Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nenechala jsem si ho změřit. Jako nikdo z vás o mě nic neví, ale řešíte jak mám hubnout.
A hlavně nevím proč tu řešíte jak mám hubnout, když jsem sem psala jak se ke mě chová můj přítel.
Když už to tak řešíte, poraďte mi co mám dělat s tou mou štítnou žlázou a cukrovkou. Obojí se mě drží od těhotenství a bohužel zůstalo.
Nenechala jsem si ho změřit. Jako nikdo z vás o mě nic neví, ale řešíte jak mám hubnout.
A hlavně nevím proč tu řešíte jak mám hubnout, když jsem sem psala jak se ke mě chová můj přítel.
Když už to tak řešíte, poraďte mi co mám dělat s tou mou štítnou žlázou a cukrovkou. Obojí se mě drží od těhotenství a bohužel zůstalo.
@kajuska03 píše:
souhlasim co se staraji. Pritel spokojeny? TO je hlavni! A ty reci o metabolismu a bruslich a blablabla, vsechno kecy. Neni to o figure, ale vnitrni vyrovnanosti, zurive hubnou leda neurotici.
@kajuska03 píše:
Samozrejme, ze s nemocnou stitkou a cukrovkou se ti bude vaha korigovat daleko hur, ale je pravda, ze k tomu cviceni posilovnu nepotrebujes- jde to i bez drahyho naradi.
@revereb píše:
souhlasim co se staraji. Pritel spokojeny? TO je hlavni! A ty reci o metabolismu a bruslich a blablabla, vsechno kecy. Neni to o figure, ale vnitrni vyrovnanosti, zurive hubnou leda neurotici.
No tohle je přístup zdravého sebevědomého člověka! Hlavně že je přítel spokojený, co na tom, že sama ženská se cítí jako neatraktivní bečka ![]()
Každý by měl cokoliv měnit jen kvůli sobě, takže jestli je přítel spokojený se sádelnicí, ale sádelnice se cítí pod psa, musí to řešit přítel nepřítel. ![]()
@ana11 ona jasne pise, ze je s tim spokojena, jak vypada, a i jeji partner. A ostatni ji tu radi, jak ma hubnout, jak pitomci.
@revereb píše:
@ana11 ona jasne pise, ze je s tim spokojena, jak vypada, a i jeji partner. A ostatni ji tu radi, jak ma hubnout, jak pitomci.
Já jsem reagovala na toto:
@kajuska03 píše:
Přítel mě miluje jaká jsem. Jsem velká boubelka, s velkýma prsama. Ty moje špičky láskyplně hladí. Říká: " o ty hubený bych si rozbil hubu". Myslím, že mu nevadí jak vypadám. Mě to vadí hodně a moc se tím trápím, ale kde vzít dva tisíce měsíčně na posilovnu a na benzín.
Tady skutečně není nic psáno o tom, že je dotyčná sama se sebou spokojená, čili psát o pitomcích skutečně není na místě.
Ahoj holky, téma je dávno ukončený, ale je třeba rýpnout do něho. Přečetl jsem si tady něco co jsem netušil a měl by jsem se zamyslet, že manželku podporuji radím ukazuji jak cvičit dýchat co se svou myslí atp.,ale že její tělo mně vážně ted dost bere, že jsem z něho paf, nedošlo mi a neuvědomil jsem si, že jí říkám zůstan takhle nehubni mně se takhle líbíš, ale ona se cítí pod psa, jak po porodu přibrala, tak díky za avízo.
Chci taky pro info říci, že s holkama partnerkama co jsou normální zdravé postavy a nějaké to kilečko nebo kila navíc mají je milování bezbolestivé, taková vychrtlina děvče u mně nemá šanci jak sex bolí, když těla naráží o sebe a kosti to tlumí, prominte.
Ted bych chtěl něco ze své dílny, byl jsem u mudrce že mám stavy jako když mi hapruje zucker, tak vyšetření a taky, že jo nějakou hyperhypoglikémii či co tak, že mám dát dietičku diabetickou dotoho přišly výsledky jater a šel jsem do kolem vše špatně další dieta. Jenže já už dávno jedl dietně jediný co jsem kvůli slabostem dělal bral jsem doping med a výjmečně jedl šunku ale nejsem masový typ tak nebyl problém to tipnout. Nastolil jsem jinej řád jídla, když už jsem normálně se vlastně stravoval dietně, tak jsem na snídani 2krajíce chleba královskej tvrdej sýr 30% a jablko, po dvou hodinách to stejný a klidně termix navíc, za další dvě hodiny obídek zeleninu dušenou nebo praženou ne olivovém oil a rýže nebo brambor nebo těstoviny a jablko, za další dvě hodiny klidně chleba s pomazánkou z varůžků nebo paprika steril. tvaroh a lehounce pro zjemnení rama a jablko, večeře velká jako kráva plechovka tunáka olivy salátový okurek pekingské zelí a 2-3krajíce chleba, za další dvě až tři hod chleba s pomazánkou a jabko, o půlnoci chleba se sýrem a pažitkou a jabko.
Klidně mívám na oběd kuře s bramborem, lososa se zeleninou a bramborem prostě cokoli takového stylu, důležitý je že si samo tělo řekne po dvou až třech hodinách a ráno stávám hladovej a kručí mi v břichu. Děnně mám v nohách tak 5-7km a to asi každej. Další co jsem velice důrazně zapojil do jídelníčku po každém jídle jablko, mně pomahá trávit a mám dřív hlad a tedy není problém dodržovat intervaly mezi jídly. Můj ortopéd mi řekl, jezdíte rád na kole já že to nesnáším, on že taky co může utapkat nohama ujde radši než jet na kole, říkám já jsem to samý, on tak jestli chcete něco zhubnout tak stačí zvýšení tepové frekvence rychlou chůzí a je to takřka srovnatelné jako běh v kaloriích se to moc neliší a hlavně netrpí klouby. Děvčata aniž by jsem chtěl vysloveně zhubnout protože to můj cíl nebyl, chtěl jsem vyřešit pocity slabosti omdlévání a opravit játra, tak jsem nevědomky za měsíc zhubl 7kg. Kašlete na fitka aerobiky zumby spinning a v první řadě se uvolnětě až budee uvolněné nebudete frustrované vahou a proporcemi těla nebude Vás děsit velikost oblečení tak začněte teprv něco dělat jinak se to otočí proti Vám, nedotáhnete to kam chcete budete naštvaný na sebe a okolí a ve finále ještě přiberete. Zkuste hubnout a nevědět o tom.
@martina.se píše:
Od partnera nee, ten mi pořád říká, že mi to sluší, já si tohle užívám od táty, koukne na mě a jééééé, ty jsi zase přibrala, ty máš kejty a pod
vzhledem k hormonálním léčbám (po kterých fakt přiberu za měsíc klidně 5 kg), bych mu to nejradši někdy omlátila o hlavu, hrozný… A zajímavé je, že jak zhubnu, tak si toho nikdy nevšimne a poznámku neutrousí..
to samé můj otec, dnes jedeme k našim a ačkoliv normálně jsem se svou postavou spokojená(170cm/64kg), tak tu lítám, vybírám oblečení, ve kterém budu vypadat štíhlejší, rvu se do stahovacího prádla
ne, že bych se otci chtěla nějak líbit, ale nechci u každého chlebíčku poslouchat průpovídky, jak jsem přibrala….on je schopný do mě i rýpnout prstem do špeku na boku a zeptat se: co to je? tos tam neměla ![]()
když jsem zase ve 20ti vážila 50 kg, tak do mě ryl, že jsem vychrtlá a že nemám žádný prsa
nechápu, jsem ráda, že 15 let ho vídávám jen párkrát do roka, to významně zlepšilo mé sebevědomí ![]()
@Petramatka
Musí se člověk povznést…Znám to, ne kvůli váze, jsem spíš hubená, ale zase se najde X jiných věcí…
@333lucie píše:
@Petramatka
Musí se člověk povznést…Znám to, ne kvůli váze, jsem spíš hubená, ale zase se najde X jiných věcí…
Já se v životě povznesla na tolik věcí, ale co se týče kritiky od rodičů, tak v tom jsem pořád zranitelná, i když jsem se na tom snažila zapracovat. No nic, jdu si oblíct stahovací legíny a nějaký špekozakrývač nahoru ![]()
@Petramatka
Držím palce…Znám to, člověku to přijde líto, že jim pořád něco vadí…Ale asi to bude všude něco.
@333lucie píše:
@Petramatka
Držím palce…Znám to, člověku to přijde líto, že jim pořád něco vadí…Ale asi to bude všude něco.
ano, sice víme, že to je chyba na jejich straně a že to oni mají problém….ale stejně se to člověka dotýká, i když tohle ví.
Tak já mám odjakživa trochu problémy s váhou, nic extrém, ale modelka teda nejsem, nikdy mi žádný chlap neřekl nic o postavě naopak prej to řešíte jen vy ženské, nám chlapům je jedno jeslti máte o nějaký kilo navíc. Vždy sem hubla kvůli chlapům a efekt to mělo, i sem to dlouho držela, ale nebylo to ono.Na jaře sem to dotáhla na váhu, která se mi ani trochu nelíbila a řekla si a dost! ze dne na den sem změnila jídelníček, víc se hýbala-ta svižná chůze je opravdu nejlepší, kolo a zhubla 15 kg sem naprosto spokojená, teď ještě v posilovně zpevnit a hurá do jarních šatů. Opravdu člověk se musí měnit kvůli sobě. Ale teda kdyby mi partner řekl seš tlustá nebo něco podobnýho tak bych ho kopla někam, určitě se to dá říct slušně. Poslední partner mi i řekl, že ho tlačím a to teda opavdu 60 kg nemám ani náhodou
každýmu se líbí něco jinýho a to i chlap u kterého bych řekla, že je na modelky, tak mi řekl, že má rád holky u kterých je za co chytnout, já taky nemám ráda hubený chlapy ![]()