Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to dobrý, zesílila, jsem to nevydržela do zítřka a testla se před chvílí, a už je mi trochu i zle v autě, huráááá ![]()
Co máš za značku testu, že je máš takový krásně tučný ty čárky a já takový jak to říct přerušovaný, jestli mi rozumíš
Vždycky jsem používala Mamatest 10, ale tentokrát mi v lékárně nabídla nějaký Gravitest 10, tak jsem ho zkusila. Přijde mi ještě o něco citlivejší. Stál okolo 40Kč a jsou v něm dokonce 3 testy, takže se to nedalo odmítnout
Jaké máš ty?
http://www.lekarna.cz/…0-1-2-testy/
Ahoj, já jsem vždycky taky používala mamatest 10,ale včera jsem koupila v maxovi nějaý jejich testy, jsou stejně citlivé jako ty mamatesty 10,akorát balení po dvou kusech stojí 25 kč, taky se nedalo odolat, jen tak pro pořádek, dneska jsem si dělala kontrolu z ranní moče, to je můj snad poslední test, uvidíme
a ty jdeš teda k doktorovi už tento týden? nebo příští?
No krása
Čárka je silnější než kontrolní, HCG roste ukázkově
Zase jsi mě navnadila
Ráno zkusím taky a nedám si pokoj, dokud ta moje nebude taky tak tlusťoučká
Pokud nedorazí žádné potíže, půjdu k doktorce asi v pondělí. Bude to týden po vynechání, jak mi minule radila a navíc mám dovču, tak se mi to zrovna hodí
Obdivuju Tě, že vydržíš tak dlouho s kontrolou čekat, já bych to nevydržela
Myslíš, že nám nasadí nějaké léky, které by třeba pomohly udržení nebo něco podobného?
Myslím, že nám nic nenasadí, bere se to jako jeden potrat, žádnej potrat, já asi ani žádný léky nechci, jen v případě, žebych třeba krvácela nebo měla jiný potíže. Já bych šla k doktorovi i dřív, ale za týden odjíždíme pryč a jít tam už začátkem příštího týdne mi přijde moc brzo, nevím, možná to ještě přehodnotím a poslušně tam před odjezdem naklušu, ale nechce se mi. Takhle silnou čárku jsem minule touhle dobou ani neměla, asi tam holt bylo něco špatně už od začátku
Já jsem právě minule našla 1.den vynechané MS stejnou čárku jako tentokrát a sílila taky ukázkově. Vše bylo ok, pak jsem viděla i srdíčko, které ale tlouklo jen týden a pak se zastavilo
Tak nevím, jestli rychlost sílení čárky něco znamená. Na tohle ale myslet nebudeme! Tentokrát nám to prostě vyjde a hotovo!!
Jaké na sobě cítíš příznaky? Je Ti stejně jako minule nebo cítíš něco jinak?
U mě minule srdíčko vůbec nebylo, od začátku mi doktor říkal, že je to tak o týden mladší, což byl nesmysl, vím, kdy jsem ovulovala, tak se třeba hned špatně založila. Tak jsem volala doktorovi a mám přeci jen příští pondělí přijít, už teď jsem nervozní jako blázen. No příznaky zatím nic moc, jen jsem citlivější a včera mi bylo krapet blbě v autě, tak jsem zvědavá, u malýho mi bylo blbě od 6.tt,do 4. měsíce, taky jsem 4 kila zhubla, te´d bych tu redukci taky potřebovala, zbylo mi od porodu 6 kilo
Já ještě žádný porod neměla, ale tu redukci bych potřebovala taky
Ale teď to neřeším, hlavní je, aby se u mě miminku líbilo
Vidíš, doktor chce mít asi taky jistotu a prohlédnout Tě co nejdřív. Mně minule skoro nic nebylo…mimo obvyklého pobolívání v prsou a v podbřišku. Nevolnosti jsem neměla vůbec, jen spavou nemoc
Prsa byla citlivější, ale nezvětšila se ani malinko. Tak teď přemýšlím, jestli ta absence nevolností a růstu prsou nesignalizovala, že něco není v pořádku…
I když moje máma byla těhotná 4×…poprvé ZT a pak 3 zdravé děti a ani u jednoho jí prý špatně nebylo, tak to můžu mít po ní. Tak teď babo raď!
![]()
Někomu špatně je, někomu ne, mě bylo a taky mě bolelo v podbřišku, což je normální, ale prsa mě nijak nebolela a zvětšila se mě až po porodu, jak se mi nalila mlíkem, každá to má jinak
,takže jdeme obě k doktorovi v pondělí, tak si pak musíme dát vědět, jak jsme dopadly, já budu v pondělí podle poslední menstruace 5+1 tt, tak jsem zvědavá, budu ráda za gestační váček zabydlený tam kde má být
Já má trochu kratší cykly, takže v pondělí budu 4+6tt - úplně stejně jako minule
A to už viděla bublinku, tak doufám, že tentokrát taky
Jde mi hlavně o to, abych věděla, že je to na správném místě a nejedná se třeba o mimoděložní. Pak už budu jen doufat, že se roztluče srdíčko a už se nezastaví
Určitě budu informovat a Tobě taky držím palce
Zítra ještě jednou testnu, snad ty čárky budou krásné jako ty Tvoje ![]()
Tak jsem dnes opět testovala, tentokrát jsem zkusila i jiný test, co mi doma zbýval a na něm čárka zas tak silná nebyla (citlivost 12,5)
Tak jsem pro jistotu zkusila ještě klasický Mamatest 10 a čárka je krásná a opět silnější než minule ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
To já taky, ještěže máme doma už jedno mládě, tak mě zaměstnává natolik, že nemám přes den moc čas na to myslet