Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nikdy jsem neslyšela, že by PCOS bylo příčinou potratů. U PCOS spíš nedochází vůbec k ovulaci, takže logicky nemůžeš ani otěhotnět. Když jsem měla PCO, tak jsem např. bez léků vůbec nedostávala MS.
@Dasha01 píše:
Nikdy jsem neslyšela, že by PCOS bylo příčinou potratů. U PCOS spíš nedochází vůbec k ovulaci, takže logicky nemůžeš ani otěhotnět. Když jsem měla PCO, tak jsem např. bez léků vůbec nedostávala MS.
Ja mam menstruaci pravidelne kazdy mesic
Delali mi i testy na ovulaci tu mam taky
tak nevim sem s toho mimo..
Příčina potratů to není, nedochází k dozrávání vajíčka a ovulaci. Mám PCO a dvě děti přirozeně, pravda, trvalo to 12let, ale nakonec je mám. A zhubnout pomůže a to výrazně. Nepřibíráš kvůli PCO, to je jen taková výmluva, máš to těžší a složitější, každé kilo navíc se chytí snáz a dolů se dává 10×obtížněji, ale přibíráš kvůli špatnému stravování, ne kvůli PCO. A zhubnutí výrazně pomůže, vím o čem mluvím. Otěhotněla jsem vždy po výrazném váhovém úbytku.
A jak ti přišli na PCO?
PCO je syndrom polycystických ovarií, znamená to, že souběžně dozrává více vajíček ve více folikulech, ale žádné nedozraje tak dostatečně, aby to bylo na ovulaci. To je PCO, pokud pravidělně každý měsíc ovuuješ, tak PCO?
![]()
@Anonymní píše:
Ja mam menstruaci pravidelne kazdy mesicDelali mi i testy na ovulaci tu mam taky
tak nevim sem s toho mimo..
Tak to teda nechápu, když máš OVU, tak jak přišli na PCO. Souhlasím s Terinkou, na PCO je snad jediný lék a to je zhubnout.
@terinka4444 píše:
A jak ti přišli na PCO?![]()
PCO je syndrom polycystických ovarií, znamená to, že souběžně dozrává více vajíček ve více folikulech, ale žádné nedozraje tak dostatečně, aby to bylo na ovulaci. To je PCO, pokud pravidělně každý měsíc ovuuješ, tak PCO?
![]()
![]()
Me se neptej byla sem u 2 doktoru rekli mi ze mam PCOS taky mi to hlava nebere kdyz vsechno vyapda ok
fakt mi je mizerne tady s toho vseho ![]()
@Anonymní píše:
Me se neptej byla sem u 2 doktoru rekli mi ze mam PCOS taky mi to hlava nebere kdyz vsechno vyapda okfakt mi je mizerne tady s toho vseho
A schudnout… mam 64kg na 165 cm to mam jit kolik s vahou dolu aby to bylo dobre?
@Anonymní píše:
A schudnout… mam 64kg na 165 cm to mam jit kolik s vahou dolu aby to bylo dobre?
aspon 5 kil ![]()
inak, pcos moze a casto suvisi so stitnou zlazou a ta uz potraty sposobovat moze. mas ju vysetrenu?
@Dasha01 pokial je pricinou inzulinova rezistencia tak sa lieci uzivanim metforminu a vacsina bab s nim aj schudne ![]()
@soldi píše:
@Dasha01 pokial je pricinou inzulinova rezistencia tak sa lieci uzivanim metforminu a vacsina bab s nim aj schudne
Mě PCO zjistili před cca 10 lety, celou dobu se to se mnou táhlo. Teď jsem zhubla a začala jsem cvičit a rázem je po PCO. Nikdy jsem se kvůli PCO neléčila, protože léčba by u nás kvůli výsledkům manžela nemělo žadný smysl ![]()
Ahoj, mě zjistili PCO před cca 2 lety. Vysadila jsem po 10 letech antikoncepci a chtěli jsme s manželem miminko. Jenže doktorka mi hned po první UTZ řekla, že mám PCO. Prý nejspíš přirozeně neotěhotním a doporučila mi laparoskopický drilling vaječníků. No nebudu to protahovat, 3 měsíce jsem byla bez MS, jednu jsem měla po vyvolávačce a pak nic. Za ty 3 měsíce jsem měla jít na operaci, ale ta už se nekonala, protože jsem byla těhotná. Dle doktorky hold mám cyklus jak slonice, ale nakonec jsem otěhotněla po 3 měsících od vysazení prášků a zcela bez pomoci. Příčinou potratů by PCO až tak být nemělo, doporučuju nechat si vyšetřit štítnou žlázu. I s tou se léčím a ta je co se těhotenství týče pěkná potvora. Držím palce ![]()
Já jsem měla PCO a otěhotněla jsem přirozeně po nevydařeném IVF. Takže po rozdráždění vaječníků se podařilo otěhotnět. A teď 2 roky po porodu mam ovulaci normálně, ale rok to trvalo, než se tělo dalo do pořádku a MS začla chodit pravidelně. Ale HA žádnou nejím.
Já mám také PCO. Menstruaci a ovulaci jsem také měla (ovuluji teda ne uprostřed cyklu, ale o dost později). Jinak já měla 178cm a 65kg, takže zhubnout už fakt neee ![]()
Nešlo nám to 1,5 roku, pak jsem šla na laparoskopii kde udělali drilling vaječníků, tj. porušili obal vaječníků, který je „zadělaný“ malými cystičkami. Hned další cyklus jsem otěhotněla. Nevím zda přirozeně nebo po IUI, neb jsme hned zkoušeli obojí.
Jinak žádné jiné příznaky PCO nemám, zjistili mi to až na UTZ když jsem se snažila otěhotnět.
Po porodu jsem zhubla dalších 5 kg, takže mám 178cm a 60kg, tak váhou to snad taky být nemusí ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Bylo mi zjisteno PCOS… nejhorsi je ze nevim o tom nic…Jak daleko sem stim, co me ceka, nebo muze potkat…Neziju v Cech a tady maji docela zajimave leceni na vsechno a to neziju nekde v Africe ale Canade