Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc děkuji za přijetí sem za vámi a jak píšeš, doufáme všechny, že se co nevidět přesuneme do jiné diskuze, té radostnější
Přesně tak, pokud tělo není připravené, neotěhotní, takhle mi to Dr říkal taky..přečetla jsem hodně diskuzí a názory doktorů se různí, ale chtěla jsem vědět, co mi přesně řekně ten můj a nestačila jsem se opravdu divit
cítím na sobě, že mám určitě ovulaci, nebo mě bolí vaječníky tak jak to znám, tak že by??
na jednu stranu mám obrovskou radost, ale trochu se bojím jít hned do toho, ale asi to necháme osudu, to bude nejlepší..co má být bude. Ještě mi za 14dní mají brát krev na různé testy proč se to stalo a prej vůbec nevadí když už budu těhotná, tak člověk jen kulí oči ![]()
Myslím, že když tě doktor prohlížel, tak viděl že vajíčko je připravené k ovulaci, tak proto ti řekl, že na to můžete hned skočit
No a když to vezmeš, tak to co se ti přihodilo, bylo třeba jen proto, aby to připravilo svému sourozenci
Příroda je neuvěřitelná
Každopádně ať se rozhodnete jakkoliv, držím pěstičky ![]()
Já jsem taky toho názoru, že musel vidět, že je vajíčko připravené, jinak by mi to asi tak neřekl
Jojo je to tak, tohle miminko odešlo, aby uvolnilo cestu svému sourozenci, pěkně jsi to napsala a asi to tak bude. Příroda je někdy neuvěřitelná a je to mocná čarodějka, která ví, proč to dělá..už se na to dívám trošku z jiného pohledu, ale ta prázdná díra, která ve mě zůstala, tu můžu zaplnit jedině novým miminkem
Moc děkuji, taky držím pěstičky, pokud se budete snažit nebo snažíte
Musíme doufat, že už jsme si to špatné vybrali a to krásné teprve přijde!!
Ahoj holky, já jsem také po revizi už přes týden, ještě z toho jsem docela smutná, a asi to jen tak nepřestane, už druhý potrat, a všude mi doporučují ne klasické 3 měsíce, ale raději 6 měsíců počkat, prý, aby byla sliznice dostatečně prokrvená a děloha fit. Otěhotněla jsem po první spontaním potratu po dvou menstruacích hned první měsíc a nedopadlo to, prý to mohlo být, i že tělo-děloha nebylo ještě připravené, řikal mi to mů doktor a i v nemocnici, tak fakt teď nevím, je hezké, že Ti toto doktor řekl, ale já bych se bála, po tom co tu všude čtu, že hodně holek zkoušelo otěhotnět hned po potratu a pořád potráceli a divili se proč, tak jsem zmatená, také se mi nechce čekat, je to hrozná představa, taky už mi bude 30 tak čas letí, ale asi to raději vydržím, než to zažít znovu, i když i tak nevím ![]()
http://forexample.cz/view.php?…
Tohle pomohlo mě, taky dvě ZT. A pozor, já po první ZT počkala dokonce 7 měsíců a stejně to nedopadlo, takže si nic nevyčítej ano?
Po druhém ZT jsem počkala jednu pročisťující ms po revizi a druhou abych věděla, že tělo je zase fit a výsledek za chvilku bude na světě ![]()
Ahojky, nerada bych se nějakým způsobem dotkla tvého dr., ale jak ti poslala příspěvek mari1912, tak si myslím, že na tom něco je. Já např. otěhotněla po prvním ZT rok a 3měsíce dopadlo to stejně a kamarádka otěhotněla po ZT druhej cyklus a dneska má zdravé půlroční miminko. JEdno vylučuje druhé a naopak, každopádně pokud je žena psychicky a fyzicky (po zdravotní stránce) v pořádku, tak není důvod k odkladu.
Držím palečky ať se všem a všechno daří jak má.
@Caprisa Tohle je hodně individuální, podle mě je to věc náhody a momentálního postavení vesmíru.
Já jsem po prvním sp s revizí, otěhotněla asi za pět měsíců a stejně se to hned od začátku vyvíjelo špatně. Teď mi doporučovaly zase čekat půl roku, ale já si řekla, že to risknu. Riskla jsem to a i když se mi udělal hematom a dr v nemocnici mi říkala, že jsem otěhotněla hrozně brzy a že to vypadá na začínající potrat, tak světe div se, zatím to vypadá dobře. Poprvé jsem viděla tlouct srdíčko! Naději taky vkládám do Femibionu a Utrogestanu.
No je to strašně individuální jako u všeho, přesně jak říkáte tady a řekl to mě i můj doktor včera, že jestli otěhotním za půl roku nebo ihned po revizi tak na další průběh těhotenství to vůbec vliv nemá a pokud by to opět nedopadlo není to tím, že jsem hned otěhotněla, takže je to na vlastním uvážení a já se cítím dobře, děloha pokud není připravená na přijetí vajíčka, tak stejně neotěhotním, tak na nic nečekám..pořád je to samý čekání na něco a co z toho pak je, akorát stres, že ještě nemůžete..každý poslouchá asi stejně svého DR a když mi manžel řekl, že kdybych ty diskuze tady nečetla a neznala názory kdy otěhotnět po revizi, dala bych na svého doktora a to má opravdu pravdu..tak huráá do toho ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. Naprosto, ale opravdu naprosto sdílím názor s @petulíína
Já jsem byla na revizi 20.7. kvůli ZT. Můj dr řekl 3-4MS, v Gennetu řekli alespon 2 MS a já říkám, chci začít hned! CO se má stát, to se stane a my to podle mě neovlivníme. Na první miminko jsme čekali přes rok a fakt už se mi dál čekat nechce. Takže huráá do toho je také mé heslo. Ted se jen dočkat aspon té první MS, která ani po 6 týdnech nikde.. ale po Agolutinu už snad dorazí. Držím všem palce ![]()
Asi na tom neco bude, ale myslim si, ze deloha urcite potrebuje alespon jednu menstruaci, sliznice s emusi podle me prokrvit a obnovit. A vy jste holky byly na nejakych testech-genetika, imunologie, stitna zlaza, tromb. mutace apod.?Pro pripadne zjisteni pricin a zabraneni potraceni? Ja toto chci ted vsechno udelat, abych aspon vedela a snad, aby se to uz neopakovalo, kdyz tedy neco najdou a pujde to vylecit.
Asi tak, když už doktor řekne začněte hned dneska pracovat na miminku, tak asi ví co říká, jinak by mě to neříkal..přece má víc zkušeností v oboru než my tady všechny dohromady, on to vědět musí, my si to jen myslíme a prej děloha je připravená, pokud to vajíčko přijme, že ta menstruace po revizi nehraje žádnou roli, protože sliznice narůstá rychle, když dojde k oplodnění a pokud řekl, že děloha je úplně čistá, tu revizi mě dělal i on sám a ví co a jak, tak mu věřím, kdyby čistá nebyla a řekl počkejte na menstruaci, nešla bych do toho ihned samozdřejmně. Jinak mám přijít na krev za 14dní, budou mi brát na tu imunologii, štítnou žlázu, boreliozu, mutace atd..ještě jsme se zvlášť ptala, jestli opravdu nevadí, když hned po revizi otěhotním okdyž mi budou dělatz ty testy a říkal, že nevadí, jinak by mi to neříkal..jde prej léčba nasadit ikdyž budu těhotná a že na to nemám myslet a jít do toho..tak naco čekat že joo ![]()
S tou sliznici asi ano, ale ja radeji pockam, nez budou vysledky a zahajim pripadnou lecbu, nez neco riskovat, uz jsem si vytrpela dost a zahajit lecbu radsi drive nez pozdeji. Znama mela ty mutace a porad potracela, ted uz ma dve deti, ale musela si pichat hned od otehotneni injekce, jinak by to o to zase prisla, asi je to individualni, to ano, ale to pocatecni vyvijeni je podle me nachylne snad na vse.Ale samozrejme drzim palce, at vse dobre dopadne, ja to urcite take nevydrzim zase 3 mesice a vrhnu se do toho asi po 2 cyklech ![]()
Já právě hned jak zjistím dvě čárky na testu mám přijít, takže by to bylo hned v začátku, dřív bych si stejně nic píchat nemohla, stejně bych nevěděla, že jsem těhotná..ale hned stejně neotěhotním, moc tomu nevěřím, takže můžu být v klidu ![]()
Ale třeba jo, nikdy nevíš
Já jsem taky myslela, že po prvnmím budu čekat dlouho, a hned první měsíc po 2 cyklech se zadařilo, i když bohužel neuspěšně :/ Tak snad to po té revizi bude taky rychlé, nu uvidíme
A držím palce, ať dlouho nečekáš a vše je oki ![]()
Moc díky, takže ty jsi to prožila dvakrát jo? Tak to musí být už úplně hrozný, člověk pořád doufá a příroda si to stejně zařídí po svém..na jednu stranu to beru, ale na tu druhou si pořád říkám, proč zrovna já
Já už jedno dítě mám, takže o to je to trochu lepší, ale ta touha mít druhé je stejně velká jako u prvního, tam to bylo bez problému, ikdyž nám trvalo rok, než jsem otěhotněla, u druhého jsem si řekla, že chci otěhotnět a ten měsíc se to hned povedlo, ale se špatným koncem ve 12tt
A tak teď doufám, že se to fakt brzy povede, ty píšeš, že jsi otěhotněla hned, tak snad to u mě bude stejné…takže držím pěstičky, ať nám to vyjde a jsme těhulky ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.