Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám potřebu se tady podělit o můj pohled na věc… Tedy konkrétně o partnerův vzah k matce a celkovou jeho nestálost co se týče názorů.Jde o to, že partner ani já nemáme své vlastní auto. Jeho matka mu své půjčí, protože sama má nějaké problémy s chůzí (je už starší dáma), takže to auto zas tolik nepotřebuje. Hlavně ho nevyužíváme pravidelně, abychom potřebovali nutně svoje vlastní. Jenže jeho matka ho skrz to auto využívá, nechává si vozit nákup, pořád mu volá, protože se doma nudí. Mimochodem u jeho matky bydlí ještě přítelova sestra s jejím přítelem, kteří na domácnost jeho matky nepřispívají ani korunu. Jsou to jen příživníci. Ti ale auto mají, ale pokaždé si prostě zavolá mému příteli. Říkala jsem mu, co bude dělat, až se spolu odstehujeme a on, že má svou mámu strašně moc rád, že má strach, jak dlouho ještě bude na světě, ale že mu vadí, jak si z něho dělá sluhu, když tam má 2 schopný lidi.
Další věc se týká toho, že ho strašně štve jeho práce. Pracujeme oba jako číšníci, ale podmínky jeho zaměstnání mu nevyhovují. Nebo aspoň co se týče jeho šéfa. Stále na něj nadává, stěžuje si, vyhrožuje, jak dá výpověď, ale on to ne a ne udělat. Začíná mi to docela vadit, říkala jsem mu, že mu pomůžu sehnat práci jinou, ale on, že to tam má rád ????♀️️ to navazuje zpět na jeho matku.
Už vážně nevím, co mám dělat, nechce se mi to pořád poslouchat, stále si stěžuje, ale nemůže s tím nic udělat, protože nechce vystoupit z komfortní zóny. Prosím poraďte
Měla by sis vážit toho, že se tvůj přítel chová hezky k mamce… Svědčí to o tom, že si váží rodiny. Chceš radu? Zamysli se nad svým chováním, chybu vidím v tobě a tvém sobectví, ne v příteli.
Ty svým rodičům snad nepomáháš, nebo to neplánuješ až to bude potřeba?! Pochybuju že by ti to přítel někdy vyčítal. Tohle totiž řeší spíš některý ženský, který zastávají názor, že když toho chlapa jednou ukořistily, tak tchýně už nemá nárok vúbec na nic.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám potřebu se tady podělit o můj pohled na věc… Tedy konkrétně o partnerův vzah k matce a celkovou jeho nestálost co se týče názorů.Jde o to, že partner ani já nemáme své vlastní auto. Jeho matka mu své půjčí, protože sama má nějaké problémy s chůzí (je už starší dáma), takže to auto zas tolik nepotřebuje. Hlavně ho nevyužíváme pravidelně, abychom potřebovali nutně svoje vlastní. Jenže jeho matka ho skrz to auto využívá, nechává si vozit nákup, pořád mu volá, protože se doma nudí. Mimochodem u jeho matky bydlí ještě přítelova sestra s jejím přítelem, kteří na domácnost jeho matky nepřispívají ani korunu. Jsou to jen příživníci. Ti ale auto mají, ale pokaždé si prostě zavolá mému příteli. Říkala jsem mu, co bude dělat, až se spolu odstehujeme a on, že má svou mámu strašně moc rád, že má strach, jak dlouho ještě bude na světě, ale že mu vadí, jak si z něho dělá sluhu, když tam má 2 schopný lidi.
Další věc se týká toho, že ho strašně štve jeho práce. Pracujeme oba jako číšníci, ale podmínky jeho zaměstnání mu nevyhovují. Nebo aspoň co se týče jeho šéfa. Stále na něj nadává, stěžuje si, vyhrožuje, jak dá výpověď, ale on to ne a ne udělat. Začíná mi to docela vadit, říkala jsem mu, že mu pomůžu sehnat práci jinou, ale on, že to tam má rád ????♀️️ to navazuje zpět na jeho matku.
Už vážně nevím, co mám dělat, nechce se mi to pořád poslouchat, stále si stěžuje, ale nemůže s tím nic udělat, protože nechce vystoupit z komfortní zóny. Prosím poraďte
Neber to zle, ale přestaň řešit ostatní lidi. Oni jsou svéprávní.
Auto si kupte svoje, není to zase takový výdaj.
Vyžírky doma má mamka ze svého rozhodnutí, nikdo jiný je za ni nesrovná. Pokud vám není 50+ let, tak nevím, proč by měla maminka trénovat skok do rakve
.
Partnerova práce je jeho problém, pomoc jsi nabídla, to stačí.
Víš co se říká, když chceš vědět jak se muž bude chovat k ženě, tak se podívej jak se chová ke své matce… Takže jak vidíš je to pečující tvor, co i přesto, že podle tebe by se na ni měl vysrat, protože ona bydlí s jeho sestrou vyžírkou, tak se i přesto obětuje a postará se. Chováš se jako malé dítě co se snaží, bůh ví proč, separovat chlapa od jeho rodiny, aby pečoval jen o tvůj zadeček. Chceš aby dělal to co chceš ty, aby se choval jak chceš ty, mluvil jak chceš ty… No holka nevidím to na dlouho, u mámy si rekne, že je stará a že je třeba péče. U tebe si spíš časem řekne, že jsi vychcaná jak díra do sněhu a snažíš se ho měnit, jelikož ti nevyhovuje jak se chová nebo rozhoduje. Takže si ho nevážíš a nerespektuješ jako člověka. To už je dneska vážně péče o rodiče, notabene nemohouci, špatně pohyblivé, sprosté slovo? To, že jeden sourozenec na rodiče prdi, znamená, že musí i ten druhý a co matku necháte napospas svému osudu, to je hnus velebnosti ![]()