Pařížská šlehačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
31.1.11 23:15

Já tušila, že to jsou bílky, přece jen jsem to už někdy někde potkala - jsem úchylák na kuchařky :mrgreen: Ale u nás v cukrárně si nevybavuju, že bych něco podobnýho potkala, jak tu někdo psal, leda ty laskonky a tam je asi o oříšky navíc :nevim:
Zvláštní, člověk by čekal, že se to přesuší a ne rozteče a přilepí 8-o To byl jen takovej nápad, poučovat nechci, jak jsem psala, s tímhle nemám zkušenosti (jó takhle čokoládový dortíky, to je jiná :mrgreen: ) a navíc si myslím, že pekařka jseš zkušená sama dost, viz diskuze o dortíkách, budu muset zase zaběhnout, už jsem tam dlouho nebyla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
31.1.11 23:19

Pařížská šlehačka

Svařím 30% šlehačku, rozpustím do mí čokoládu na vaření. Minimálně na 12 hodin strčit do ledničky a poté šlehat. Musím zaklepat, zatím se mi povedla pokaždé :)
Pařížská šlehačka, se musí svařit den dopředu, aby se spojili tuky ze šlehačky a čokolády. Jinak bohužel nejde vyšlehat a zdrcne se :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.2.11 00:00
kadlina píše:
Hele já myslím, že s kaštanama se ti vyšlehá i horší smetana. Ono se všude v receptech uvádí 33%, ale tu už jsem nepotkala ani nepamatuju - všichni píšou obsah tuku min.30%, leda Kunín má 31% a pak má tu De luxe 40%.

Já např. jinou smetanu než 33% ani nepoužívám. Tahle (jinde jsem ten obrázek nenašla) stojí 12,90, takže se ani nevyplatí kupovat na vaření 12% smetanu. Kupuju samé šlehačky.
Kunín 31% nebrat, ta je na šlehání na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
1.2.11 00:20

Zrovna mám už dva dny nevyšlehanou pařížskou v lednici a nakonec jí nevyužiju, takže vyleju..Škoda, že nejde poslat… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.2.11 08:06
Len-til-kah píše:
kadlina píše:
Hele já myslím, že s kaštanama se ti vyšlehá i horší smetana. Ono se všude v receptech uvádí 33%, ale tu už jsem nepotkala ani nepamatuju - všichni píšou obsah tuku min.30%, leda Kunín má 31% a pak má tu De luxe 40%.
Já např. jinou smetanu než 33% ani nepoužívám. Tahle (jinde jsem ten obrázek nenašla) stojí 12,90, takže se ani nevyplatí kupovat na vaření 12% smetanu. Kupuju samé šlehačky.
Kunín 31% nebrat, ta je na šlehání na prd.

Jo jo, taky kupuju běžně 33% smetanu - vyrábí např. mlékárna Moravia - prodává se i tu v Praze v Tescu, i mají teskáckou smetanu ta je taky 33% - tyhle smetany mají ten společný znak, že jsou v takové té papírové krabičce stejného typu jako dávala odkaz Len-til-kah :wink: Kelímkové smetany jsou 30% a jsou na prd, mě se nikdy dobře nevyšlehala ani ta Kunínská :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14015
1.2.11 09:15

Ano, tyto krabičkové 33% smetany (konkrétně tedy Moravia, která se teď prodává pod značkami různých obchodů) vyšly velmi dobře ve spotřebitelském testu. Ten teď samozřejmě za nic nemůžu najít, i když včera jsem na něj narazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
1.2.11 11:02

Jj jenže ty nejsou trvanlivé, takže je používám velmi málo, radši mám zásobu trvanlivek, abych mohla sáhnout do spíže, když si umanu. Taky když zůstane otevřená, tak se velmi rychle kazí :nevim:
A 12% jsem nepoužívala snad nikdy.
Z Kunínské jsem šlehala paříž před vánocemi a naprosto v pohodě, byla krásně hustá, tuhá jako krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.2.11 12:20

Jo, tak to zas já ani nevím, že nějaké trvanlivé existují, protože to nepoužívám.
Kunín prý někomu jde a někomu ne, mi tedy nešel :cert: (EDIT: Myslím ten 31%.).

Čerstvou 33% jsem na netu našla i nějakou litrovou od Madety, ta by mě skoro zajímala, pijeme od nich mléko, ale v životě jsem ji IRL neviděla. Všechno je 250ml a to je pryč hned.

Příspěvek upraven 01.02.11 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.2.11 13:05

Kadli to jo, trvanlivý nejsou. Mám tu Tesco nonstop 5 minut od baráku, takže když si umanu tak si zajdu koupit tu netrvanlivou. Když ji načnu a potřebuju jí jen trochu, tak zbytek dopiju, mě to chutná :lol: ALe ta Kunínská 40% by mohla být OK, ještě sjem ji nezkoušela.

• Citovat
  • Upravit
11502
1.2.11 14:09
kadlina píše:
Já tušila, že to jsou bílky, přece jen jsem to už někdy někde potkala - jsem úchylák na kuchařky :mrgreen: Ale u nás v cukrárně si nevybavuju, že bych něco podobnýho potkala, jak tu někdo psal, leda ty laskonky a tam je asi o oříšky navíc :nevim:
Zvláštní, člověk by čekal, že se to přesuší a ne rozteče a přilepí 8-o To byl jen takovej nápad, poučovat nechci, jak jsem psala, s tímhle nemám zkušenosti (jó takhle čokoládový dortíky, to je jiná :mrgreen: ) a navíc si myslím, že pekařka jseš zkušená sama dost, viz diskuze o dortíkách, budu muset zase zaběhnout, už jsem tam dlouho nebyla :wink:

kadli děkuju za poklonu. Píct umím, ale tohle jsem dělala poprvý a propadák, taky jsem tam dlouho nebyla, tak tam budu muset zavítat s novým dortíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.2.11 14:11
xangel87 píše:
Zrovna mám už dva dny nevyšlehanou pařížskou v lednici a nakonec jí nevyužiju, takže vyleju..Škoda, že nejde poslat… :lol:

No tak to je fakt škoda. Já ji teda včera ještě svařila, ale zapomněla jsem ji dát do ledničky :roll: , takže asi opravdu poletí :-(

U nás je Tesco malý a nic moc tam nemají, Alberta tu taky nemáme. Jedině v nedaleký Roudnici Billu, Lidl, trošku větší Tesco a Penny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
1.2.11 17:10
Mufina píše:
Kadli to jo, trvanlivý nejsou. Mám tu Tesco nonstop 5 minut od baráku, takže když si umanu tak si zajdu koupit tu netrvanlivou. Když ji načnu a potřebuju jí jen trochu, tak zbytek dopiju, mě to chutná :lol: ALe ta Kunínská 40% by mohla být OK, ještě sjem ji nezkoušela.

Á tak to já bych taky ráda dopíjela, ale to už bych vážně neprošla dveřma :mrgreen: Ta trvanlivá počká v ledničce i týden na další vaření, i když se to samozřejmě snažím zpracovat co nejrychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mirka 5
1.2.11 20:10

šlehačku je nutné svařit s čokoládou,nechat 12 hodin v lednici a potom vyšlehat

• Citovat
  • Upravit
11502
2.2.11 16:50
mirka 5 píše: šlehačku je nutné svařit s čokoládou,nechat 12 hodin v lednici a potom vyšlehat

teď už to vim, ale v tom receptu to nebylo vůbec psaný, tam bylo napsaný: šlehačku vyšlehat s cukrem a přidat čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, o svařování ani zmínka.

I když se šlehačka po tomto skoro vyšlehala, ale neni to ono, jsou tam takový hrudky a nějak mi to nechutná, takže půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
9.7.11 22:30

Dvě šlehačky a dvoje ledové kaštany svařím(musí vařit ne ohřát)nechám vychladnout a dám do druhého dne do lednice, druhý den vyšlehám šlehačem na nejvyšší rychlost :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí