Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ten týden vydržím, co mi taky zbývá
. On tchán i švagrová si tu dovolenou fakt zaslouží. Jenom mě zajímalo, jestli jsem nechá sobecká přecitlivělá nebo mám pravdu a budu muset nastavit mantinely…
@Monchichik píše:
@lucenka Ne, má sníst to, co mu dávají a nevymýšlet kraviny. Holt jsme každá jiná a i starý člověk by neměl pozbýt slušného chování a měl by být rád, že se o něj někdo stará.
A ty jis všude vše jen abys neurazila, ačkoliv se ti z toho třeba zvedá žaludek? Proč by nemohl říct svůj názor, nepožádat vnuka o nákup.
@lucenka Tak si je mohl dát bez tvaroh, jenom s máslem a cukrem. Fakt mě nenapadlo, že se téhle v diskuzi nejvíc bude řešit tvaroh ![]()
@lucenka píše:
Tak má být o hladu? Je mi blbě z hvězd, které by se na starého člověka v problémech vykašlalyproto ten tón.
Ale zakladatelka se na něj nevykašlala.
Já jsem vždy pro to postarat se o starého člověka, taky jsem to dělala, a proto vím, jak to je psychicky a fyzicky náročné. Někteří staří si toho váží (já jsem měla to štěstí), druzí mají tendenci ostatní komandovat, částečně jsem taky zažila a člověk si musí najít tu hranici, aby se nezbláznil. Nedivím se zakladatelce, že si tu přišla ulevit.
Ta tvoje argumentace ohledně tvrdého tvarohu je tak demagogická… ![]()
Stejně jako dramatické výkřiky, že bude děda o hladu. ![]()
@Mala.ještěrka píše:
@lucenka Tak si je mohl dát bez tvaroh, jenom s máslem a cukrem. Fakt mě nenapadlo, že se téhle v diskuzi nejvíc bude řešit tvaroh
@lucenka píše:
Tak má být o hladu? Je mi blbě z hvězd, které by se na starého člověka v problémech vykašlalyproto ten tón.
Nj, jenze ja bych treba na navsteve neotravovala s extra nakupem, tak si umim predstavit, ze deda ma porad neco a leze to na nervy
@lucenka @lucenka Já ne, ale kdybych se k někomu nedejbože nakvartýrovala, dala bych si třeba chleba s máslem, když nechci to co mají navařeno. Rozhodně bych nikoho nehnala po práci do vedlejší vesnice nakoupit.
@lucenka A kdyby nejel, tak ho tu rozcupuješ, že. ![]()
Přeháníš.
Jako ostatně často.
@renduli píše:
Ale zakladatelka se na něj nevykašlala.
Já jsem vždy pro to postarat se o starého člověka, taky jsem to dělala, a proto vím, jak to je psychicky a fyzicky náročné. Někteří staří si toho váží (já jsem měla to štěstí), druzí mají tendenci ostatní komandovat, částečně jsem taky zažila a člověk si musí najít tu hranici, aby se nezbláznil. Nedivím se zakladatelce, že si tu přišla ulevit.Ta tvoje argumentace ohledně tvrdého tvarohu je tak demagogická…
Stejně jako dramatické výkřiky, že bude děda o hladu.
Ale stáří lidi mají rádi své pořádky, tak jako malé děti. Změny jsou pro ně stres. Tak proč se nepřekonat a neudělat jim radost a dát jim jídlo, které mají rádi.
@lucenka píše:to bych do pusy nedala a radši byla o hladu. Ale to by se zakladatelka urazila, že se s tím dělala zbytečně. Kdyby to jejímu muži vadilo, tak by pro ten tvaroh nejel.
Nikde není psáno, že by se zakladatelka urazila. A třeba můj muž by jel, i kdyby mu to vadilo. Já ne.
@Mala.ještěrka nastavila bych mantinely hned jak by děda přijel. Ještě než prijede, řekni manželovi co rozhodně dělat nebudeš a jak se bude děda chovat. Ty máš hlavní starost o mimčo ne o dědu. A to že je starý ještě neznamená, že se kolem něj bude skákat jak on píská.
@Monchichik píše:
@lucenka @lucenka Já ne, ale kdybych se k někomu nedejbože nakvartýrovala, dala bych si třeba chleba s máslem, když nechci to co mají navařeno. Rozhodně bych nikoho nehnala po práci do vedlejší vesnice nakoupit.
Tak každý to řeší jinak. U nás v rodině si vycházíme vstříc, vážíme se starých a není problém jim dojet po práci nakoupit, když něco chtějí.
@lucenka Tak chtěla jsem slyšet všechny názory. I ty, co se mi zrovna nehodí. Takže díky. Ale fakt to není diskuze o tvarohu. A o hladu by fakt nebyl. Měli jsme plnou lednici. Ale to by si musel i něco jiného říct a ne hned manžela hnát do obchodu.
@Mala.ještěrka píše:
Ten týden vydržím, co mi taky zbývá. On tchán i švagrová si tu dovolenou fakt zaslouží. Jenom mě zajímalo, jestli jsem nechá sobecká přecitlivělá nebo mám pravdu a budu muset nastavit mantinely…
Vydržíš to. Ber to tak, že oni si potřebují vydechnout a o dědečka se musí někdo postarat. Až budeš v jeho věku, taky to oceníš. ![]()
@Monchichik píše:
@lucenkaNikde není psáno, že by se zakladatelka urazila. A třeba můj muž by jel, i kdyby mu to vadilo. Já ne.
No vzhledem k tomu, jak zdůraznila, že se s nimi dělala, tak by se nejspíš urazila.