Péče o pratchána

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
27.6.17 17:46
@Monchichik píše:
@lucenkaNikde není psáno, že by se zakladatelka urazila. A třeba můj muž by jel, i kdyby mu to vadilo. Já ne.

No vzhledem k tomu, jak zdůraznila, že se s nimi dělala, tak by se nejspíš urazila.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.6.17 17:48
@Mala.ještěrka píše:
@lucenka Tak chtěla jsem slyšet všechny názory. I ty, co se mi zrovna nehodí. Takže díky. Ale fakt to není diskuze o tvarohu. A o hladu by fakt nebyl. Měli jsme plnou lednici. Ale to by si musel i něco jiného říct a ne hned manžela hnát do obchodu.

Manžel nemá pusu, aby řekl, že nepojede? Ale on má asi dědu rád, narozdíl od tebe, takže mu dojel do obchodu.

• Citovat
  • Upravit
23966
27.6.17 17:48
@lucenka píše:
Ale stáří lidi mají rádi své pořádky, tak jako malé děti. Změny jsou pro ně stres. Tak proč se nepřekonat a neudělat jim radost a dát jim jídlo, které mají rádi.

Ale když vidíš, že tě starý člověk využívá. Viz utírání zadku. Tak fakt nemáš náladu mu jakkoliv dělat radost. A já třeba nesnáším poslouchání historek pořád dokola. Takže bych ho taky neposlouchala celé dny. Navíc mám rada klid. Nemluvě o tom, že měl podezření na tuberkulózu a pro svoje pohodlí ohrozil zakladatelku a dítě. Co kdyby jí nakonec fakt měl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.6.17 17:49
@Mala.ještěrka píše:
@lucenka Tak chtěla jsem slyšet všechny názory. I ty, co se mi zrovna nehodí. Takže díky. Ale fakt to není diskuze o tvarohu. A o hladu by fakt nebyl. Měli jsme plnou lednici. Ale to by si musel i něco jiného říct a ne hned manžela hnát do obchodu.
Řekla bych mu, že mu tvaroh přivezu třeba zítra, až pojedu z práce, ale nejela bych jen tak, protože si zrovna usmyslel. Kdybys měla v ulici obchod, tak samozřejmě, ale takhle ne. A když už bych si ho vzala domů, vzal by si muž dovolenou a staral se on, protože tebe evidentně prohání a k němu si až tak nedovolí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:50
@Netopirek píše:
Ale když vidíš, že tě starý člověk využívá. Viz utírání zadku. Tak fakt nemáš náladu mu jakkoliv dělat radost. A já třeba nesnáším poslouchání historek pořád dokola. Takže bych ho taky neposlouchala celé dny. Navíc mám rada klid. Nemluvě o tom, že měl podezření na tuberkulózu a pro svoje pohodlí ohrozil zakladatelku a dítě. Co kdyby jí nakonec fakt měl?

Tak s tuberkulózou by ho asi domů nepustili. A to bych spíš byla naštvaná na příbuzné, kteří to zatajili.
A třeba se stydí vnuka požádat o utreni zadku, proto ho o to neprosí.

• Citovat
  • Upravit
32158
27.6.17 17:51
@lucenka píše:
Tak každý to řeší jinak. U nás v rodině si vycházíme vstříc, vážíme se starých a není problém jim dojet po práci nakoupit, když něco chtějí.

Tak my víme, že vy jste příkladná rodina, ale holt to tak všichni nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
27.6.17 17:52
@lucenka píše:A třeba se stydí vnuka požádat o utreni zadku, proto ho o to neprosí.

A proto to nechá dělat jeho těhotnou manželku. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.6.17 17:52
@lucenka píše:
Tak každý to řeší jinak. U nás v rodině si vycházíme vstříc, vážíme se starých a není problém jim dojet po práci nakoupit, když něco chtějí.
.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:53
@Monchichik píše:
Tak my víme, že vy jste příkladná rodina, ale holt to tak všichni nemají.

A to je smutné, že vlastní rodina kašle na starší příbuzné. A ještě nadávají, když pro ty staré někdo neconěco udělá

• Citovat
  • Upravit
758
27.6.17 17:53

Děkuji netopirek, renduli a monchichik za podporu. Budeme se muset s manželem domluvit v klidu a nastavit hranice. Ale celkem se mi ulevilo, že snad nejsem tak zlá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.6.17 17:54
@lucenka píše:
A to je smutné, že vlastní rodina kašle na starší příbuzné. A ještě nadávají, když pro ty staré někdo neconěco udělá

Smutné to být může, ale vztahy v rodinách jsou různé a když se někdo třeba chová celý život jako prase, tak nemůže čekat, že se o něj na starý kolena někdo bude starat. Tak to prostě je. Nebo já to tak aspoň mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:54
@renduli píše:
A proto to nechá dělat jeho těhotnou manželku. :mrgreen: :mrgreen:

A proč ne? Může si před „cizím“ člověkem připadat míň ponizene, může si myslet, že je to víc ženská práce,… těch možností je hodně

• Citovat
  • Upravit
4201
27.6.17 17:55

@lucenka No jo, ty jsi supermanka, která nezná fyzickou ani psychickou únavu, nikdy si nepovzdechne. Tak jak moralizuješ, tak jistě žiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.17 17:55
@Monchichik píše:
Smutné to být může, ale vztahy v rodinách jsou různé a když se někdo třeba chová celý život jako prase, tak nemůže čekat, že se o něj na starý kolena někdo bude starat. Tak to prostě je. Nebo já to tak aspoň mám.

Evidentně děda prase není, když mu vnuk dojede po práci na nákup

• Citovat
  • Upravit
32158
27.6.17 17:56
@Mala.ještěrka píše:
Děkuji netopirek, renduli a monchichik za podporu. Budeme se muset s manželem domluvit v klidu a nastavit hranice. Ale celkem se mi ulevilo, že snad nejsem tak zlá :lol:

Já mám u sebe podezření, že trochu zlá budu :lol:, já bych si ho domů totiž vůbec nenastěhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová