Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ja nevim…on byl devkař…ja jsem jeho prvni vazny vztah, možná proto me berou ti jeho rodiče…možná proto, ze mu dala kazda si ted myslí, že jsme devky vsechny a nadava tak…Přiznávám, mela jsem to ukoncit při první nadavce..ale…
Co se rodičů týče - samozřejmě, že tě maj rádi, zklidnila si jim kluka, jsi pro ně výjimečná.
Ale co pro něj?
Příspěvek upraven 12.10.18 v 14:18
Uteč, dokud je čas. Jinou radu nemám. S dětmi už je to pak velmi těžké. Tohleto může být jen nepříjemná epizoda v tvém životě. Nemusí to být celý tvůj život. Rodičů je mi líto, že mají takového debila a to je tak vše. Na rozloučenou bych jim řekla, že jen málokterá žena si nechá od partnera nadávat takovým způsobem, jakým to dělá jejich syn. Možná se chlapec poučí, ale s tebou už to nebude. K tobě si to už dovolil a není cesta zpět.
@Detsa píše:
No vidíš, 27. To už bych se taky mohl považovat pak za třicátníka s tvým výpočtem
. Nestraš.
Prosímtě, přece nechceš být s někým, kdo tě takhle tituluje pravidelně. Najdi svou hrdost. On dost možná neměl vážný vztah právě kvůli tomu, jestli takhle tituloval každou holku. Je sice fajn mít fajn vztahy s jeho rodiči, ale žít a tvořit jeden celek máš právě s ním. Spokojená a šťastná máš být hlavně s ním. Vztah s rodiči mi v tomhle případě připadne opravdu vedlejší.
Myslím, že je škoda bát se toho, že by tě už nikdo neměl rád. Někdy je lepší vsadit na nejistotu. Jakou máš vůbec s tímhle klukem jistotu ?
Jo to já se nebojím, jen mi už není dvacet a většina 26+ je už zadaná/ženatá.
Takže moc nevím, kde natrefím na někoho „normálního“
…momentálně to radši neřeším. Za jistotu jsem brala to, že do vztahu nešel s „holým zadkem“ a rodiče by ho taky v začátku podpořili. Mají v rodině všichni hrozně hezky vztah a pomáhají si…
Jo, takže za jeho chování můžou holky, které s ním spaly (a proto jsou děvky)? Čteš to po sobě vůbec? ![]()
V rodině možná mají hezké vztahy, ale ON k tobě hezký vztah NEMÁ. A nemysli si, toto se časem opravdu nezlepšuje, to se VŽDYCKY jenom zhoršuje.
Bodejť by nebouchali šampaňské, když vidí šanci se ho zbavit a konečně ho hodit nějaké holce na krk. Ani se jim nesnilo, že by s ním byla normální hodná holka. Možná jsou fajn, ale on není.
Máš úplně zkreslené vnímání, protože jiní jsou zadaní, si chceš tohle dál nechat líbit? Spousta lidí se v tomhle věku rozchází, spousta 30+, kteří byli ve 26+ zadaní, se rozvádí…
@Anonymní píše:
Je mi 27…chtěla bych nekoho „lepšího“ , ale jak píšu neměla jsem štěstí na kluky…A to že mi tento sem tam napíše, že jsem de.ka nebo pi.a beru s klidem…samozřejmě bych si to ve vysnenem vztahu nepřála a je mi to líto, že mám někoho, kdo mě takto ponizuje, ale furt je to něco, co se da vzít a nejak omluvit. Jeho rodiče mě mají radi a jsou radi, ze jejich syn me ma (samostatnou babu-on u nich furt bydli)…Vis, kdyz uz ti mam tykat…ja nevim, co to je, kdyz si te nekdo váží a rozmazluje te…nikdo se mnou nejednal jak s princeznou. Vzdycky jsem se musela starat sama o sebe…
To není o štěstí, to je čistě o výběru. Máš nízké sebevědomí a z toho to vše pramení. Tohle automaticky přitahuje hajzly, kteří si na tobě budou ventilovat svoje komplexy. Protože vycítí, že se necháš. A ty se necháš, protože nevěříš, že máš na víc, nemáš srovnání s hezkým vztahem a navíc tyhle typy se umí na začátku výtečně přetvařovat. Potřebuješ změnit svoje myšlení a mít se ráda. To není o rozmazlování, ale o tom, že k tobě nemá ani základní úctu. A jestli se takhle vybarvil už teď, tak bys časem měla peklo. Už ví, že se necháš, takže si bude dovolovat víc a víc. Zasloužíš si něco lepšího. Takových příběhů tu byly desítky, spíš i stovky. Žádný neskončil tím, že se najednou přes noc změnil a stal se z něj princ místo ropušáka. Ne, vždycky se z nich stal jen ještě horší ropušák. (Počítej s tím, že v případě rozchodu se bude možná přetvařovat a hrát ti na city. Nenech se a vydrž, klasicky po breku a velkých gestech přijde opět shazování, nadávky a vyhrožování.)
Není to žádnej blbej věk, to tobě to moc zkresluje tvé okolí. Věř tomu, že časem by sis ještě říkala, žes měla odejít teď, protože hledat někoho po 30…atd.
Omluvit se to nedá NIJAK, to jen ty zavíráš oči, abys měla tu svoji iluzi, že jsi ve vztahu, zapadla do škatulky zadaných a mohla se tvářit, že je ve tvém životě vše ok a hezký odškrtáváš kolonky. Život ale není žádná soutěž, a máš jenom jeden. Uvědom si, že to, jak bude vypadat, je na tobě. Něco neovlivníš, ale tohle rozhodně ano, neexistuje důvod, abys byla s někým, kdo se k tobě chová jako k hadru. Je lepší být sama a s vyhlídkou toho, že můžeš někoho fajn potkat, než s haj*lem jen pro pocit, že nejsi bez chlapa!
@Maiandra už spolu nejsme. Nějaké vyříkaní si proběhlo…Bohužel ač má 27let tak má úplně zkreslený pohled na svět (možná to je tím, že pořád se o vše starají rodiče- je nedospělý
). Teď to zpětně všechno vidím…byla jsem jen blbka, která, jak píšeš chtěla mít aspoň někoho.
@Anonymní píše:
@Maiandra už spolu nejsme. Nějaké vyříkaní si proběhlo…Bohužel ač má 27let tak má úplně zkreslený pohled na svět (možná to je tím, že pořád se o vše starají rodiče- je nedospělý). Teď to zpětně všechno vidím…byla jsem jen blbka, která, jak píšeš chtěla mít aspoň někoho.
Proto nejsi blbka. Já ti rozumím, on ten tlak nějakých očekávání a toho, co dělají všichni, je obří. Ale opravdu je hlavní to, abys byla šťastná. Moc ti držím palce, působíš jako fajn holka, jen to sebevědomí je blbý. Zaměř se teď na sebe, třeba začni s nějakým koníčkem, fakt to pomáhá. A nenech si nikým namluvit, že nemáš na krásnej vztah ![]()
Nadává mi taky sprostě do všeho možného , vždycky mu jen řeknu ať se chová normálně jako dospělý, ze jedno dítě už mám , že živím rodinu a jestli se takhle bude chovat může bydlet na ulici a je klid ![]()
@Mellisa64 píše:
Nadává mi taky sprostě do všeho možného , vždycky mu jen řeknu ať se chová normálně jako dospělý, ze jedno dítě už mám , že živím rodinu a jestli se takhle bude chovat může bydlet na ulici a je klid
a proč někoho takového vlastně máš? K čemu? Rodinu neživí. Hodný příklad následování pro dítko to taky není. Galantní partner už vůbec ne, tak fakt nevím…
@Mellisa64 píše:
@Keyllah asi jen abych nebyla sama ..
a jen z tohoto důvodu dovolíš, aby tě někdo takto tituloval před vlastním dítětem? Jak si tě pak to dítko asi bude vážit, nebo jaký vzorec pro partnerský vztah si z toho asi vezme? Že je to normální?
nikdo nechce být sám, ale pokud jsi finančně nezávislá, nechápu, že to trpíš…
Tak občas ano, poslední dobou možná asi víc často, než by mělo. A když je přítel v práci, a jeho děti jsou doma (je rozvedený a má kluka 13 a holku 11 let), tak poslouchám nevhodné nadávky od kluka. Už na to pomalu nemám nervy.
Zrovna včera u televize, že si dá čokoládu. Řekla jsem mu, že bych si dala taky. Vyprosila jsem si od něj dvě a půl řádky čokolády, a už poslouchám:"Budeš tlustá, škaredá a nepoužitelná. Od malýho zase poslouchám, že mám velkej zadek jako Kim Kardashian
ale už mě to nebaví. Tak mu řeknu, on má jebáky na obličeji… A tobě zase protíká mozek ksichtem
Věčné narážky na moji postavu jsou na denním pořádku. Dokonce jsem kvůli nervům zhubla na váhu 48,8 kilo, naštěstí už jedu zpět na 52 kilo, ale chci ještě přibrat. Jo a malej mi dokonce nadával i tak, že mi řekl, že jsem ku.va. Chápete, jak se 13 letej spratek může chovat takhle k tátově přítelkyni? Hlavně, že já na něho nesmím ani vztáhnout ruku, jinak že na mě zavolá sociálku. Pomalu mi to začíná být jedno… A nejlepší na tom je, že přítel to vidí tak, že mi poslední dobou všechno vadí…