Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky radím odejít. Teda, já nemám co radit. Mě taky nadává. Přijde naštvaný z práce nebo opilý z hospody a hodinu mi tady huláká, nadává mi sprostě, vyhrožuje svou sebevraždou nebo že mi vyhodí věci z okna. Máme devítiměsíčního chlapečka. Hold jsem na mateřské, pán vydělává, tak si může dělat co chce a já budu ten, na kom si může kdykoliv vylívat zlost. Taky někoho má. Chystám se odejít. Ale odejděte s miminkem téměř bez peněz, když k rodičům nemůžete. Šetřím a snad za půl roku budu mít tolik, abych odešla. Snad to do té doby nepřejde k fyzickému násilí. Každopádně je to horší a horší a lepší už to nikdy nebude. Takže odejít zavčasu. Nebo si alespoň vytvořit plán, šetřit pár měsíců, budovat si zadní vrátka. Jinak je to dlouhodobě cesta do pekel
.
@girlie sage píše:
To maji deti asi hezky detstvi tedaBych radci byla sama s detma a v klidu. Jak tohle na ne musi pusobit?? Reknes mu neco kdyz jim nadava? Tohle neni normalni
![]()
jo, reknu. je to az posledni dobou , nevim co se s nim stalo
. nastesti s nima moc neni. jo a sama bych taky asi uz byla radsi , ale je to tezke - jsme spolu od 16let, je toho kupa , co jsme prozili spolecne a tezko se to jen tak hazi za hlavu, i kdyz je to davno pryc, a taky nevim z ceho bych zaplatila , najem, kauci , realitce … proste jen tak sebrat 3 deti a jit bydlet jinam moc nejde, kdyz jsem na rodicaku , mam 3800 ![]()
Zdravím, při čtení tehle diskuze jsem vytvořila potok slz a proč? Snad kvůli tomu, že jsem v 6měsíci těhotenství a zažívám něco podobneho…S přítelem jsme spolu byli 3 roky a ja se s nim rozesla protoze jsme byla snad vsechno jen ne jeho partnerka (nadaval, vydiral, atd), řekla jsem si dost..Do očí jsem mu řekla snad nejtěšší větu v životě, že už ho nemiluju a pravda to nebyla. Chvíli se o mě snažil, ale pak se na to vykašlal a změnil si číslo a já se mu neměla jak ozvat. Já se s ním ve skutečnosti rozejít nechtěla, jen jsem mu chtěla ukázat, čeho jsem schopna. Byl to můj první a já i po rozchodu věděla a byla jsem si jistá tím že mě miluje. Našla jsem si nové partnery, ale bylo to na houby, se všema jsem se rozešla a ani nevím proč..Po roce jsme se potkali a začali si zase psát a nakonec se dali znovu dohromady. Jsme spolu rok a pul a ja zacinam vseho litovat. Jsem tehotna na nemocenske. Bydlime spolu. A ja zacinam mit pocit ze je se mnou jen aby mel nekoho na uklid bytu, nekdo kdo mu navari a obcas roztahne nohy…
a kdyz uz chytnu nervy vse mu zacnu vycitat tak jen slysim sklapni a růůůznou spoustu nadavek..Přitom mi nepříjde že bych po něm chtěla moc.. Když už se pohádáme dá si na icq status, že s píčou se nedá žít (jako třeba ted), coz me strasne rani, ma na icq mou rodinu a me zname.. co si budou povidat…:( kazdy den probrecim jak mala holka a jemu to je fuk..omlouvam se ze jsem se tak rozepsala ale nevim co mam delat, rozejit se nechci miluju ho..i kdyz kazdy mame jine priority ja UZ jsem zastance nazoru ze sex muze mit kdykoliv a skymkoliv, ale lasku si musi clovek vybojovat..jakmile jsme mu tohle dneska rekla kdyz se zase rozciloval ze 4dny nemel sex tak mi rekl ze to beru moc inteligentne a ze s jinyma jsem spala a s nim ne..prosim poradte jak na kazdodenni stres..i kdyz je v praci tak se bojim co bude az prijde…
@Bramborek píše:
Zdravím, při čtení tehle diskuze jsem vytvořila potok slz a proč? Snad kvůli tomu, že jsem v 6měsíci těhotenství a zažívám něco podobneho…S přítelem jsme spolu byli 3 roky a ja se s nim rozesla protoze jsme byla snad vsechno jen ne jeho partnerka (nadaval, vydiral, atd), řekla jsem si dost..Do očí jsem mu řekla snad nejtěšší větu v životě, že už ho nemiluju a pravda to nebyla. Chvíli se o mě snažil, ale pak se na to vykašlal a změnil si číslo a já se mu neměla jak ozvat. Já se s ním ve skutečnosti rozejít nechtěla, jen jsem mu chtěla ukázat, čeho jsem schopna. Byl to můj první a já i po rozchodu věděla a byla jsem si jistá tím že mě miluje. Našla jsem si nové partnery, ale bylo to na houby, se všema jsem se rozešla a ani nevím proč..Po roce jsme se potkali a začali si zase psát a nakonec se dali znovu dohromady. Jsme spolu rok a pul a ja zacinam vseho litovat. Jsem tehotna na nemocenske. Bydlime spolu. A ja zacinam mit pocit ze je se mnou jen aby mel nekoho na uklid bytu, nekdo kdo mu navari a obcas roztahne nohy…a kdyz uz chytnu nervy vse mu zacnu vycitat tak jen slysim sklapni a růůůznou spoustu nadavek..Přitom mi nepříjde že bych po něm chtěla moc.. Když už se pohádáme dá si na icq status, že s píčou se nedá žít (jako třeba ted), coz me strasne rani, ma na icq mou rodinu a me zname.. co si budou povidat…:( kazdy den probrecim jak mala holka a jemu to je fuk..omlouvam se ze jsem se tak rozepsala ale nevim co mam delat, rozejit se nechci miluju ho..i kdyz kazdy mame jine priority ja UZ jsem zastance nazoru ze sex muze mit kdykoliv a skymkoliv, ale lasku si musi clovek vybojovat..jakmile jsme mu tohle dneska rekla kdyz se zase rozciloval ze 4dny nemel sex tak mi rekl ze to beru moc inteligentne a ze s jinyma jsem spala a s nim ne..prosim poradte jak na kazdodenni stres..i kdyz je v praci tak se bojim co bude az prijde…
Já myslím že si udělala hroznou chybu že si se k němu vrátila… lepší to nebude… zajímalo by mě jestli je to dítě jeho ![]()
a pak zaco ho vlastně miluješ… za ten status??? nebo to ponižování?? Hm,...... v skutku romantické ![]()
je nam 21..jsme spolu dalo by se rict od 15ti.ano dite je jeho..
@Bramborek uteč od něj co nejrychleji,číslo si změň ty a hlavně už mu nesmíš znovu naletět… bude to jen horší,přece nechceš aby tvoje dítě žilo v takovym dusnu,bude z toho mít následky na celej život
Řeknu vám to takhle..vono to není na denním pořádku to ne…jen nekdy ujedou nervy.. někdy se takhle pohádáme a je třeba půl roku klid a pak se zas hadame tyden..Zatím to není pořád a nijak se to nestupňuje..Já ho miluju, nikdo nikdy pro mě neudělal tolik co on..
Ahojky…zajímal by mě váš názor…S přítelem jsme spolu skoro dva roky. Vychováváme spolu mou dceru.Je pozorný, inteligentní, pracovitý, finančně mi pomáhá, milujeme se vše v pořádku..Při poslední hádce jsem hnusně odsekla a zasloužila jsem si nadávku, že jsem pi..a, stála jsem si za svým a pokračovalo to dalšími nadávkami. Byl hodně vzteklej…Mám ho ráda, ale je pár dní pryč a já si srovnávám, jestli ve vztahu pokračovat. Tohle nebylo poprvé a je pravda, že pak tak s ním mluvím taky, ale poslední dobou nám bylo spolu opravdu hezky a tímhle mi dost ublížil…Jak by jste to řešily? Když s ním o tom budu mluvit, stejně mi řekne, že já to vyprovokovala a tohle je jeho reakce, takže tudy cesta nevede ![]()
Clovek v afektu nekdy rekne neco co nechce
ja vynadala manzelovi jednou do cu*aku
a taky jsem to tak nemyslela, bylo to v afektu. Myslim ze to moc hrotis. ![]()
Pokud mu i ty stejným stylem odpovídáš tak nečekej nic jiného… ![]()
Nemyslím si, že by zrovna tohle byl důvod k rozchodu když se jinak máte rádi, ale je potřeba si o tom promluvit… i když ti řekně, že je to „tvoje vina“ tak mu ale řekni co máš na srdci… že ti to vadí, že tě to mrzí, že nechceš aby s tebou takhle mluvil a tak podobně, k hádce přeci tak ostrá slova nejsou potřeba.
I když ti na to odpoví to co píšeš, tak ale před tím uslyší co si o tom myslíš a sám si to pak v klidu v hlavě nějak přebere. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky…zajímal by mě váš názor…S přítelem jsme spolu skoro dva roky. Vychováváme spolu mou dceru.Je pozorný, inteligentní, pracovitý, finančně mi pomáhá, milujeme se vše v pořádku..Při poslední hádce jsem hnusně odsekla a zasloužila jsem si nadávku, že jsem pi..a, stála jsem si za svým a pokračovalo to dalšími nadávkami. Byl hodně vzteklej…Mám ho ráda, ale je pár dní pryč a já si srovnávám, jestli ve vztahu pokračovat. Tohle nebylo poprvé a je pravda, že pak tak s ním mluvím taky, ale poslední dobou nám bylo spolu opravdu hezky a tímhle mi dost ublížil…Jak by jste to řešily? Když s ním o tom budu mluvit, stejně mi řekne, že já to vyprovokovala a tohle je jeho reakce, takže tudy cesta nevede
tak pokud je jinak vas vztah pohodovy a partner je takovy, jak ho popisujes na zacatku, tak bych asi o rozchodu neuvazovala. neni v tom vztahu jeste neco jineho, co neni zrovna super?
cimz nechci rict, ze takove nadavky mi prijdou v pohode. nevim, jak bych to vydychala, kdyby mi neco takoveho partner rekl. ale zas na odchod od jinak idealniho partnera mi to taky neprijde ![]()
@Prcek88 píše:
Nic se nestalo, copak ty mu nadávat můžeš a on tobě ne?
Já mu to vracela dřív, ted už delší dobu ne
odejít.. exmanžel mi takhle nadával a tahal se s jinou zenou… Odesla jsem od nej i s dcerkou a piip a horsi jsem i 3roky po rozvodu