Paypal účet a email

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.10.17 20:01

Paypal účet a email

Prosim, mela bych dotaz na nekoho kdo tomu rozumi, nekolik let zpet jsem si zalozila icet na paypal, nikdy jsem ho nepouzila, nemam tam zadanou ani kartu..kdysi jsem jim psala ze chci zrušit ucet ale nic, ted mi prisel email, kde jestli to dobre chapu, jsem v minusu, ale kdyz o me nemaji zadne udaje, tak po me nemuzou nic chtit, ne? Docela me to vydesilo, tenkrat jsem myslela, ze kdyz to necham byt, tak se ucet zrusi sam..nevim jestli se strachovat ze jsem dluznik?! Ani nevim jake vsechny udaje se udavaly pri registraci, tak nevim jestli by me nejak kvuli dluhu vyhledali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35722
3.10.17 20:08

Opravdu je to od paypal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.10.17 20:09
@Anonymní píše:
Prosim, mela bych dotaz na nekoho kdo tomu rozumi, nekolik let zpet jsem si zalozila icet na paypal, nikdy jsem ho nepouzila, nemam tam zadanou ani kartu..kdysi jsem jim psala ze chci zrušit ucet ale nic, ted mi prisel email, kde jestli to dobre chapu, jsem v minusu, ale kdyz o me nemaji zadne udaje, tak po me nemuzou nic chtit, ne? Docela me to vydesilo, tenkrat jsem myslela, ze kdyz to necham byt, tak se ucet zrusi sam..nevim jestli se strachovat ze jsem dluznik?! Ani nevim jake vsechny udaje se udavaly pri registraci, tak nevim jestli by me nejak kvuli dluhu vyhledali?

Je to ono?
330px-Jak_snadno_poznat_phishing. png. png:330px-Jak_snadno_poznat_phishing. png. png
 https://cs.wikipedia.org/wiki/Phishing

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.17 20:14

@pikola myslim, ze ano
@eumedon ja se ale pod jejich odkazem k prihlaseni, opravdu prihlasila,

• Citovat
  • Upravit
19784
3.10.17 20:15
@Anonymní píše:
@pikola myslim, ze ano

Aha, čili jsi jim prozradila své přihlašovací údaje. Rybička se chytila na udičku. Takže teď se budou na tvůj skutečný účet přihlašovat za tebe.

Nejdřív se máš zeptat, a pak teprve něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35722
3.10.17 20:19
@Anonymní píše:
@pikola myslim, ze ano

NO a podle toho emailu, bych rekla, ze urcite neee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.10.17 20:22
@pikola píše:
NO a podle toho emailu, bych rekla, ze urcite neee

Co neee? Není to phishing, nebo to není PayPal?

Podle toho e-mailu to je phishing a o phishingu by měl každý vědět dřív, než si zřídí elektronické bankovnictví u kterékoliv banky.

PayPal ma doménu paypal.com. Ten přihlašovací formulář má doménu updates.com. Takže fake. Prozradila komusi své uživatelské jméno a heslo k paypal.

Příspěvek upraven 03.10.17 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35722
3.10.17 20:24
@eumedon píše:
Co neee? Není to phishing, nebo to není PayPal?Podle toho e-mailu to je phishing a o phishingu by měl každý vědět dřív, než si zřídí elektronické bankovnictví u kterékoliv banky.
Že to určitě není email od paypalu, už podle té domény.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
3.10.17 20:25
@pikola píše: Že to určitě není email od paypalu, už podle té domény.

Jo tak. Přesně tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.17 20:28

Klikla jsem na odkaz a tam jen zadal email a heslo, ktere jsem myslela, ze jsem tenkrat zadala a ono se toto prihlasilo, tak i kdyby, tak jsem ji zadnou navnadu nehodila ne? Stejne tam nic nevyctou, email uz znali a heslo nic neznamena :nevim:..opravdu myslite ze to neni paypal,…i tak bych z toho nic nemela, ne? porad zadne me udaje nemaji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.17 20:30

@eumedon a i kdyz jsem jim sdělila heslo k paypalu, tak kdyz tam o sobe nic nemam, ani kartu vypsanou jak chteji atd.tak jim je to k nicemu ne?

• Citovat
  • Upravit
19784
3.10.17 20:33
@Anonymní píše:
Klikla jsem na odkaz a tam jen zadal email a heslo, ktere jsem myslela, ze jsem tenkrat zadala a ono se toto prihlasilo, tak i kdyby, tak jsem ji zadnou navnadu nehodila ne? Stejne tam nic nevyctou, email uz znali a heslo nic neznamena :nevim:..opravdu myslite ze to neni paypal,…i tak bych z toho nic nemela, ne? porad zadne me udaje nemaji

Které jsi myslela, že jsi tenkrát zadala, nebo své skutečné heslo? Návnadu hodili oni a ty ses na ni chytila.

Aha, heslo nic neznamená, tak to jo. A k čemu myslíš, že teda heslo je?

Tvůj e-mail a heslo tě identifikuje u paypal. Jak myslíš, že u paypal poznají, že s nimi komunikuješ zrovna ty? Inu tak, že pokud s nimi kdosi komunikuje a zná tvé heslo, tak jsi to asi ty. Říká se tomu autentikace.

Tomu se říká krádež identity, přečti si to znovu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Phishing

Příspěvek upraven 03.10.17 v 20:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.17 20:36

@eumedon ja jen zkusila jedno z moznych hesel, takze vlastne nevim jestli je to toje opravdove

• Citovat
  • Upravit
19784
3.10.17 20:37
@Anonymní píše:
@eumedon ja jen zkusila jedno z moznych hesel, takze vlastne nevim jestli je to toje opravdove

Jestli je opravdové, tak máš možná průser, který jsi nemusela mít, kdyby ses trošku zajímala o podmínky užití a přemýšlela. Třeba nad tím, proč všichni otravují své uživatele s nějakým heslem, furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.17 20:38

@eumedon ale i kdyby to bylo spravne heslo, tak stejne mi nic udelat nemuzou ne? Na paypalu jsem jen zaregistrovana, ale zadne udaje, cislo karty tam nemam zadane..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák