Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já tušila, že to jsou bílky, přece jen jsem to už někdy někde potkala - jsem úchylák na kuchařky
Ale u nás v cukrárně si nevybavuju, že bych něco podobnýho potkala, jak tu někdo psal, leda ty laskonky a tam je asi o oříšky navíc ![]()
Zvláštní, člověk by čekal, že se to přesuší a ne rozteče a přilepí
To byl jen takovej nápad, poučovat nechci, jak jsem psala, s tímhle nemám zkušenosti (jó takhle čokoládový dortíky, to je jiná
) a navíc si myslím, že pekařka jseš zkušená sama dost, viz diskuze o dortíkách, budu muset zase zaběhnout, už jsem tam dlouho nebyla ![]()
Svařím 30% šlehačku, rozpustím do mí čokoládu na vaření. Minimálně na 12 hodin strčit do ledničky a poté šlehat. Musím zaklepat, zatím se mi povedla pokaždé ![]()
Pařížská šlehačka, se musí svařit den dopředu, aby se spojili tuky ze šlehačky a čokolády. Jinak bohužel nejde vyšlehat a zdrcne se ![]()
kadlina píše:
Hele já myslím, že s kaštanama se ti vyšlehá i horší smetana. Ono se všude v receptech uvádí 33%, ale tu už jsem nepotkala ani nepamatuju - všichni píšou obsah tuku min.30%, leda Kunín má 31% a pak má tu De luxe 40%.
Já např. jinou smetanu než 33% ani nepoužívám. Tahle (jinde jsem ten obrázek nenašla) stojí 12,90, takže se ani nevyplatí kupovat na vaření 12% smetanu. Kupuju samé šlehačky.
Kunín 31% nebrat, ta je na šlehání na prd.
Zrovna mám už dva dny nevyšlehanou pařížskou v lednici a nakonec jí nevyužiju, takže vyleju..Škoda, že nejde poslat… ![]()
Len-til-kah píše:kadlina píše:Já např. jinou smetanu než 33% ani nepoužívám. Tahle (jinde jsem ten obrázek nenašla) stojí 12,90, takže se ani nevyplatí kupovat na vaření 12% smetanu. Kupuju samé šlehačky.
Hele já myslím, že s kaštanama se ti vyšlehá i horší smetana. Ono se všude v receptech uvádí 33%, ale tu už jsem nepotkala ani nepamatuju - všichni píšou obsah tuku min.30%, leda Kunín má 31% a pak má tu De luxe 40%.
Kunín 31% nebrat, ta je na šlehání na prd.
Jo jo, taky kupuju běžně 33% smetanu - vyrábí např. mlékárna Moravia - prodává se i tu v Praze v Tescu, i mají teskáckou smetanu ta je taky 33% - tyhle smetany mají ten společný znak, že jsou v takové té papírové krabičce stejného typu jako dávala odkaz Len-til-kah
Kelímkové smetany jsou 30% a jsou na prd, mě se nikdy dobře nevyšlehala ani ta Kunínská ![]()
Ano, tyto krabičkové 33% smetany (konkrétně tedy Moravia, která se teď prodává pod značkami různých obchodů) vyšly velmi dobře ve spotřebitelském testu. Ten teď samozřejmě za nic nemůžu najít, i když včera jsem na něj narazila.
Jj jenže ty nejsou trvanlivé, takže je používám velmi málo, radši mám zásobu trvanlivek, abych mohla sáhnout do spíže, když si umanu. Taky když zůstane otevřená, tak se velmi rychle kazí ![]()
A 12% jsem nepoužívala snad nikdy.
Z Kunínské jsem šlehala paříž před vánocemi a naprosto v pohodě, byla krásně hustá, tuhá jako krém.
Jo, tak to zas já ani nevím, že nějaké trvanlivé existují, protože to nepoužívám.
Kunín prý někomu jde a někomu ne, mi tedy nešel
(EDIT: Myslím ten 31%.).
Čerstvou 33% jsem na netu našla i nějakou litrovou od Madety, ta by mě skoro zajímala, pijeme od nich mléko, ale v životě jsem ji IRL neviděla. Všechno je 250ml a to je pryč hned.
Příspěvek upraven 01.02.11 v 13:15
Kadli to jo, trvanlivý nejsou. Mám tu Tesco nonstop 5 minut od baráku, takže když si umanu tak si zajdu koupit tu netrvanlivou. Když ji načnu a potřebuju jí jen trochu, tak zbytek dopiju, mě to chutná
ALe ta Kunínská 40% by mohla být OK, ještě sjem ji nezkoušela.
kadlina píše:
Já tušila, že to jsou bílky, přece jen jsem to už někdy někde potkala - jsem úchylák na kuchařkyAle u nás v cukrárně si nevybavuju, že bych něco podobnýho potkala, jak tu někdo psal, leda ty laskonky a tam je asi o oříšky navíc
Zvláštní, člověk by čekal, že se to přesuší a ne rozteče a přilepíTo byl jen takovej nápad, poučovat nechci, jak jsem psala, s tímhle nemám zkušenosti (jó takhle čokoládový dortíky, to je jiná
) a navíc si myslím, že pekařka jseš zkušená sama dost, viz diskuze o dortíkách, budu muset zase zaběhnout, už jsem tam dlouho nebyla
kadli děkuju za poklonu. Píct umím, ale tohle jsem dělala poprvý a propadák, taky jsem tam dlouho nebyla, tak tam budu muset zavítat s novým dortíkem.
xangel87 píše:
Zrovna mám už dva dny nevyšlehanou pařížskou v lednici a nakonec jí nevyužiju, takže vyleju..Škoda, že nejde poslat…
No tak to je fakt škoda. Já ji teda včera ještě svařila, ale zapomněla jsem ji dát do ledničky
, takže asi opravdu poletí ![]()
U nás je Tesco malý a nic moc tam nemají, Alberta tu taky nemáme. Jedině v nedaleký Roudnici Billu, Lidl, trošku větší Tesco a Penny.
Mufina píše:
Kadli to jo, trvanlivý nejsou. Mám tu Tesco nonstop 5 minut od baráku, takže když si umanu tak si zajdu koupit tu netrvanlivou. Když ji načnu a potřebuju jí jen trochu, tak zbytek dopiju, mě to chutnáALe ta Kunínská 40% by mohla být OK, ještě sjem ji nezkoušela.
Á tak to já bych taky ráda dopíjela, ale to už bych vážně neprošla dveřma
Ta trvanlivá počká v ledničce i týden na další vaření, i když se to samozřejmě snažím zpracovat co nejrychleji.
šlehačku je nutné svařit s čokoládou,nechat 12 hodin v lednici a potom vyšlehat
mirka 5 píše: šlehačku je nutné svařit s čokoládou,nechat 12 hodin v lednici a potom vyšlehat
teď už to vim, ale v tom receptu to nebylo vůbec psaný, tam bylo napsaný: šlehačku vyšlehat s cukrem a přidat čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, o svařování ani zmínka.
I když se šlehačka po tomto skoro vyšlehala, ale neni to ono, jsou tam takový hrudky a nějak mi to nechutná, takže půjde.
Dvě šlehačky a dvoje ledové kaštany svařím(musí vařit ne ohřát)nechám vychladnout a dám do druhého dne do lednice, druhý den vyšlehám šlehačem na nejvyšší rychlost ![]()