Partner, práce, moje úzkosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.26 11:33
@Tarena píše: Více

Příští rok bychom se mohli stěhovat

• Citovat
  • Upravit
TRG
5511
28.4.26 11:33
@JancaS84 píše: Více

Ne ne. Jo? Ne? Já myslela, že teď za tebe platí stát zdravotní do 7 let tak jako tak, když nepracuješ, a zrušili jen to prodloužení do 15, když máš 2 a víc dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42032
28.4.26 11:34
@Anonymní píše: Více

Tak si najdi tak dobře placenou práci, že budeš schopna platit hlídání místo očr a budete moct zaplatit firmu, co vám udělá dům na klíč…a chlap pak bude moct být s váma víc doma :think: co na to říkáš? :think:
Být chlapem, co je od rána do večera v práci, abych vydělal a uživil ženu a dítko a do toho stavět svépomocí barák…a poslouchat u toho, jak nechodím na očr nebo doma nemyju nádobí, tudíž ženu nemiluju…tak si hodím mašli nebo rychle uteču pryč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37280
28.4.26 11:43
@TRG píše: Více

Jo promiň máš pravdu, spletla jsem si ty 4 roky asi s něčím jiným. Jj je to do 7 let nejmladšího. Předtím to bylo 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16415
28.4.26 11:59

A teď z pohledu chlapa:
Mám ženu a jedno dítě 5let. Žena vydělává tak 10-15tis. čistého, protože má minimální hodinovku, práci jen na 6h denně a časté ošetřované. Finančně se tak o rodinu musím starat já. Je mi 52let, jsem OSVČ, a po práci svépomocí stavím dům. Takže se musím sakra otáčet, abych to všechno ufinancoval a nezbláznil se z toho. Celý dny makám v práci nebo na domě, v sobotu jsem pak se synem a vařím oběd, a žena je v práci.
Tak nějak jsem si myslel, že když bude ona mít práci na 6h denně, tak tu domácnost v bytě zastane bez větších problémů, doma bude nakoupeno, přiměřeně uklizeno, a ona ocení, že já přijdu strhaný večer, protože po padesátce pro ni a syna stavím barák, aby měla zahrádku. Během těch viróz dítěte a ošetřovaného se snad doma taky dá spousta věcí udělat a zařídit, nepečuje doma o nemohoucí postižené dítě. Místo toho poslouchám poslední dobou, že ONA má úzkosti a já jsem sobec a nemiluju ji. To má jeden fakt chuť se vším praštit a přestat se dřít a nervovat, a nechat ji existovat z jejích 30×135,–Kc týdně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.26 11:59

Tenhle Váš model se nám zdál úplně absurdní a pár takových rodin jsme viděli…nemáte hypotéku, zřejmě to staví chlap sám…budete to stavět o to déle, o to více zaplatíte na nájmu a ještě se Vám rozpadne rodina, když to neustojíte…my jsme stavěli s různými řemeslníky a firmami, byla jsem doma se starší dcerou, vše jsem hlídala a řídila, s narozením druhé dcery už jsme se stěhovali do nového…zůstali jsme u našich v domě, ušetřili jsme za nájem, jinak manžel mezitím v práce několikrát povýšil a plat mu vzrostl o 30tis…logistiku okolo dětí si dělíme, rozvozy, odpo a večer se manžel hodně zapojuje, je rád v kuchyni, vykoupe, uspává…dělíme si činnosti a péči o dům…manžel si klidně očr vezme, má na to 100procent první měsíc a zaroveň pojistku na hypo máme taky na něj…jinak ruku k dílu na domě přiložil taky, je šikovný, vymaloval, vyrobil kuchyň a veškerý nábytek na míru, původní profesí je truhlář, venkovní dlažby pokládal, bude stavět garáž, ale bydlet jsme potřebovali rychle a v tu dobu manžel ještě studoval vysokou školu v letech

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.26 12:03

A dům je společný nebo si to staví pro sebe?

• Citovat
  • Upravit
431
28.4.26 12:10
@JancaS84 píše: Více

https://www.vzp.cz/…do-sedmi-let

Edit: Pardon, dočetla jsem diskuzi a informace je opravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9419
28.4.26 12:31

Mazec, tak chlap maká v práci, pak doma, prakticky všechno platí, dokáže pohlídat alespoň v sobotu kdy má volno a tobě je to MÁLO? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1681
28.4.26 12:35

Prijde mi to normalni. Manzel živi, plati a zajišťuje bydlení. O dite se postará, kdyz ma cas. Ty si přivyděláváš a staráš se o dítě (holt i v době nemoci). Asi byt na HPP je stresující, zkusila bych spíš něco flexibilního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
28.4.26 12:36

S jakým řešením jsi za ním přišla? Co jsi mu navrhla, aby se změnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
28.4.26 12:57
@zrcadlo píše: Více

Přesně! Jo, jenže tohle si holt dámička nechce přiznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
28.4.26 12:57

a tvá představa je co? Proč si necháváš nadávat? je snad jasné že na OČR půjde ten kdo méně vydělá. V práci bych jim řekla že manžel je živitel a z platu co máš ty těžko někoho uživíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
28.4.26 13:58

Máš pocit že vás nemiluje? A pro koho to všechno dělá? Necháváš se navrkat někým cizím, jak máš chlapa na nic, protože nehlídá. A jak by jste tohle vše utáhly z tvého platu? Vždytˇvyděláš prd nic. Vykašli se na tuhle práci a najdi si něco jiného.
Na chlapa tlačíš s čím? Aby byl na OČR, nebo víc s rodinou? Tak si musíte ujasnit priority, stavět barák a ještě živit rodinu není žádná sranda. Nebylo by lepší si na stavbu půjčit, rychle dům dostavět a pak už jen v klidu splácet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
28.4.26 14:05

Dobrá otázka, ona píše partner, takže manžel to asi nebude, ale kdo ví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...