Péct cukroví sama pro sebe?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
135
26.10.24 05:04
@Enn1 píše: Více

Takže jsi na tom podobně jak já 😔 spocitala jsem si že když doma budu pect, vyjde to nastejno jako kdybych koupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
26.10.24 05:52

Ja deti mam, ale nepecu, nebavi me to. Kazdy rok delame jen pernicky, aby si deti neco vykrajely a nazdobily. Uprimne, nikdo to tu ani neji. Piplacka se susenkama ke kafi, jak prohlasil manzel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
26.10.24 05:54
@Jennyna806 píše: Více

Chce to z dobre cukrarny nebo pekarny. Letos treba nabizi cukrovi Cafe Imperial. Ale jak rikam…my si radsi dame nejaky dezert po veceri a hotovo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.10.24 06:13

@Zmatka jsem z jihomoravského kraje, tady u nás taky pečou cukrovi. Jo, u vas se to nejí. U mě jo-ja.😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.10.24 06:14

@Zmatka to má zase pravdu, ale jako proč si nepochutnat.🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
26.10.24 06:19

Přece pro sebe. A pokud ho jíst nechceš, tak ho nepeč. To opravdu není povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
26.10.24 06:21

To si nemyslím. Ale zkusím to letos všechno sepsat, zvážit a spočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
26.10.24 06:23

udělej si to podle sebe, ne podle rad z netu, Jak to cítíš ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
26.10.24 06:40

@cecetka nezapomeň propočítat: čas na nákup surovin
benzín
amortizaci auta
energie /plyn elek. na pečení
vodu na umytí
svůj čas, ten je nenahraditelný

kvůli tomu, že budou Vánoce, nebudu nic měnit. Je to pouze komerce, sami si z toho děláme obžerství, soutěž o největší krabici pod stromkem

Cukroví nepeču, koupím 1/2kg u nás v cukrárně, kde mají drobné cukroví celoročně.
Pokud budu mít v práci volno, pojedu na hory na chalupu, kde to má ještě smysl.
Televizi za celé Vánoce nepouštím, pohádky od rána do večera to opravdu ne, filmy kde se jen zmíní slovo Vánoce taky ne.
Je zajímavé pozorovat lidi jak se kolem vánoc chovají, celoročně nemaji peníze, v prosinci jsou jak protržení, dokonce zajdou i do kostela, o kterém nemají po celý rok ani tušení kde se nachází.
Vánoční trhy, tam si dáme svářo, sejdeme se, je dobře, když se odprostím od všeho kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
26.10.24 06:46

ještě hůř, v kuchyni binec, jdu raději do příridy, ať to za mě někdo upeče, nerada někomu fušuju do řemesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
26.10.24 06:46

My si objednáváme od jedné paní a je moc dobré. Mě péct nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8943
26.10.24 06:54

Nepřepočítávám na cenu kupovaného x domácího cukroví. Tohle neřeším vůbec. Chci domácí cukroví, tak do něj investuji čas, energii, peníze. Když budu chtít koupit, tak koupím. Koupené beru, že pomůžu někomu, kdo peníze potřebuje, tak si takhle přivydělává.
U nás se cukroví jí. Děcka potřebují i na jarmark kroužku, do školy, návštěvy nikdy nepohrdnou. Používám na pečení hladkou špaldovou mouku, třtinový mletý cukr, vajíčka od farmáře, ořechy kupuji, med od místního včelaře, másla. Suroviny potřebné na pečení stejně kupuji běžně. Nic neobvyklého.
V týdnu budu péct na Halloween pro děti sušenky a linecké (potřebujeme na příští víkend na párty). Musím počkat, až dojdou tematické vykrajovátka a zdobení. Jsem objednávala včera. Prý ve středu je Allegro doručí na určené místo. Těším se.
Ořechy máme některý rok svoje od rodiny. Ale automaticky s nimi nepočítám. Kupuji běžně na ochutnej ořech, jaké potřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
26.10.24 07:55
@Kelsey1 píše: Více

Taky planuju peceni na Dusicky, delame kosti…a pak si syn vymyslel linecke duchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
26.10.24 07:59

2 kg orechu na peceni pro jednu osobu? To spis 30 dkg, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12572
26.10.24 08:01

Ja ho nepecu cely zivot jen dostavam a trauma z toho nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí