Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky s podobně špatným koncem. Jsem z toho co se mi přihodilo v poslením roce a půl docela špatná, tak bych se s vámi o to chtěla podělil a zároveň vás vyslechnout. Důležitá je podpora a vědět, že na to nejste sami.
4/2011 jsem prodělala samovolný potrat. Dr. mi objevila anembryomolu. No a v červenci 2012 jsem se těšila ze // na testíku a o měsíc později jsem dostala další ránu, která je docela čerstvá 30.7. jsem byla na KO kde mi dr. řekla, že je vše v pořádku a že mám přijít na další KO 17.8. kde už bude vidět
ale bohužel, jak název diskuze napovídá, tak tlukot
jsem se nedočkala a bylo mi řečeno, že embryo odpovídá 6+1 podle UTZ ale správně by mělo být 8+3, takže bohužel zamlklo
Objednaná jsem na revizi 22.8. do Brna na revizi, ale vzhledem k tomu, že jsem v sobotu 18.8. začala krvácet a pravděpodobně jej tělo vypudilo samovolně, tak nebudu muset na zmiňovanou revizi, ale ještě v úterý 21.8. jdu na KO, věřím, že to potvrdí a vše bude OK.
Budu ráda, když se přidáte a podělíte o svá bolístka ![]()
Ahoj já mám za sebou dvě zamlklá těhotenství, první v 8tt a pak v 10tt, vím jak ti je, bolí to moc, ale zase líp, že se to stalo takhle brzy než později
co zkusit nějaké vyšetření?
Ahojky, tak to mě mrzí. Ale určitě vše bude ok a budeme mít zdravá mimíska. V úterý jdu na KO ale nevím, jestli mi jej udělaj. Myslím, že bych měla začít genetikou, imunem ale pořádně v tom nejsem zkušená, ani nevím jak dlouho trvají výsledky a platí se něco? Máš s tím už nějakou zkušenost?
Asi blbá otázka, ale ty po dvou ZT máš zdravé dítko bez vyšetření nebo si musela podstupovat testy?
To je mi líto-také mám za sebou během roku a půl 2 ZT jedno v 9tt a druhé v 10tt ![]()
Jediné co je pozitivní, že se to stalo takhle brzo a že pokaždé je to z jiného důvodu-i když pozitivní, to je silné slovo ![]()
Každopádně tě chci uklidnit, dnes končím 33tt-takže to opravdu jde donosit zdravé dítě.
Ovšem já podstoupila x vyšetření od genetiky po imunologii. Nalezeny jen mutace genů což není tak hrozné, ale na hematologii se to řešilo pro jistotu.
Ale já měla téměř identické ty ZT, myslím, že už jsi si svůj díl smůly vybrala ![]()
Ahojky, to je mi taky líto, je super, že ti to vyšlo
gratuluji ![]()
Jo? tak to mě těší, že přišli na chybu a bylo to k něčemu. Často ty mutace genů jsou důvodem těch nevydařených.
Mohla bych tě požádat, co to obnáší ty vyšetření a jak dlouho trvají? Děkuji za info,.
@lucik-sobik
Já začala okamžitě po druhé revizi, prostě jsem se zabejčila a už jsem to nechtěla zažít, jak uznáš je to šílený nápor na psychiku.
Takže ihned po revizi, pro svůj pocit jsem naběhla do bylinné lékárny pro nějaký pročisťující čaj a kontryhel. A hned jsem brouzdala po netu a i bez doporučení jsem se objednala na imunologii do Prahy. Napsala jsem svoji story paní doktorce a ona mě hned dala termíny, které krásně vycházely po šestinedělí. Mezitím jsem si zašla na gynekologii pro doporučení a i pro doporučení na genetiku. Vše mě bylo dáno bez řečí ![]()
Vyžádala jsem si i hormonální profil-proveden, pak i infekce a i štítnou žlázu. No prostě jsem měla načteno. Spermiogram nebyl třeba-prý otěhotním v pohodě, jen partnerovi brali krev i na imunologii, jestli nemá špatné spermie a i na genetice a taky má mutace.
Pak kvůli mutacím jsem byla odeslána na hematologii a tam už jsem šla jako čerstvá těhule a tak mě rovnou dali fraxiparin a první trimestr jsem si píchala injekce.
Jo a femibion-vitamíny byly samozřejmostí už před otěhotněním ![]()
Takže v září revize, a v lednu poslední ms-začala jsem se snažit po druhé ms
Vyšetření všechna hned po šestinedělí a do měsíce byly výsledky
Ahoj, je mi to líto, ale pokud tě to uklidní, těch holek, které něco takového prodělají, jsou mraky. I tady na emimi. Já mám za sebou jeden potrat a jednu zamlklinku, jestli bude i třetí se dozvím v pátek. ![]()
Drž se.
Tak to stebou naprosto souhlasím, nápor na psychiku je šílený ![]()
Taky bych to chtěla řešit a hlavně zjistit zda je ve mě problém a jaký.
Děkuji za vyčerpávající odpověď a info co se týká těch vyšetření. Jen takový byď možná zbytečný dotaz, dá se to stihnout vše tak, aby jsme začali se snažit už v říjnu tohoto roku? A většina vyšetření se dělají z krve, že?
Ahojky, vím o těch spousty holek a je to až neuvěřitelné. ![]()
Tak to mě mrzí ale každopádně věřím, že sis smůlu už vybrala a teďka tě čeká jen to hezké
a podstupovala jsi nějaké vyšetření?
Potrat bohužel prodělá 99.999999999 procenta žen, i já mám za sebou jeden spontánní ve třetím týdnu. Říká se, že až 90 procent všech těhotenství takhle končí, protože by nebylo vše v pořádku. A pak je prý „pohnojeno“ ( i ze zkušenosti kamarádky, která v následujícím cyklu otěhotněla a má zdravou holčičku ) ![]()
@lucik-sobik Máme za sebou endokrinologii, spermiogram a genetiku. Z genetiky výsledky ještě nevíme.
Snažit se můžete klidně co nejdříve, jde jen o to, jestli chceš vědět zda je nějaký problém. Někdy v září ti projde první porevizní ms a to je možné dělat imunologii, genetiku ti udělají klidně v šestinedělí a i infekce. Nejsem si jistá štítkou a hormonální profil taky až po šestinedělí. Takže já bych to viděla s výsledkama až tak v listopadu a i nové snažení, ale klidně můžete už v říjnu-já bych se toho nebála, ale jde o to, jak se ty cítíš.
Kupříkladu já potřebovala snažení co nejdříve, někdo je na tom psychicky zle a musí čekat déle. Takže pokud ti to tvé zdraví dovolí, tak proč ne
Tyhlety potraty, já jim tak ani neříkám, raději-to jsou biochemická těhotenství a fakt to zažije snad každá a myslím, že kdybychom netestovaly tak o nich ani nevíme
Mám za sebou taky dvě.
Potraty jako takové beru od potvrzení od doktora¨,ale já to mám spíš kvůli mé psychice-je lepší říct, že mám za sebou 2ZT, než 4…
Uf, i napsaný to vypadá hnusně ![]()
Ahojky mari1912
já vlastně ani na žádní revizi nebyla, teda aspoň doufám, že ani nepůjdu. První těhu odešlo samo a tohleto taky, sice na 100% se to dozvím zítra na KO jestli je vše pryč a čisté jak má být. Super děkuji, doufám, že to půjde nějak protlačit aby bylo vše co nejdříve a mohli už v říjnu se pokoušet o mimi. Uvidíme, zda budou výsledky OK nebo něco najdou. Snad nenajdou nic a pokud ano tak ať je to jen prkotina!
to je super, děkuji za informace ohledně vyšetření, aspoň budu na zítra na dr. připravena a nenechám se jen tak odbýt.
tobě držím palečky ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.