufla. Na akupresurní body Matymu přiložím třeba čočku nebo hrášek a přelepím náplastí (obyčejnou) a nechám třeba půl dne. Tak mi to poradila primářka z RHB oddělení v Říčanech. Zrovna zítra tam budu volat a budu Matyho objednávat na akupunkturu. Už jsem s ní domluvená. Tak pak poreferuji, jestli je to stejné jak u Číňana nebo v lázních.

Álo, s tím cvičením to asi ani jinak nejde, když ti malá ještě spinká tak jak píšeš. Rozhodně tím nic nezkazíš, když nebudeš mít přesné časové rozestupy. To už by člověk nedělal nic jiného než hlídal čas a ani se to nedá. Já jsem taky vždycky fofrem s Péťou dělala úkoly, zatímco malý spal. Na to je potřeba trochu klidu.

Peti, náš Matýsek dělá paci paci stejně jak to píšeš ty. Taky zdravou plácá to paretické. I když teď jsem si párkrát všimla, že už tam je trošku pohyb i v té druhé.
Teda, taky to nemáte zrovna jednoduché, jak tak čtu. Že člověk musí do prkýnka dubovýho řešit i další komplikace kolem. Jako by ta ručka nestačila, viď? Tak hlavně ať je Mája dál taková šikulka a zvládá to cvíčo i při dalších potížích.

Terko, já závidím všem maminkám, které mají zdravé děti a taky těm, které mi řeknou, že jdou rodit císařem. Samozřejmě jsem moc ráda, že jsou ušetřeny takového trápení se cvičením, lítáním po doktorech atd, ale stejně to tam uvnitř cítím. Asi mám pořád v sobě takovou křivdu z porodu, proč to u jiných a s jiným lékařem jde a u mě to nešlo, když tam bylo tolik důvodů k sekci. Prostě jsem natrefila na blbce. Tak neboj, s těmi pocity v tom nejsi sama. A první rok byl úplně ten nejhorší. Kamarádky jezdily s dětmi po výletech a já neustále trčela doma, protože cvičíme. Teď už si občas můžeme dát den volna, kdy zacvičíme jen ráno a večer a hned je mi líp.
Taky už jsem četla dva příběhy maminek, co jsou samy po paréze a nijak je to v životě neobtěžuje. A lékařka, která mě měla v péči před porodem v porodnici, za mnou přišla a ukazovala mi, že ona sama měla parézu a dneska operuje. Máchala tam přede mnou rukou, jako by jí nikdy nic nebylo. Řekla mi, že její mamince lékařka v jejích třech letech vysekla poklonu, jak to rozcvičili. To je paradox, co? Sama měla ruku špatnou a ví jaké hrozí riziko a ještě zlehčuje to, že jí říkám, že dítě bude obr. Ona mi před porodem řekla, že když jsem už porodila dítě 4,5 kg tak porodím i pětikilové. Ještě dneska, kdybych ji potkala, tak ji snad vylískám.

Danuš, vám budu v úterý moc držet palce. Kéž už byste měli veškerou smůlu vybranou a na tom EMG se projeví nějaký pokrok. Hlavně ty se drž :hug:

Tak se s vámi holky loučím. Každý den na vás všechny myslím, ať je jenom líp. Tak se mějte hezky. Pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.2.13 21:11

Ahoj Marti, ty píšeš takové krásné romány-že je to jedna radost číst :)
Jsi moc silní žena, mohu jen závidět. Už bych chtěla být na Vašem místě s pokrokem, ale jak říkám-jste velká motivace a stou paní dr.co sama měla parezu, tak to je taky docela povzbuzující zpráva, díkec ;)
Jiank přeji, at to s tím posudkem dopadne dobře-a myslím si, že ten malý úplatek nebyl na škodu, a že to klapne. MATY JE BOREC :palec: :potlesk:
Verunka, když je na bříšku, tak levou rukou samozřejmě valí, to je jasný. ale paretickou se snaží taky. např.,když si levou drží hračku, tak paret. rukou se snaží do té hračky strkat, přidržovat si ji anebo jen tak škrabe prstíkama. Tak si myslím, že je to taky pokrok, ne? Uvidíme, co nám taky v úterý řekne pan dr. Mencl-jsem zvědavá, protože to odpažení pořád nicmoc :?:
Holky, tak se mějte a čauky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
27.2.13 21:55

Jejda, Ali, já zas tak silná nejsem. Taky toho mám někdy plný zuby. A ze začátku jsem probrečela snad každou noc.
Vidíš, nějak mi uniklo, že jedete taky v úterý na kontrolu do Prahy. Já myslím, že s vámi bude dr Mencl spokojený. To odpažení určitě vycvičíte do bezchybnosti :pankac:, protože jak to od tebe čtu, Verunka je na perfektní cestě k úplnému uzdravení.
Takže samozřejmě palce budu v úterý držet i vám. Na kolikátou frčíte?
Tak zatím čauky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.2.13 22:10

Marti, díky-my valíme na 12,30hodinu…už, aby to bylo! Měj se pěkně a přeji Ti nadále také hodně sil. A že jsi plakala o tom nepochybuji, to by snad bez toho nebylo ani možný. Ale jsi machr, co jsi už vše zvládla a ještě dokažeš založit diskuzi a předávat zkušenosti a rady a každou z nás tady podpořit. :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
28.2.13 08:32

Ahoj maminečky..
Tak máme asi pokrok :-), Adélka začala zvedat ručku víc k hlavičce, že víc odpažuje. Včera to udělala prvně a furt to opakuje. Ale co mi připadá, že ručku nechce poslední dobou pořádně natáhnout, furt tam má mírný ohyb, že jí úplně nepropne, tak snad to nic neznamená.. Jinak se otáčí už na bok, teda nepovede se jí to vždycky, protože furt tak nějak neví, co má udělat s nohama, aby se na bok dostala, pořád jí tam tam jedna nožka zůstane, takže pak leží na boku ramínkama a tou jednou nohou je zapřená. Jinak je poslední dobou pěknej nerv, když jí něco nejde, třeba se otočit na ten bok, tak se začne hrozně vztekat. Zrovna teď se tu vztekala kvůli tomu, že měla v puse chrastítko a nešel tam vrazit ještě dudlík.. Celá táta :lol:. :lol:
Ještě se vás chci maminky optat, Adélka má poslední tři dny furt malinko teplotku.. 37,3 pak 37,2 a tak furt dokola.. Cvičit můžu normálně, to vím, ale chci se poradit, jestli s ní kvůli tomu musím k doktoru.. Má trochu rýmu, tak jestli to není z toho. K doktoru se mi moc nechce, protože mám strach, aby v čekárně nechytla ještě něco horšího, protože se tam docela dlouho čeká a marodů je tam hromada.

Papulik my začínáme cvičit v 9, pak ve 12, ve 3 a v 6 a pak v půl 8 už jen koupeme, dáváme kačičku a jdeme spinkat. Na úplně první jídlo se mi budí v 6 ráno, ale protože bydlíme v paneláku a malá u cvíča ječí kolikrát ultrazvukem, tak jsem si říkala, že nebudu sousedy týrat. Někdy se ty intervaly prodlouží, když spinká dýl, ale Adélka je hrozný jedlík, takže se dožaduje jídla každé tři hodiny a cvičíme vždy před jídlem.

Jinak já jsem si včera jela do porodnice pro ofocený chorobopis.. A víte co? Nic jsem se tam nedočetla. Chtěla jsem vědět, proč má vlastně naše Aduška parézku, protože nebyla nějak veliké miminko, porod mi taky nepřipadal nějak komplikovaný a přesto tohle. Jenže jsou tam jen papíry psané ručně, což nejde vážně vůbec přečíst a nebo nároky pro pojišťovnu, což mi je fakt k ničemu.. Takže jsem z toho docela zklamaná.. Porodnice mi ještě nabídla konzultaci s nějakým doktorem, jenže ten u porodu nebyl, takže mi asi těžko vysvětlí, co se tam stalo.. Ale zkusím ten chorobopis dát naší terapeutce, říkala, že by se na to chtěla taky podívat, aby věděla, co je vlastně příčinou, tak snad z toho něco vyčte.

Maminečky, kdy vám vastně v porodnici řekli, že má vaše zlatíčko parézku? Mě totiž ještě na sála řekli, že je malinká v pořádku a to, že má „něco s rukou“, mi řekli až tři hodiny po, když mi jí nesli na první kojení. Pak si ji hned odnesli a vůbec neřekli proč mi jí nenechají už u mě. Druhý den jí dělali rentgen, protože měli podezření na to, že má špatnou klíční kost, což se neprokázalo, takže mi jen řekli, že má pohmožděné nervy, ale že cvičením to bude BRZO v pořádku.. To že je to paréza jsem se dočetla až z propouštěcí zprávy, tam jsem se taky prvně dozvěděla to, že se malá narodila přidušená, že jí museli odsávat a masáží rozdýchat a co paréza vlastně je, jsem se dočetla až doma na internetu.

Příspěvek upraven 28.02.13 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.13 08:34

Hezký den, tak už od´soboty s Májou necvičím, je zahleněná a neudejchala by to. Když je chvili na pupíku, má sklony ke zvracení, jako by ji to natahovalo. Holky - je to znát. Ručičku používá méně, než dřív. Dneska máme jít na kontrolu, byla jsem s ní v úterý u dětské, tam jsme dostali jen sirup na rozšíření průdušek a doma mám ambrobene, ale nějak extra nezabýrá. Mám obavy, že dostane ATB. Ke všemu je náš starší taky nachrmlaný, ve stř. ráno jednou zvracel hleny, které přes noc naspolikal. Dneska je beru k dětské oba. Uvidíme!!!
Holky opravdu vojtovka je úžasná a dítka krásně rozcvičí. Jen se nesmí přestávat.
Jdu rychtovat na odjezd k dotorce, pááááá a držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.2.13 09:15

Ahoj Peti, tak at jste brzy zdraví a můžete zase cičit-taky jsem vždycky z toho smutná, když malé něco je. Měly jsem tedy rýmu zatím jen 3krát, ale pokaždé silnou…tak se držre :*
Tery ahoj-tak super k poroku :kytka: je to krásný, když je vidět něco nového, co mimča začnou dělat. K té teplotě si myslím, že to nic není. Verunka to taky tak mívá-můžte to být i k zoubkům. Co se týče toho chorobopisu, tak to je pech. Ale slyšela jsem, že když jim dáš dopředu vědět, že po nich chceš nějaké, vyjádření, tak, že to prý klidně sfalšují :twisted: Malá, když se narodila, tak měla omotanou 2krát šnůru, ale nemuselo se nijak zasahovat-akorát co dr řekla, když ju předávala dět. dr, tak, že má něco s ručičkou-asi zl. klíční kost. Až druhý den, když jsem se ptala, tak mi milostivě poslali neurologa a ta řekla, že to je parézka. Věřím tomu, že kdybych se neozvala, tak nás nechali jít dom, aby byl klid. Je to bordel, ale co naděláme. Musíme to rozcvičit. Nikomu nic zlého nepřeji, ale tady ti by si to měli zkusit na vlastní kůži, než řeknou-TO ROZCVIČÍTE! Ale co to obnáší. už nevidí. :cert:
Holky tak pevné nervy a hodně štěstí při dalších pokrocích :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
28.2.13 09:55

Ahoj,
Terko, já bych to řešila taky tak. Raději bych k mudře nešla, protože v čekárně se to bacily jen hemží. My teda máme tak úžasnou paní doktorku, že když něco potřebuji, tak zavolám a ona nás vezme u ní doma odpoledne. A s nikým nemocným se nepotkáme a máme to k ní dvě minutky. Jen když potřebujeme udělat třeba CRP, tak musíme do ordinace.
Já bych počkala tak týden a pokud by ta teplotka byla pořád, tak bych to teprve pak začla řešit.
A moc gratuluji k pokroku. Zase jste o kousek dál :pankac:.
Ty děti jsou tak legrační, když se o něco nového snaží. A u toho překulování mi to přijde nejsměšnější. Jak jim ta prdýlka nejdřív vázne, pak zapomenou někde nohu atd. Je to sranda se na ně dívat. No a s tím dudlíkem jsem se od srdce zasmála :mrgreen:. Taky máme doma už nějakou dobu vzteklinku. Starší Péťa byl takový kliďas, zato Maty se umí prosadit.

Já jsem si jela pro dokumentaci s advokátkou a už jsme to měli všechno připravené a zkopírované. Bylo toho hodně včetně UTZ a CTG až do konce porodu. Zpráva o porodu byla na papírech A3 a bylo jich snad pět. Číst se to taky moc nedalo, jak to bylo ručně. Ale znalec, který nám dělal posudek o porodu, to rozluštil. Jinak co jsem se dočetla, tak nečitelnost porodopisu je vážná chyba za strany porodnice v případě soudního sporu a i kvůli tomu může spor vyhrát protistrana. U některých zápisků ještě z ambulance před porodem bych se vsadila, že byly dopsané dodatečně, protože byly jiným písmem nebo někde vtlačené skoro mezi řádky. Taky váhový odhad tam byl zase jiný. Manželovi těsně po porodu řekl zást. primáře, že odhad 3700g není indikací k CS (ale to byl odhad z 36. týdne a já rodila 41+2), našemu známému, který je lékař a kterého jsme za ním vyslali pak řekl, že odhad byl 4000g a v papírech už bylo 4150g. Takže tři různé odhady. A všude se ohánějí odchylkou 500g. A jelikož měl malý 5350g, tak jim to i tak nevychází.
Mně už to řekli hned po porodu, že má malý trochu poraněnou paži, že prý se stává, že se pohmoždí nervy. Ale prý to do dvou měsíců rozcvičíme. Přišla se na něj už na sál podívat lékařka a ta mi to jen oznámila. Druhý den za mnou přišel druhý porodník, který u porodu byl a to už mi říkal, že jejich známí cvičili se synem osm měsíců a malý byl OK. A tamní neuroložka řekla, že je to jen lehká paréza (ale to mi řekla neonatoložka jen tak potichu, že prý to neuroložka nechce moc hlásat, prý je to jen její dojem). Takže mě tak ukonejšili, že jsem z porodnice jela s pocitem, že se vlastně vůbec nic neděje. Za dva dny jsem naklusala ke zdejší terapeutce, kam chodíme dodnes a když jsem jí řekla, že je to podle mudry jen lehká paréza, koukala na mě jako bych spadla z višně. Postupem času mi docházelo, co všechno se bude dít a úplně mě sesekla první návštěva na Vinohradech. Tam jsem si plně uvědomila, že to žádná sranda nebude.
Ale četla jsem i takové příběhy, kdy na to, že má mimčo parézu, upozornila mamču až dětská lékařka po příchodu domů z porodnice. To je teprve pořádný humáč :cert:.
Na mně zase zkoušeli to, že když malého brali na UTZ hlavičky, tak že prý je to běžné. Ale já chtěla jít s ním. Řekla jsem, že už se chci účastnit všech vyšetření. Byli hnusní a koukali na mně skrz prsty. Moc dobře věděli, že má malý podezření na krvácení do mozku a prostě mě u toho ultrazvuku nechtěli. To, že tam tohle riziko bylo obrovské, mi řekla až pak neonatoložka. Ta jediná se mnou jednala narovinu a jediná mě prosila, abych jí po vyšetření na Vinohradech zavolala, jak jsme dopadli.

Peti, to je mi líto, že se plácáte v takových virózách. Už aby ta zima skončila, co?
Já teda nedám dopustit na Mucosolvan. Na noc pak dávám Stoptusin sirup. Ale na každé dítko zabírá něcojiného. Tak snad se ATB vyhnete.
Já jsem si taky vždy na Matym všimla změny, když jsme necvičili. Ale spíš je to tím, že jsem ho pořád sledovala, jestli se ruka nehorší a už jsem viděla i to, co předtím ne. Věř mi, jeden den cvičení a je to zase dobrý. Naopak je prý občas vhodné nechat takto děti odpočinout, aby nabraly sílu a naopak udělají pokrok, když se znovu začně. Dělá se to tak prý u starších dětí, ale u Matese to tak taky bylo i když byl menší. Tak třeba se to projeví i u Máje.

Alenko, to je přesně moje řeč. Je to bordel. Oni se tak bojí říct pravdu, že to raději budou tutlat i tak, že by nikomu nic neřekli. Přitom kdyby měli zpětnou vazbu na rodiče, jak na tom postupem času ty děti jsou, přestali by třeba dál šířit takové bludy, že se to za chvíli rozcvičí. Oni si asi vážně myslí, že každá paréza je jen útlak a bude to brzy dobrý. Ani nevědí a asi ani nechtějí vědět, co se pak s dětmi děje dál.

Kristovy rány, zase píšu román. No nic, holky, jdu si chvíli pohrát s Matějdou a pak jdu makat. Chudinka můj malý, vždycky ho odcvičím a pak ho odložím na zem mezi hračky a k pohádkám. Ještě že je tak hodný. Já se tak těším, až bude konec března a bude po daních. Už mi to leze krkem :poblion:.

Tak se mějte. pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
28.2.13 12:12

Holky, ještě jsem vám chtěla napsat, že jsem se bavila s jednou moji známou a probírali jsme Matěje, co a jak. Říkala jsem jí, že bych to chtěla medializovat, až se bude blížit soud. Už jsem zapomněla, že kdysi dělala šéfovou produkce na Primě. Tak mi říkala, že má dobrého kamaráda na Nově a jestli budu chtít, tak mě s ním pak skontaktuje.
To jen tak pro info, že mě ani tato myšlenka neopustila a neopustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.2.13 20:18

Marti ahoj, tak teda čučím :roll:,co máte taky vše za sebou-děsný :oops:
Ale hlavní je, že je malej v pořádku :P A jsi fakt borec, když ke všemu tomu, co máš taky za lítání, vyřizováni, s Matějdou cvičení a s Petříkem školu a ještě stíháš makat na roč. zúčt. daní(jestli jsem dobře pochopila),tak opravdu klobouk dolů :potlesk:

Jinak holky, odkud vlastně všechny jste? my tedy z Brna-Tuřan papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.2.13 20:19

Jo a Marti, s tou televiti Ti to jedině schvaluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
28.2.13 21:10

Dobrý večer holčinky..
My jsme od Karlových Varů, z takového jednoho malinkatého městečka (do nedávna vesničky) s názvem Oloví. Je to tu malinké, ale pro mě krásné. Autem to máme do města cca dvacet minut, takže nic hrozného a za tu krásnou přírodu, co tu je, to stojí. Navíc máme psíka, no fenečku, takže se tu krásně vyběhá. Než nám udělali městskou vyhlášku, že nesmí být pes bez vodítka, tak jsem jí mohla brát vždycky na celé odpoledne ven s kočárkem, vždycky kolem nás vesele pobíhala, teď nám tu zavedli městskou policii a aby se nenudili, tak jim dali náplň práce buzerovat pejskaře. Ale to že tady amnestovaní jedinci kradou, to jim je fuk, no děs.. Ale co, pořídila jsem si klokanku a když teda nejsou závěje sněhu, tak se snažím každý den chodit aspoň na louku, aby se Mollynka (tak se ta naše psí slečna jmenuje) vyběhala.
Na fotce posílám východ sluníčka z okna u nás z ložnice, to se povedlo vyfotit manžovi a když jsem viděla tu fotku, tak jsem mu i odpustila, že mě tím vzbudil :-D a na druhé je naše chlupatá dcerunka. Když jsme si jí brali, tak nám tvrdili, že je to jack russell, jen špatně zbarvený :-D.. No, nebudeme si nic nalhávat, nejspíš se maminka zaběhla a bude to asi spíš jezevčík :-D, ale povahu russella teda má zaručeně :-D, chvilku neposedí, furt pobíhá, nosí míčky a všelijaké hračky a kolikrát mi připadá, jak kdyby měla na packách namontovaná pérka, jak furt hopsá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
28.2.13 22:04

Ahoj holky,
tak já původně pocházím ze severní Moravy, konkrétně z Frýdku-Místku. Chvíli jsem pak bydlela v Praze, kde jsem pracovala a kde jsem poznala svého manžela a s ním jsme se přestěhovali do Kostelce nad Černými lesy, kde jsme dosud a doufám, že už tady taky zůstanem. Manžel tady dostal od rodičů zahradu se zahradním minidomečkem, takže to už deset let dáváme dohromady, zvětšujeme, občas přilepíme další místnost, takže už je to k žití.
Příroda je tu nádherná, říká se tomu tady plíce Čech. Kdysi tady fungovalo plicní sanatorium, které dneska obstojně chátrá. Všude kolem jsou lesy jak už je patrné z názvu města. Asi pět kilometrů jsou vzdálené věhlasné Jevany, kde jsou zabydlené české séreblity a Gottland. Takový český Hólyvůd 8)
Jen je škoda, že Kostelec občas působí, že se zde zastavil čas. Když přijedu od našich z Frýdku, který je teď krásný nebo odkudkoliv, tak mám pocit, že jsem se vrátila o dvacet let nazpět a ještě ke všemu někam do Rumunska. Rozbité chodníky, neupravený park. Ale nynější zastupitelé se snaží, tak třeba budeme brzy světoví. Co je tady asi tak nej, je to, že se zde vždy vyráběla keramika. A taky proto se zde každý rok vždy poslední sobotu v květnu konají největší keramické trhy v ČR. Každý, kdo má rád keramiku, by to měl jednou vidět. My si vždycky s manžou řeknem, že letos fakt nebudeme utrácet a pak už ty stováky jen lítají – květináče, zahradní lampy, zapékací mísy atd atd :dance:
Taky máme pejsánka. Jmenuje se Bohoušek, ale říkáme mu Bobo. Je to kavkazský pastevecký pes. Jsme tak trochu vzdálení od poslední lampy, jak říkám, tak potřebujeme hlídače. Je to nás miláček.

Terko, ten východ slunce je nádherný. No a Mollynka samozřejmě taky. Přiznávám se, že jsem ve Varech nikdy nebyla a celých deset let přemlouvám chlapa, abychom se tam spolu jeli podívat. Probíhá to asi takto:
Peti, víš že jsem nikdy nebyla ve Varech?
Nee, fákt? Já už tam byl.
Ale já tam nebyla. Tak tam někdy zajedeme, až bude hezky?
No jo, tak až bude hezky.

Tak nevím, asi ještě nebylo dost hezky, protože jsme tam ještě nedojeli, jen o tom pořád stejně kecáme. Ale věřím, že v dalších deseti letech se to podaří :mrgreen:

Alenko, v Brně jsem byla jen na veletrhu. Prostě jsem barbar, co se ježdění po republice týče. Tak doufám, že až Maty trošku odroste, tak budu mít více možnosti se někam rozjet. Ale pár Brňáků znám ještě z práce.
No, s Matýskem toho máme za sebou dost, ale to máme všechny tady. Všechny holt musíme běhat po doktorech, cvičit a zařizovat. A myslím, že všechny, co jsme tady v diskuzi to zvládáme skvěle. Musíme se pochválit, nikdo jiný to za nás neudělá :pankac:
A co se týká mojí práce, to je děs. Když jsem byla na rodičáku s Péťou, tak jsem si udělala živnost na účetnictví a daně, protože je to můj obor. Sehnala jsem si pár klientů, kterým vedu účto a dělám daně celý rok a pak jsou ještě ti, co potřebují jen roční zúčtování. S Péťou se to dalo, ale co se narodil Matík, tak permanentně nestíhám. Ale nemůžu těm lidem říct, že už to dělat nebudu. A hlavně, kdybych z toho i na jeden rok vypadla, tak bych se pak k tomu těžko vracela. Při tom množství novinek a změn, které nám tak hezky každý rok vláda připraví, by to byl masakr. Už teď nedělám v lednu nic jiného než že studuji, co je jinak a pak to musím sesmolit těm lidem tak, aby to bylo dobře. Prostě jak by řekl klasik Troška – kraviny do kravína. Ale už mě to opravdu nebaví a ani z toho nemám radost :roll:. Ve škole jsme se učili celou dobu jedny sazby a zákony, které se neměnily a dneska jsou pořád jiné. Přijde jedna vláda, změní to, přijde druhá, vrátí to. DPH lítá jak barometr při tlakové výši – nahoru, dolů, ještě víc nahoru.No, nebudu se rozepisovat, sem se to ani nehodí, ale to jen, že jsi o tom psala. Ono to totiž není až tak časově náročné celý rok, hoňka je jen od nového roku do konce března, pak už to zase jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.13 00:07

Ahojky všem maminkám a jejich miláčkům, ať těm dvounohým nebo čtyřnohým.
Bohužel Mája má ATB, tím padá další cvíčo a náštěva dr. Poppera ohl. odblokování krku a neuroložky. V po tam budu volat, ten den, kdy máme termín na HK, máme jít na kontrolu. Lehly mi totiž obě dítka a mají obě ATB.
Když se to se.., tak pořádně. Už po druhé budu rušit cvíčo u fyzio. Tak uvidíme, ale jak psala Marťa, snad to bude pravda, aspoň krapet. Je sice fakt, že jsem dnes viděla o něco větší zapojování ručičky, než-li v předchozích dnech. To jen spala, kňourala, chrčela a cucala z prsu. Večer mě i do prsa asi třikrát kousla, klubou se ji do toho na hoře čtyři zoubečky. Průjem do toho a včera vykadila i hleny. Holt, někudy to musí z těla ven, že?
Doufám, že přes víkend ATB zaberou a pak uvidím, jak na tom bude. Ten starší teď taky potřebuje maminu, je plný rýmy a moc nechce smrkat, takže honím každou chvíli vysavač a už jedeme. Taky kapeme nasivin a nebo mu ho jen čistim libenarem, co mám pro Máju. Ke všemu je to zlobidlo, všude okolo hraje, jak moc je hodný a poslouchá a doma? Úplný opak, dělá naschvály, úplný opak toho, co po něm chci… Na zlbáznění - fakt, že jo. Holky promiňte, jen si stěžuju!!!
Jinak, co se týká práce, když byl jen Vojtík, měla jsem na doma taky práci, což se dalo i ztíhat, ale jak jsou dvě… ani náhodou, teda, neumím si to představit. Marťa to zvládá - borka!! :pankac:
My cvičíváme tak třikrát za den. Když jedeme k fyzio, tak i 4×. Když je lítání po doktorech - dálky, tak třeba i jen 1× nebo 2×.
Abych si jen nestěžovala, musím napsat, že než mi Mája omarodila, tak dolezla k lehátku a ručičkama šla do lehátka a na kolínka. Hodně ji bere to vázání uvnitř. Pak si tak péruje a nebo dá ručky dolů a mastí k něčemu jinému. Je hezké dítka sledovat, pak ten čas letí jako blázen :mrgreen: a já čučím na hodiny, kolik už je a, že jsem nic neudělala. Což mívám docela často.
Jinak pocházím z vesničky jménem Rudoltice, pak jsem se přestěhovala do malého bytečku za prací do většího města a nakonec jsem se vdala a přestěhovala opět do vesnice a do domečku. Akorát tu žijeme s manželovými rodiči a toho prostoru je jaksi málo. Vše je tu staré tak 50let a vše by potřebovalo rekonstrukci. Ale musíme postupně, jelikož máme dvě malá dítka a rodiče, kteří mají rádi svůj klid. K něčemu je to dobrý a k něčemu ne.
Jak jste psaly s těmi papíry z porodnice. My si taky zažili hamáry ze strany nemocnice a jejího personálu. Já jsem už během porodu věděla, že je průser, když mi přestaly kontrakce a já musela tlačit. Říkala jsem si, holka tak to nedopadne dobře. Pak ze mě malou doslova vyrvali a hned ji odnesli. Jen jsem ji viděla, když ji drželi za nožičku, hlavou dolů, jedna čučička ji visela dolů a byla celá namodralá, taky si pamatuji, že mi blesklo, pááni, ta je dlouhá.
Pak už za mnou nikdo nebyl, odležela jsem si dvě hodinky na sále a pomalu jsem nebyla schopná jít ani do sprchy, na pokoj mě převezli na vozíku asi kolem půl osmé. Bylo mi zle a nezkutečně se mi motala hlava. Ale uvnitř jsem si říkala, že se musím jít podívat na malou, jak je na tom… Odhodlala jsem se k tomu až kolem deváté večer, ale musela jsem se držet madel na chodbě, jinak bych sebou švihla o zem a při sebemenším náznaku mdlob jsem si dřepla.
Jinak můj dojem z personálu je asi takový, že po mé kritice u jiných před ostatními pacientkami se mě i Máji rádi co nejdříve zbavili. Prvního jsem rodila v Pardubkách ve 33týdnu a přístup byl úžasný, všecno vysvětlili a jednali narovinu. Pokud se jim něco nezdálo, udělali vyšetření, na nic nečekali a nebo nasadili ATB a bylo. Měsíc jsme si tam pobyli a pak nás pustili dom. Ale moc se mi tam líbilo!!! V UO to jsou žabaři, co dělají tzv. rutinní prácičku, aspoň teda na porodnici. Každý porod je individuální, ale jakmile dojde na věc, neumějí k tomu individuálně přistoupit, protože jsou z té situace úplně mimo. Žádná profesionalita!!! :evil: My jsme byli s manželem i za primářem, ale krili se navzájem a už o nás věděli dopředu. Byli domluvení… Dr. zapřela, co řekla na sále a z papírů topo taky člověk moc nevyčetl a jaký dělali hamáry z toho, že ty dokumenty chceme a, že chceme propouštěcí zprávy i na rodičku i na dítě. Přitom je to úplně běžné a ze zákona na to máme nárok, tak kde to sakra jsme??? :cert: Dva dny po porodu malou přeložili na JIPKU do FNHK s podezřením na vnitřní krvácení a pak už jen mám překladovou zprávu a přijíamací zprávu z HK. To mě může prcek vzít, když se odvolávají, že zprávu mají tam a nebo támhle. Žijeme v době PC a vše se píše a archivuje. Je teda pravda, že jsme měli podezření na upravené vyjádření z poporodní zprávy. Myslím, že kdyby to manžel točil na foťák, dneska by tato kauza byla někde jinde a nebo by ho okamžitě vakázali ven a nebo mu zakázali pořizovat nahrávku. Ale, že byl klidný a nedělal problémy, nechali ho tam. Můj subjektivní názor.
Taky už jsem hákliv na slovo: TO ROZCVIČÍTE, TO BUDE DOBRÝ!!! Za to bych už hodněkrát někomu vlepila jednu přes hubu!!! Naposledy kardiologovi. Ten mi říkal, že až si nás pove za rok, tak na něj bude Mája mávat a měl takový ty řeči. Raději jedním uchem tam, druhým ven. Vůbec se nerozčilovat. Naše dětská… U té člověk vidí z výrazu v obličeji, že je to průser. Naše fyzio je dobrá, ta mi říká všechno narovinu a věřím ji. Pak naše neuroložka, tak je dost dobrá. Vysvětluje mi všechno a říká, že je Mája šikulka. Když ji viděla dva dny po porodu a pak po nějaké době. Byla jsem ráda, uvnitř jsem cítila hřejivě dobrý pocit. Aspoň na chvilku!!!
Víte, co se týká podpory od rodiny, nemůžu nic očekávat, vlastně po zkušennostech ani nic nečekám. Člověk se musí spoléhat jen sám na sebe. Naši jsou více hotový z toho, že dědovi, kterému je přes sedmdesát uřízli nohu, než-li, že jejich vnučka má nějaký zdravotní problém a natož, že jejich dcera má nějaké to trápení… Řeči, no máš to těžký nebo to bude dobrý a nebo máte to trápení… Fráze, fráze a zase jen fráze. Od jedné mé známé, je ji přes padesát jsem tohle nikdy neslyšela. Vyslechne si mě a řekne mi na to své. Ta mi říká, tak snad se to zlepší a rozcvičí…
Jejku, něco na mě asi padlo. :oops: Snad se nebudete zlobit za můj emoční výlev.
Páááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+