Pařížská šlehačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
21.12.13 17:00
@lens píše:
Dvě šlehačky a dvoje ledové kaštany svařím(musí vařit ne ohřát)nechám vychladnout a dám do druhého dne do lednice, druhý den vyšlehám šlehačem na nejvyšší rychlost :-D

Zítra chci plnit trubky tímhle krémem, takže jestli to dobře chápu děláš to přímo na ohni a né ve vodní lázni?

• Citovat
  • Upravit
236
21.12.13 17:11

@rozmary
Primo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
21.12.13 17:12

@Hinata Díkas :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25161
21.12.13 20:28

@rozmary Dělám na dort a dělám stejně, akorát z čokolády ne z kaštanů a opravdu to musí chvíli vařit a mít kvalitní smetanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
26.7.16 22:49

Ahoj :mavam: Budu péct dort, korpus ořechový a jako krém jsem chtěla udělat čokoládový z ledových kaštanů, což je dost podobné pařížské šlehačce. Jenže ho chci potáhnout marcipánem, nazdobit a nevím jestli to takovou zátěž unese? Pak by mě ještě zajímalo, do kolika dnů se ta šlehačka musí spotřebovat? Šlehačku bych dělala teď a dort by se jedl až ve čtvrtek.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
26.7.16 22:58

@Labuť19 dala bych tu šlehačku jen dovnitř, jako náplň a na povrch dortu trochu máslového krému. Do čtvrtka to snad vzdrží, pokud nemáš smetanu, které dnes končí trvanlivost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
27.7.16 06:54

Jak už bylo řečeno, šlehačku dovnitř a nahoru trochu máslového krému a pak potáhnout. Obávám se, že šlehačka by ti marcipán neunesla. Do čtvrtka by to vydržet mělo, ale já třeba když dělám tuto náplň ze smetany a ledových kaštanů, tak si to svařím večer, než budu dělat dort, přes noc vychladit a ráno vyšlehat…aby to bylo co nejčerstvější…což teda prakticky je jako ty, včera udělat, dneska zdobit, zítra podávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.1.17 23:15

parizska slehacka

Damy, doufam, ze mi poradite. Delala jsem parizskou slehacku s ledovymi kastany. Vcera vecer jsem rozehrala slehacku ke slehani a rozpustila v ni kastany - nevarila. Pak jsem ji nechala vychladnout a dala do lednice, dnes jsem ji vyslehala a krasne ztuhla…ted si ale rikam, kdyz si procitam vsemozne recepty, kde ji vsichni vari, jestli jsem s tim nevarenim neudelala chybu, abych nekomu nezpusobila brichabol…ma se to varit jen kvuli „vyrobnimu procesu“ nebo je to dulezite ze zdravotniho hlediska, jako ze kdyz ji jen zahrejes a pak zchladis muze se tim zkazit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
17.1.17 01:36

@kaťuleks Pařížská šlehačka jak lehká tak těžká se musí nechat řádně provařit a nechat do druhého dne. Nevím jestli se vám dobře vyšlehá když není převařená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
17.1.17 03:16
@kaťuleks píše:
Damy, doufam, ze mi poradite. Delala jsem parizskou slehacku s ledovymi kastany. Vcera vecer jsem rozehrala slehacku ke slehani a rozpustila v ni kastany - nevarila. Pak jsem ji nechala vychladnout a dala do lednice, dnes jsem ji vyslehala a krasne ztuhla…ted si ale rikam, kdyz si procitam vsemozne recepty, kde ji vsichni vari, jestli jsem s tim nevarenim neudelala chybu, abych nekomu nezpusobila brichabol…ma se to varit jen kvuli „vyrobnimu procesu“ nebo je to dulezite ze zdravotniho hlediska, jako ze kdyz ji jen zahrejes a pak zchladis muze se tim zkazit???

Rozpoustim cokoladu ve smetane docela casto (nikoliv ale jako parizskou slehacku, ale jako napln do dortu), nevarim nikdy, bolebruch nikdy. Pokud ti to ztuhlo, neres to ;)

• Citovat
  • Upravit
22
17.1.17 11:24

Moc dekuji za odpovedi, hned jsem klidnejsi, slehacka krasne ztuhla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
4.10.18 19:40

Zdravím, mám možná hloupý dotaz, ale dělám pařížskou šlehačku poprvé, bojím se jestli se povede. Mám v plánu ji dát navrch na buchtu v plechu. Mám do ní dávat i ztužovač? Když dávám šlehačku do krému dovnitř, tak ztužovač použiju, ale takhle navrch nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
4.10.18 19:46

@Kelpie nejlepší pařížská šlehačka je na 1slehacku (250ml) patří jedna čokoláda na vaření (100g)nejlepší asi Figaro nebo Orion i dobrou mají v lidlu tu 200g. Nalít slehacku rozlamat čokoládu a nechat přijít k varu nechat minutku povařit sundat nechat vychladnout přes noc dát do lednice a druhý den vyslehat je výborná žádný ztuzovac nic nedávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
4.10.18 20:48

@Kelpie Ztužovač není potřeba. Dávám 33% smetanu ke šlehání,zahřeju a rozlámu do ní 2ks Ledových kaštanů.Chvíli povařit a do druhého dne nechat v lednici. Vyšlehá se krásně do tuha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
4.10.18 21:05

Ta rozpuštěná čokoláda šlehačku trochu ztuží, takže ztužovač netřeba. Jednou jsem dala obojí a vznikl krém sice dobrý, ale trochu takový hutný, ne tak nadýchaný jako šlehačka. Ale já jsem ho měla dovnitř dortu, takže to tak nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí