PCo Inofolic a Duphaston

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.7.18 12:56

PCo inofolic a duphaston

Zdravím, chtěla bych se zeptat. Předem chci napsat, že nechci otěhotnět. Lékařka mi předepsala antikoncepci duphaston (od 11 DC) a k tomu inofolic, mám PCO.
Ale koukala jsem, že to většina žen bere kvůli problému s otěhotnění. Jak to tedy je?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
10.7.18 13:04

V první řadě Duphaston není antikoncepce. Je to progesteron. Ale pokud to budeš brat od 11.dc tak ti to ovulaci zablokuje. Inofolic je doplněk stravy. A ano tyto věci se používají když chceš otěhotnět. Je to celkem drahá věc, výsledek skoro žádný. Ale to záleží na každém jedinci. Proč ti to teda nasadila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.18 13:07

Je mi 22 let. Mám též PCO a od doktorky inofolic, jak dlouho ho užíváte? Mě po 2 cyklech upravil MS a praskl mi cystu.

• Citovat
  • Upravit
11851
10.7.18 13:17
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Předem chci napsat, že nechci otěhotnět. Lékařka mi předepsala antikoncepci duphaston (od 11 DC) a k tomu inofolic, mám PCO.
Ale koukala jsem, že to většina žen bere kvůli problému s otěhotnění. Jak to tedy je?
Děkuji

Jak už tu bylo řečeno, Duphaston není antikoncepce. Sdělila jsi doktorce, že nechceš otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.18 13:53

@Adulka24 no ano, ale prý, když se bere od 11 DC tak brání ovulaci. A s PCO je malá pravděpodobnost otěhotnění, nebo se pletu?

• Citovat
  • Upravit
11851
10.7.18 14:04
@Anonymní píše:
@Adulka24 no ano, ale prý, když se bere od 11 DC tak brání ovulaci. A s PCO je malá pravděpodobnost otěhotnění, nebo se pletu?

Pokud se Duphaston nasadí takto brzy, tak ano, může to fungovat jako „antikoncepce“, ale chceš se na to spoléhat? S PCO můžeš otěhotnět úplně bez problému a navíc co když budeš mít ovulaci třeba 9DC, hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
10.7.18 14:24

To sice ovulaci brání, ale aby to bylo záměrně psaný jako antikoncepce jsem nikdy neslyšela… Jinak teda nechápu chceš ha, nechceš otěhotnět, ale budeš ládovat inositol který je na kvalitu vajíček a příPadně ovulaci? S pco je sice obtížnější otěhotnět, ale záleží na hladině hormonů v krvi a každý cyklus se jiný. Nikde není psáno, že ovulaci mít nebudeš, třeba 9.dc. Mimochodem mám pco a jsem v 17.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
10.7.18 14:27

A pokud to bereš v rámci šetření, že nechceš dávat 1000,– za ha ale stačí pár kaček za duphaston, tak věř, že ten Inofolic tě prohne mnooooohem mnooohem víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí