Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Třeba ti dva, co bydlí s ní, tak jí nepomohou. Co ty víš. Ano, dostane se jí rady, jak si má dupnout a zapojit je, což ale není praktikovatelné. Tak jí doveze věci, a co jako? Má starší mámu se špatným pohybem a vozí jí nákup, ježiši kriste, no to je prostě fakt strašná oběť. Úplně se mi zvedá tlak, když to čtu. A volá mu, no a co? Tak když to nechce zvednout, tak to nezvedne, napíše SMS mami, teď nemůžu zavolám později. Bože můj. Představ si tak asi sebe, až budeš stará, špatně se pohybující a nějaká známost tvého syna do něj bude vandrovat, že ho matka využívá, protože sice mu dává k dispozici své auto, ale chce aby jí vozil nákup a volá mu. Úplně šílené to číst.
Tak za to ze vám auto půjčuje snad není problém ji dovézt nákup? Moje tchyně auto nemá a my pokaždé když jedeme na nákup tak ji buďto bereme s sebou nebo ji nakupujeme, neviděla bych to jako takový problém, hlavně pokud je to i starší dáma. Do práce se mu nemontuj, pokud to nehodlá změnit on sám, ty s tím nic nenadelas.. a asi to tam nemá tak hrozné když tam stále pracuje.. jo a ještě s tím voláním, je to jeho matka a z tvé strany musí být nějaká tolerance.. jako chápu ze někdy to obtěžuje, ale stále je to jeho matka a pokud mají dobrý vztah a mají se rádi, tak buď za to rada… ☺️️ Podívej se na to i z jiné strany.. kdyby se jednalo o tvoji matku, která By měla problémy s chůzi, byl by pro tebe opravdu velký problém dovézt ji nákup Jejím autem? A kdyby ti často volala? Nezvedala bys ji to nebo jak?
Comje špatného na tom, že vozí nákup své matce, která má problémy s pohybem? A že si lidi v rodině volají, je snad normální.
No tak si se podělila o svůj sobecký a sebestředný pohled na věc. Je ti líp? Taky budeš jednou stará…
Auto ti nesmrdí, ale že ji pomáhá ano
je to jeho máma a je normální si v rodině pomáhat.
Myslím že velmi rychlea v příliš mladém věku se měníš do jeho matky a potřebuješ ho mít pod kontrolou a aby dělal to co chceš.
Taky se tomu říká semetrika.
Buď se ho nauč akceptovat takový jaký je a nebo ho nech být.
Když do něj nebudeš furt kérovat, jako to dělala jeho matka, tak se vůči tobě nepostaví do pasivní rezistence, jako to dělá vůči ní. Pak začne věci co mu vadí měnit ze své vůle.
Ty po něm taky nechceš, aby tě měnil podle jeho představ, jaká má být jeho dokonalá partnerka (rozhodně do něj furt nekéruje a nestěžije si cizímu davu na internetu, že nedělá to co ona by chtěla).
Osttně ty si to sem taky nepsala proto, abychom ti napsaly to co ti píšeme. Ty si chtěla podpořit.
Přesně to samé tvůj partner chce, když si ti na něco stěžuje. Pořád ještě ti důvěřuje, tak se svěří s tím, co ho trápí. A ty ho místo toho péruješ a namísto útěchy po něm chceš další těžké věci, jako třeba změnu práce.
To naštvání co cítíš, když čteš naše odpovědi, je přesně to, co cítít tvůj partner, kdy si potřebuje postěžovat a ty ho začneš tlačit do něčeho co nechce, protože TY něco takového chceš.,
Zmenit praci musi chtit on. Treba se boji, ze by to jinde bylo horsi a nebo proste nema rad zmeny. S tim vecnym telefonovanim jsem to zazila taky. Musel volat, kdyz jsme nekam sli, pak ze jsme tam dobre dorazili, jak se tam mame. Potreboval treba pracovat a do toho hodinovy telefonat. Kdyz to nezvedl, tak dalsi telefonat, jestli se mu neco nestalo, ze to nezveda(SMS neumela). Uz je to davno a uz to vidim jinak. Urcite to chce tomu telefonovani nastavit nejaka pravidla. Treba ta sestra nakup neodveze a tak rekne synovi. Na tom neni nic spatneho.
Vše bylo řečeno. Me by jen zajímalo kdo platí další provoz auta - výměna oleje, pneumatik, opravy když se poroucha… jestli příteli vadí vyjmenované věci, at si promluví se sestrou s rozdělí si výpomoc starší nemocné matce. Jak často vola? Xkrat denně nebo parkrat za týden? Do financování jejich domácnosti je ti fuk. Třeba jsou tak dohodnuti. Třeba sestra místo toho vaří a uklizi nebo řeší jiné věci, vozí ji k doktrorum…holt přítel co se nepostaví za sebe natož za někoho dalšího. ![]()
Ma dve deti, dcera na ni se*e, tak aspon ze syn trosku funguje. Zkus se s ni sblizit a treba mu trosku pomoc a ten nakup ji dovez ty
Nebo ji na ten nakup vem, pro pritele to bude treba taky uleva. Kdyz se spojite a sily rozlozite, tak to bude pro vas prijemnejsi ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám potřebu se tady podělit o můj pohled na věc… Tedy konkrétně o partnerův vzah k matce a celkovou jeho nestálost co se týče názorů.Jde o to, že partner ani já nemáme své vlastní auto. Jeho matka mu své půjčí, protože sama má nějaké problémy s chůzí (je už starší dáma), takže to auto zas tolik nepotřebuje. Hlavně ho nevyužíváme pravidelně, abychom potřebovali nutně svoje vlastní. Jenže jeho matka ho skrz to auto využívá, nechává si vozit nákup, pořád mu volá, protože se doma nudí. Mimochodem u jeho matky bydlí ještě přítelova sestra s jejím přítelem, kteří na domácnost jeho matky nepřispívají ani korunu. Jsou to jen příživníci. Ti ale auto mají, ale pokaždé si prostě zavolá mému příteli. Říkala jsem mu, co bude dělat, až se spolu odstehujeme a on, že má svou mámu strašně moc rád, že má strach, jak dlouho ještě bude na světě, ale že mu vadí, jak si z něho dělá sluhu, když tam má 2 schopný lidi.
Další věc se týká toho, že ho strašně štve jeho práce. Pracujeme oba jako číšníci, ale podmínky jeho zaměstnání mu nevyhovují. Nebo aspoň co se týče jeho šéfa. Stále na něj nadává, stěžuje si, vyhrožuje, jak dá výpověď, ale on to ne a ne udělat. Začíná mi to docela vadit, říkala jsem mu, že mu pomůžu sehnat práci jinou, ale on, že to tam má rád ????♀️️ to navazuje zpět na jeho matku.
Už vážně nevím, co mám dělat, nechce se mi to pořád poslouchat, stále si stěžuje, ale nemůže s tím nic udělat, protože nechce vystoupit z komfortní zóny. Prosím poraďte
Otázka je, jestli vadí přímo jeho matce, že má doma dva příživníky. Pokud ano, pak by to měla řešit primárně ona.
Příspěvek upraven 01.03.21 v 17:30
Nevi co chce. Nebo to ty zmatene popisujes. Nakup at matce objedna online a kdyz ma volno at si tam skoci na hodku na kafe. 2-3× mesicne to staci.
At partner zvedne elefon a zavola vyzirkum, ze maminka potrebuje nakoupit a at zvednou zadky. Auto bych ji vratila. Starsi dama potrebuje jezdibpo doktorech apod., to vam bude porad volat
Dobrý den, mám potřebu se tady podělit o můj pohled na věc… Tedy konkrétně o partnerův vzah k matce a celkovou jeho nestálost co se týče názorů.
Jde o to, že partner ani já nemáme své vlastní auto. Jeho matka mu své půjčí, protože sama má nějaké problémy s chůzí (je už starší dáma), takže to auto zas tolik nepotřebuje. Hlavně ho nevyužíváme pravidelně, abychom potřebovali nutně svoje vlastní. Jenže jeho matka ho skrz to auto využívá, nechává si vozit nákup, pořád mu volá, protože se doma nudí. Mimochodem u jeho matky bydlí ještě přítelova sestra s jejím přítelem, kteří na domácnost jeho matky nepřispívají ani korunu. Jsou to jen příživníci. Ti ale auto mají, ale pokaždé si prostě zavolá mému příteli. Říkala jsem mu, co bude dělat, až se spolu odstehujeme a on, že má svou mámu strašně moc rád, že má strach, jak dlouho ještě bude na světě, ale že mu vadí, jak si z něho dělá sluhu, když tam má 2 schopný lidi.
Další věc se týká toho, že ho strašně štve jeho práce. Pracujeme oba jako číšníci, ale podmínky jeho zaměstnání mu nevyhovují. Nebo aspoň co se týče jeho šéfa. Stále na něj nadává, stěžuje si, vyhrožuje, jak dá výpověď, ale on to ne a ne udělat. Začíná mi to docela vadit, říkala jsem mu, že mu pomůžu sehnat práci jinou, ale on, že to tam má rád ????♀️ to navazuje zpět na jeho matku.
Už vážně nevím, co mám dělat, nechce se mi to pořád poslouchat, stále si stěžuje, ale nemůže s tím nic udělat, protože nechce vystoupit z komfortní zóny. Prosím poraďte