Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Děkuji všem, už mám šlehačku uvařenou v lednici, ztužovač tedy nedám. Původně jsem ho dát chtěla, tak jste mě zachránily. Držte mi palce ![]()
Krásné ráno dámy ![]()
Letos poprvé se dělám pařížské rohlíčky.
Krém na ně je z pařížské šlehačky a másla.
Pařížskou šlehačku jsem si udělala teď ráno. Myslíte, že ji bude 8hodin v lednici stačit na odležení, abych mohla večer rohlíčky dodělat?
A ješté jsem se chtěla zeptat na postup při dělání krému: ušlehám máslo a do něj zašlehám šlehačku?
Děkuji za odpověď ![]()
Já mám tenhle recept a je moc dobrý.
250 ml smetany ke šlehání svařím v parní lázni společně se 100g hořké čokolády.Večer nebo druhý den ušlehám taky ve vodní lázni 2 celá vejce a 100g cukru krystal.Šlehám do husta cca 15-20 minut.Až to vychladne,tak obě hmoty postupně zašlehám do dvou změklých másel.Vyjde mi to na 100-110 rohlíčků.
8 hodin v ledničce bude stačit
já znám pařížský krém tak že to máslo rovnou vařím se smetanou a pak to celý vyšlehám. Ale jinak bych to asi udělala tak že bych prvně vyšlehala šlehačku a do ní přidávala vyšlehané máslo. Ať se rohlíčky podaří! ![]()
Tak krém jsem zvládla na vybornou
Šlehacka trávila v lednici 9hodin, pak 2,5hodky venku. Vyšlehala jsem pořádně máslo a přidala tekutou šlehačku a pořád šlehala. Výsledek famózní a pařížské rohlíčky musóm bránit vlastním tělem, aby něco zbylo i na Vánoce ![]()
@KatieAndLily píše:
@kaťuleks Pařížská šlehačka jak lehká tak těžká se musí nechat řádně provařit a nechat do druhého dne. Nevím jestli se vám dobře vyšlehá když není převařená
To tedy úplně nesouhlasím. Já ve šlehačce čokoládu jen rozpustím a nechám pak pár hodin v ledničce. Pak ji v pohodě vyšlehám. Žádným varem to neprojde.