Péče o pratchána

Napsat příspěvek
Velikost písma:
758
27.6.17 17:36

Ten týden vydržím, co mi taky zbývá :D. On tchán i švagrová si tu dovolenou fakt zaslouží. Jenom mě zajímalo, jestli jsem nechá sobecká přecitlivělá nebo mám pravdu a budu muset nastavit mantinely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:37
@Monchichik píše:
@lucenka Ne, má sníst to, co mu dávají a nevymýšlet kraviny. Holt jsme každá jiná a i starý člověk by neměl pozbýt slušného chování a měl by být rád, že se o něj někdo stará.

A ty jis všude vše jen abys neurazila, ačkoliv se ti z toho třeba zvedá žaludek? Proč by nemohl říct svůj názor, nepožádat vnuka o nákup.

• Citovat
  • Upravit
758
27.6.17 17:38

@lucenka Tak si je mohl dát bez tvaroh, jenom s máslem a cukrem. Fakt mě nenapadlo, že se téhle v diskuzi nejvíc bude řešit tvaroh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
27.6.17 17:40
@lucenka píše:
Tak má být o hladu? Je mi blbě z hvězd, které by se na starého člověka v problémech vykašlaly :poblion: proto ten tón.

Ale zakladatelka se na něj nevykašlala.
Já jsem vždy pro to postarat se o starého člověka, taky jsem to dělala, a proto vím, jak to je psychicky a fyzicky náročné. Někteří staří si toho váží (já jsem měla to štěstí), druzí mají tendenci ostatní komandovat, částečně jsem taky zažila a člověk si musí najít tu hranici, aby se nezbláznil. Nedivím se zakladatelce, že si tu přišla ulevit.

Ta tvoje argumentace ohledně tvrdého tvarohu je tak demagogická… :roll:
Stejně jako dramatické výkřiky, že bude děda o hladu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:41
@Mala.ještěrka píše:
@lucenka Tak si je mohl dát bez tvaroh, jenom s máslem a cukrem. Fakt mě nenapadlo, že se téhle v diskuzi nejvíc bude řešit tvaroh :lol:
:poblion: to bych do pusy nedala a radši byla o hladu. Ale to by se zakladatelka urazila, že se s tím dělala zbytečně. Kdyby to jejímu muži vadilo, tak by pro ten tvaroh nejel.
  • Citovat
  • Upravit
Myssicka
27.6.17 17:41
@lucenka píše:
Tak má být o hladu? Je mi blbě z hvězd, které by se na starého člověka v problémech vykašlaly :poblion: proto ten tón.

Nj, jenze ja bych treba na navsteve neotravovala s extra nakupem, tak si umim predstavit, ze deda ma porad neco a leze to na nervy

• Citovat
  • Upravit
32138
27.6.17 17:42

@lucenka @lucenka Já ne, ale kdybych se k někomu nedejbože nakvartýrovala, dala bych si třeba chleba s máslem, když nechci to co mají navařeno. Rozhodně bych nikoho nehnala po práci do vedlejší vesnice nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
27.6.17 17:42

@lucenka A kdyby nejel, tak ho tu rozcupuješ, že. :mrgreen:
Přeháníš.
Jako ostatně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:43
@renduli píše:
Ale zakladatelka se na něj nevykašlala.
Já jsem vždy pro to postarat se o starého člověka, taky jsem to dělala, a proto vím, jak to je psychicky a fyzicky náročné. Někteří staří si toho váží (já jsem měla to štěstí), druzí mají tendenci ostatní komandovat, částečně jsem taky zažila a člověk si musí najít tu hranici, aby se nezbláznil. Nedivím se zakladatelce, že si tu přišla ulevit.Ta tvoje argumentace ohledně tvrdého tvarohu je tak demagogická… :roll:
Stejně jako dramatické výkřiky, že bude děda o hladu. :roll:

Ale stáří lidi mají rádi své pořádky, tak jako malé děti. Změny jsou pro ně stres. Tak proč se nepřekonat a neudělat jim radost a dát jim jídlo, které mají rádi.

• Citovat
  • Upravit
32138
27.6.17 17:43
@lucenka
@lucenka píše: :poblion: to bych do pusy nedala a radši byla o hladu. Ale to by se zakladatelka urazila, že se s tím dělala zbytečně. Kdyby to jejímu muži vadilo, tak by pro ten tvaroh nejel.

Nikde není psáno, že by se zakladatelka urazila. A třeba můj muž by jel, i kdyby mu to vadilo. Já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.6.17 17:44

@Mala.ještěrka nastavila bych mantinely hned jak by děda přijel. Ještě než prijede, řekni manželovi co rozhodně dělat nebudeš a jak se bude děda chovat. Ty máš hlavní starost o mimčo ne o dědu. A to že je starý ještě neznamená, že se kolem něj bude skákat jak on píská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Monchichik píše:
@lucenka @lucenka Já ne, ale kdybych se k někomu nedejbože nakvartýrovala, dala bych si třeba chleba s máslem, když nechci to co mají navařeno. Rozhodně bych nikoho nehnala po práci do vedlejší vesnice nakoupit.

Tak každý to řeší jinak. U nás v rodině si vycházíme vstříc, vážíme se starých a není problém jim dojet po práci nakoupit, když něco chtějí.

• Citovat
  • Upravit
758

@lucenka Tak chtěla jsem slyšet všechny názory. I ty, co se mi zrovna nehodí. Takže díky. Ale fakt to není diskuze o tvarohu. A o hladu by fakt nebyl. Měli jsme plnou lednici. Ale to by si musel i něco jiného říct a ne hned manžela hnát do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
27.6.17 17:46
@Mala.ještěrka píše:
Ten týden vydržím, co mi taky zbývá :D. On tchán i švagrová si tu dovolenou fakt zaslouží. Jenom mě zajímalo, jestli jsem nechá sobecká přecitlivělá nebo mám pravdu a budu muset nastavit mantinely…

Vydržíš to. Ber to tak, že oni si potřebují vydechnout a o dědečka se musí někdo postarat. Až budeš v jeho věku, taky to oceníš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:46
@Monchichik píše:
@lucenkaNikde není psáno, že by se zakladatelka urazila. A třeba můj muž by jel, i kdyby mu to vadilo. Já ne.

No vzhledem k tomu, jak zdůraznila, že se s nimi dělala, tak by se nejspíš urazila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová