Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj!!!
Jsem sice už mamina 3 a půletého prcka, ale čekáme další přírůstek a jsem 39tt. Mám už druhý den silné bolesti v zádech, hlavně v kříži a taky mně občas projede dost silná bolest zespodu směrem do břicha. Malej byl vyvolávanej 8 dní po termínu a poslíčky jsem u něj neměla, tak se radši ptám jestli jde právě o ně. Minulý týden v pondělí jsem byla zevně otevřená na dva prsty a vnitřně na špičku. Nejsem zmatkař, ale vanu si napouštím už týden a pořád nic (nechci vidět ten účet za vodu
), tak jestli by to šlo nějak bez??? Malý se to totiž vůbec nelíbí, když se koupu.
Jinak předem děkuji za odpovědi!!!
Ahoj, až bude chtít malá ven, tak si řekne sama
.
Nebo se ještě doporučuje sex, ale to nevím, co je na tom pravdy, nemám těsně před porodem odzkoušeno
Mužské sperma obsahuje prostaglandin, údajně urychlí nástup porodu ![]()
Pak také čaj z maliníku, nebo sklenička /1!/ červeného vína.
Také pohyb - chůze do schodů, procházky.
Přeji hladký průběh porodu a krásné zdravé miminko
![]()
Děkuji! Já spíš myslela, jestli to jsou poslíčky, jako takové, protože ty jsem neměla. Taky mně poslední dva dny strašně bolí hlava, tak jestli se nemám začít bát ještě víc nebo jestli můžu být klidná, že je to normální ![]()
Poslíčci to být mohou
. Před porodem se mi hodně stupňovaly bolesti zad, bylo to dost nepříjemné ![]()
Píšeš, že jsi byla u Dr. minulé pondělí,zkusila bych mu brnknout, a zajít na kontrolu a ozvy ať máš „klid“ na duši ![]()
Pohyby cítím normálně, tak snad to bude dobrý, ale asi mu vážně radši zavolám - jestli ho tam ještě stihnu - nebo případně zajedem do nemocnice. Ale nejdřív naposledy prubnu tu vanu ![]()
No tak mně to spíš připadá na pomaličku se rozbíhající porod… když ani vana nepomáhá.
Držím palce a třeba nám dej vědět, jak jsi dopadla… ![]()
Vanu zatím oddaluju, jak to jen jde, ale je mi pořád stejně - teda už mi to jde i do kyčlí a bříško dost tvrdne, tak na ní asi stejně dojde…
Zatím se snažím zvládnout domácí práce, takže nádobí, prádlo a úklid. Uvidíme - ale kdybych rodila, tak se vážně zlobit nebudu. Posledních 14 dní to byla vážně zabíračka!!!
Moc vám děkuju a budu informovat! ![]()
Tak bych na Tvém místě už pomalu burcovala hlídače/-ku staršího prcka…
Držíme palce!!! ![]()
Ahoj, tak to si raději určitě zavolej, kamarádce to taky začalo bolestmi v zádech ve středu ráno a pomalinku se ji to stupnovalo, pak v noci už musela chodit a ve čtvrtek ráno rodila…
Mě začala bolest v noci a porodila jsem dopoledne… u někoho to může být delší… ale začínalo to taky křížovým pobolíváním…
Dej vědět, myslíme na tebe..
Aho …já jsem dneska 38+3…a včera mě taky začalo pobolívat v břiše a v kříži a vystřelovala bolest dolů…no jsem prvorodička…tak zkušenosti nemám,ale myslím si, že jsou to poslíčci a prostě ten porod u ž je na cestě…a v Tvém případě bych řekla, že se to fakt asi blíží…tak držím palečky…
Tak máme po vaně (nejdřív jsem ještě stihla banku a nákup, abych byla bez starostí) a záda bolí ještě více. Uvidíme… Do nemocnice zatím nepojedu, přítel jel s malým k rodičům, tak jestli to nepřejde až přijede, tak asi zajedeme. ![]()