Partner v těhu

Anonymní
21.5.10 13:57

Partner v těhu

Ahoj těhulky a mamky, asi budu mít hloupé dotazy, možná jsem už moc přecitlivělá nebo až moc přemýšlím. Zajímalo by mě pár věcí 1. zajímal se Váš partner o „vaše“ těhotenství? Pomáhal, zapojil se do příprav, těšil se na porodní sál? Ten můj se zajímá, ale mi pořád připadne, že nějak málo. Chápu, že chodí do práce a chlapy to neprožívají tak jako holky, ale kolikrát si připadám na to sama, na ty bolesti, stavy,..(pár dní před porodem).. 2. Pokud máte pejska v bytě, jak se seznamoval s miminkem? Ten náš žije jak na dvorečku, tak i v bytě, je ještě štěně a zimu nemá rád (rhodéský ridgeback) …Máte s tím dobré zkušenosti? Nějaký nápad, jak tyto dva členy domácnosti na sebe začít zvykat? 3. Takový intimní dotaz,..ale nikde moc se o tom nepíše…Jsem rozhodnuta pro klystýr, ale prý i tak ujde stolice. Setkala jste se někdy s hloupou odezvou personálu? Partnera? A uniká i moč při porodu? Hezký den :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.5.10 14:07

ahoj, já myslím, že to s partnerem je individuální, můj se třeba o to zajímal víc než já a vše měl nastudované. Kamarádky manžel se zase vůbec nezajímal, nechtěl k porodu, ale z prcka je teď nadšený. Nemyslím si, že je to špatně, když se nezajímá. Já jsem teď taky ráda, že jsem před porodem něco nevěděla a emimino objevila až po porodu, protože jsem byla naprosto klidná a ničím jsem se nestresovala.
Ohledně pejska neporadím. Únik stolice a moči při porodu - naprosto běžná věc, jsou na to zvyklí, měla jsem klystýr a přesto obojí uniklo - já o tom nevěděla, prostě, když jsem tlačila, tak se to stalo, až pak mi to řekl manžel, že něco uniklo a že to primářka komentovala - to je v pořádku, nic se neděje. Já to ani nevím, takže v pohodě. Myslím, že u porodu a všech těch věcí okolo je ten únik to nejmenší. To neovlivníš, prostě musíš tlačit a nejde zadržet bobek a pustit jen miminko :mrgreen:
Příjemný porod :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5044
21.5.10 14:20

Ahoj,
můj exmanžel se o věci kolem těhotenství přehnaně nezajímal (na kurs teda se mnou chodil:-)). Já jsem to řešila ze začátku, ale pak mi došlo, že chlapi se prostě nad dupačkama rozplývat nebudou :mrgreen: a nechala jsem to být. Fotky z ultrazvuku si vždycky prohlídnul, po kontrolách se ptal, jestli je všechno ok a s velkým břichem si občas popovídal. Ale jinak to šlo trošku mimo něj. Těhotenství jsem pak řešila spíš s kamarádkama.
Pejska taky neporadím, my jsme měli doma želvu a ta na prcka jaksi nereagovala :mrgreen: :mrgreen: Únik stolice může nastat i po klistýru. Mně se to stalo i u císaře, ale sestřičky byly úžasné. Jenom řekli: „Trošku jste se nám ušpinila“, hned mě umyly a „Už je to v pořádku“. Byly moc milé. Myslím, že tohle neřeší nikdo z personálu, podle mě se tahle nehoda stane při většině porodů.
Přeji rychlý a bezproblémový porod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.5.10 14:29

Chlapi to fakt většinou moc nebere, nebo aspoň nám to tak připadá :wink: . Zase na předporodním kurzu jsem se setkala s jedním aktivistou a ten měl otázky ohledně stravy při kojení apod. a to jsem si docela říkala, že jsem ráda, že ten můj o tom nemá ani anung, protože představa, že mi pak do všeho kecá :pocitac: :zed: :mrgreen:
Předporodní kurz vedla porodní asistentka, která nám řekla přesně tohle - „Že vyleze bobek, holky vyserte se na to!“ :oops: :mrgreen: Já měla klistýr a i jsem cítila, že i přes to něco uniklo, ale můžu říct, že mi to v tu chvíli bylo lautr šumák a to jsem na to dost cíťa.
Psa řeším zrovna taky - máme doma týdenní mímo a budeme je muset seznámit. Prý se má mimi nechat co nejdřív psovi očuchat, protože oni prý poznají mládě a to pak chrání. No jsem zvědavá, ten náš je pěkný hajzlík-teda abych mu nekřivdila, je hodný, ale nesmí ho děti tahat, to i kousnul, naštěstí to je pidipes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4290
21.5.10 14:36

Tak u nás je to podobně u prvního těhu se manžel zajímal trošku víc, nyní mám pocit, jako by to šlo tak nějak mimo něj, ale určitě se těší.
Co se týká pejska, máme shodou okolností stejnou rasu, je to krásný pes, záleží dost na jeho povaze, máme již druhého(toho prvního nám přejelo auto) a má úplně jinou povahu, víc hlídá, k cizím lidem se moc nemá a drží se své rodiny, prcek si s ním rozumí není problém. Nám řekla paní z chovatelské stanice až přijdeme z porodnice domů, máme nechat mimi od pejska očuchat a případně olíznout, vím ,zní to hrozně, ale bylo to v pohodě, pes ho přijal do smečky.Samo, že se musí hlídat když jsou spolu, člověk nikdy neví u žádného psa jak se zachová, ale mám zkušenost, že když už toho má pes dost, tak zamručí a Vojta mu dá pokoj.
A k tomu klystýru,, mě dali nějaký gel, už ani nevím jak se to jmenovalo, nebylo to vůbec nepříjemné, ale dali mi ho docela dlouho a já nevydržela s ním chodit 5 nebo 10 minut, jak chtěli, šla jsem hned a asi ne pořádně a při porodu, ze mě asi něco ještě šlo, ale bylo mi to úplně fuk, při těch bolestech na nějaký trapas vůbec nemyslíš a jsou to lékaři, ti jsou přece zvyklí na ledacos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 14:42

Můj partner si taky jen občas popovídá s bříškem, občas chce jít se mnou na gyndu se podívat na mimi na UZ,a takový ty běžný věci..Jak tak vidím, je to podobné u většiny. Jak říkám, asi jsem nějaká cíťa v poslední době. Kadlin, jestli budeš tak hodná, potom pisni, jak jste pejska s mimi seznámily. Docela mě zajímají reakce. Taky jsem četla, že co nejdřív se mají očichat, nechat jim prostor, samozřejmě s dohledem a bez olizování, že potom pejsek hlídá. Mi právě máme takový tele veliký..Ale spíš asi záleží na povaze pejska… :-) . Každopádně jsem za každou radu a upozornění vděčná.

• Citovat
  • Upravit
17609
21.5.10 15:28

Chystám se na to až bude mimi vzhůru a manžel pryč, protože on bude to olizování, teda v našem případě asi jen očuchávání těžko snášet :-D . Myslím, že moje zkušenost ti asi stejně k ničemu nebude. Pes je normálně hodnej a jak snáší malou uvidíme až povyroste a bude ho chtít tahat. Starší jakžtakž akceptuje, ale to přišel do hotové rodiny a jen jsme ho přesvědčovali, že je holka v hierarchii nad ním, no nevím, jestli to pochopil dostatečně :mrgreen:
Ovšem sousedovic holka ho tahala, když ho hlídali a ta na něj nesmí ani šáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
21.5.10 15:40

Můj se nezajímal, dokonce byl otrávenej, že po něm chci věci jako koupit kočárek a tak 8-) Na UTZ nechodil, protože "přece s tebou nebudu lítat po doktorech 8-o " :lol: Na prohlídce porodnice nebyl. Občas sáhl na břicho, ale myslím, že jen kvůli mně. K porodu nechtěl, to jsem ho donutila téměř s nožem v ruce :mrgreen: Spíš než miminko ho zajímalo, jak se cítím já.
A taťka je teď bezvadnej :wink: :srdce: :huban:

Pejska nemám, ale co vidím kolem sebe, nikde s tím nebyl problém. Zvířata jsou hrozně chytrá a pochopí, že je to vaše mládě.

Klistýr - já ho nestihla :mrgreen: Určitě ze mně na porodním sále vyšlo něco hrozného, ale partner tam neviděl a asistentka to hned utírala a házela do koše. Jinak myslím, že partnera na klistýr posílají pryč ne? :think: Respektive ty ho určitě pryč poslat můžeš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.5.10 15:43

My máme velkýho psa - křížence dalmatina s boxerem. Když se narodila první dcera byly mu asi 3 roky. On moje těhu poznal ještě dřív než já sama, pořád se mazlil a očuchával mi břicho a já nic netuše ho odstrkávala. Když jsem těhu zjistila i já, už jsem ho neodháněla. Po příjezdu z porodnice se hned „vrhnul“ na autosedačku a miminko si očuchal a šel do pelíšku. Byla jsem furt ve střehu, ale nikdy jsem mu kotakt s malou nezakazovala. Ležel pod košíkem nebo u postýlky a furt jí hlídal. Když se malá začala válet po zemi, tak si jí ani moc nevšímal, amax. si lehnul do rohu deky a koukal na ní. Speciálně jsem ho necvičila ani je neseznamovala, prostě to nějak přišlo samo. A s druhou dcerou to bylo taky tak. A když holky začaly objevovat granule a vodu, tak jim to ještě ukazoval čumákem.

To zvládnete.

O klystýru bylo řečeno asi všechno, taky nevím, jestli jsem já sama měla nehodu nebo ne, ale rozhodně nikdo nic nekomentoval.

A partner? Můj se zajímal asi standartně, ani přehnaně neprožíval nákupy, ale jezdil po nich se mnou. Na UZ se mnou nebyl, protože jeho tehdejší šéf na jeho žádost o volno prohlásil něco ve smyslu, že on taky nechodil! Takže asi tak, užívej si těhu a nestresuj se zbytečně

• Citovat
  • Upravit
7572
21.5.10 16:22

Ahoj, tak můj hclap taky víc prožíval první těhotenství, teď méně, ale má toho teď moc, to ho omlouvá. Ano to po něm nechci, ale u prvního jo!
Pes - máme 8 letého labradora, když se narodilo první, to měl 4 roky, hned po příjezdu z porodnice jsem malou nechala očuchat, olíznout ne, přece jen je to venkovní pes. Pak si jí výrazně nevšímal, a jak začala lozit a chodit, raději se klidil, věděl proč :mrgreen: , ale nikdy jí neublížil, ani když mu zkoumala, jestli mu oční víčko drží fakt pevně. Dovolí si k němu hodně, ale je to výborná povaha. V létě se narodí druhé a uděláme to stejně, je zase starší, tak doufám, že to proběhne stejně.
Dopadne to dobře, neboj! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.10 16:27

Auroro, jsem ráda, že máš dokonce stejné zkušenosti s RR. Ti jsou dokonce prý strašně milý k dětem…, ale opravdu je to o psovi. Jak to tak pozoruju, je opravdu partner „standartní“ tip a já jsem jen nějaká jiná, asi to bude tím jiným stavem. :mrgreen: Jsem ráda, že partner nevidí u porodu stolici, jak chápu. Na klystýr určitě chci mít soukromí. Tam bych partnera ani nechtěla. Ten ať spíš mě drží na hekárně. Nemáte některá zkušenosti s takovými těmi hřejivými nebo chladivými mastičkami při 1.době porodní? Myslíte, že by to mohlo pomáhat? Mě bolí záda už teď :-?

• Citovat
  • Upravit
27007
21.5.10 16:35

Ahoj tka můj se moc nezajímá ani o první ,…jak zajímá se myslím na chlapa tak nějak normálně ale že by se přehnaně několikrát denně vyptával a tak to vůbec ne…my máme fenku maltézáka a nebyl problém hned jak jsme přijeli jsme jí enchali očuchat ale bez problémů přijala,chránila ho a nedá na něj dopustit ted už napjatě čeká kdy přijedu s druhým :lol: Ani nežárlila,to se stalo známé že jejich fenka žárlila a prý k mamině jako k paničce asi měsíc nešla :lol: nějak ted envím jak ta tvoje rasa vypadá,ale záleží na temperamentu rasy a tak.Nás je třeba menší a postelovej:)nikdy jsem se nemusela bát aby mu ublížila(nechá si od malého líbit cokoliv a nikdy ani necekne:))Klystýr jsem neměla nějak se to pak enstihlo(a u nás se nedává jen na výslovné přání) stolice unikla ale PA hned utírala jsou na to zvyklé tak jim to ani nepřijde.Takže to brala v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
21.5.10 16:38

jen dodám můj semnou na velké UZ chodil u prvního a ted chodí i s rpvním synem:)O o teda sám požádal že chce jít:)tak to asi prožívá vnitřně a nedává to znát no:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
21.5.10 19:31

Klystýr

:oops: dlouho už mi to leží v hlavě, u prvního jsem klystýr měla, na WC jsem byla snad 10×, tak mě ani nenapadlo, že by se mohlo u porodu něco přihodit a vlastně to ani nevím, při té bolesti jsem si nevšimla ani, že mě nastřihli. Ale rodila jsem dlouho a musela jsem tam být, pač mi praskla voda. Teď jsem rozhodnutá, pokud nepraskne voda, být doma co nejdéle a do porodnice jet až budou opravdu krátké intervaly mezi kontrakcemi, ale pak mě právě napadá- co když mi nestihnou dát klystýr,taky mi to pořád šrotuje v hlavě, že by mi bylo trapně… :-? Ale jak to tady čtu, tak při tom zmatku to asi není tak viditelné a asi jsou zvyklí…Furt na to myslím a asi už blbnu :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
18651
21.5.10 19:40

add klystýr, měla jsem jen u prvního porodu, pak už ne a ani u jednoho jsem se při samotném tlačení ani nepokadila ani nepočůrala. Takže rozhodně nutný pro porod není,ale pěkně prohřeje to zas jo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí