Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V první řadě Duphaston není antikoncepce. Je to progesteron. Ale pokud to budeš brat od 11.dc tak ti to ovulaci zablokuje. Inofolic je doplněk stravy. A ano tyto věci se používají když chceš otěhotnět. Je to celkem drahá věc, výsledek skoro žádný. Ale to záleží na každém jedinci. Proč ti to teda nasadila?
Je mi 22 let. Mám též PCO a od doktorky inofolic, jak dlouho ho užíváte? Mě po 2 cyklech upravil MS a praskl mi cystu.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Předem chci napsat, že nechci otěhotnět. Lékařka mi předepsala antikoncepci duphaston (od 11 DC) a k tomu inofolic, mám PCO.
Ale koukala jsem, že to většina žen bere kvůli problému s otěhotnění. Jak to tedy je?
Děkuji
Jak už tu bylo řečeno, Duphaston není antikoncepce. Sdělila jsi doktorce, že nechceš otěhotnět?
@Adulka24 no ano, ale prý, když se bere od 11 DC tak brání ovulaci. A s PCO je malá pravděpodobnost otěhotnění, nebo se pletu?
@Anonymní píše:
@Adulka24 no ano, ale prý, když se bere od 11 DC tak brání ovulaci. A s PCO je malá pravděpodobnost otěhotnění, nebo se pletu?
Pokud se Duphaston nasadí takto brzy, tak ano, může to fungovat jako „antikoncepce“, ale chceš se na to spoléhat? S PCO můžeš otěhotnět úplně bez problému a navíc co když budeš mít ovulaci třeba 9DC, hm?
To sice ovulaci brání, ale aby to bylo záměrně psaný jako antikoncepce jsem nikdy neslyšela… Jinak teda nechápu chceš ha, nechceš otěhotnět, ale budeš ládovat inositol který je na kvalitu vajíček a příPadně ovulaci? S pco je sice obtížnější otěhotnět, ale záleží na hladině hormonů v krvi a každý cyklus se jiný. Nikde není psáno, že ovulaci mít nebudeš, třeba 9.dc. Mimochodem mám pco a jsem v 17.tt.
A pokud to bereš v rámci šetření, že nechceš dávat 1000,– za ha ale stačí pár kaček za duphaston, tak věř, že ten Inofolic tě prohne mnooooohem mnooohem víc ![]()
Zdravím, chtěla bych se zeptat. Předem chci napsat, že nechci otěhotnět. Lékařka mi předepsala antikoncepci duphaston (od 11 DC) a k tomu inofolic, mám PCO.
Ale koukala jsem, že to většina žen bere kvůli problému s otěhotnění. Jak to tedy je?
Děkuji