Pěkné bydlení Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
20.1.12 13:24

V Pisárkách je přestupní uzel na tramvaje. Na Mendláku v dosahu pár metrů máš přestupy kam si pomalu vzpomeneš. Ten,kdo to psal,asi v Kohoutovicích nebydlí,nebo nevím. Tam spoje opravdu nejsou problém. A třeba do Bystrce se odtama dostaneš během pár minut -autobusem .Já,Krpolačka tam jedu na přehradu jak magor trolebusem a tramvají skoro třičtvrtě hodiny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
20.1.12 16:52

Ahoj, bydlíme na Veveří skoro až u České a neměnila bych. Jsme totiž dům v domě uprostřed obrovského zeleného dvora. Je tady krásnej klid a přitom to mám všude kousek. Skoro nikdo o těchto bytech neví. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.10.12 08:53
@madrianova píše:
já právě jsem z Tuřan, a má tady být průmyslová zóna, je tady kousek dálnice:-/
bydlíme u hlavní silnice /vysávám každý den/ máme malé mimi a chtěla bych právě trošku do čistější vzduchu..není tady ani pořádně ani kam jít
když sme byli jen dva, tak jsem tady byla spokojená, teď ale nejsem
takže za mě Tuřany, Chrlice atd. s dítětem fakt ne:-/ není tady vyžití, příroda , nic..

myslím ale že kohoutky ale nejsou MHD tak daleko …půl hoďky a to se dá..myslím
ale nejsou tam žádné novostavby, jen staré paneláky, škoda fakt..

na domeček nemáme, takže spíš chceme prodat byt tady novostavbu a jít jinam..

@madrianova Ahoj já jsem z Tuřan a celkem se nám procházky v tuřanech líbí. Chodíme se mrknout na letiště nebo do lesíku a taky chodím s dcerou sledovat poníky :) Když je hezký počasí a potřebuji něco koupit pěšky se vydáme po cyklostezce do Olympie je to hezká procházka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
28.1.13 07:29

Múžu dotaz mimo téma? Pojedu koupit kočárek do Brna-Babycar Královo pole. Jaký máte názor na tuto prodejnu? A potřebovala bych tip na restouraci s dětským koutkem pro zhruba roční dítě. Děkuju za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
28.1.13 08:09

@dajka16 já jsem si tam kupovala kočárek.. bylo tam docela dost lidí, tak ani moc neporadili..musela jsem docela dlouho čekat až na mě přijde řada, ale možná jsem zrovna měla smůlu a byla to náhoda… ale zpětně jsem zistila, že mi neřekli všechny informace, koupila jsem si tam xlandera a prodavačka vůbec nezmínila, že mi můžou objednat z té kolekce i v jiné barvě.. ale s kočárkem jsem spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
28.1.13 08:13

@jutinka Díky,jám mám pár kočárků vybraných na jejich vebovkách. Potřebuju jen vyzkoušet s dítětem a vybrat podle velikosti a barvu mi pak pošlou poštou. Jsem od Kroměříže a dvakrát tam nepojedu.Co ta restourace s dětským koutkem? Nevíte o nějaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
28.1.13 08:45

Tak s detskym koutkem - rebio ve špalíčku..je to v centru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
28.1.13 08:46

Já tam kupovala autosedačku a spokojenost, nikdo tam nebyl a vstřícný fajn prodavačky ochotný a poradili dobře, doporučuju fakt
:potlesk:
tu restauraci nevím, jsem z Brna a o žádné dobré nevím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
28.1.13 15:20
@dajka16 píše: … Co ta restourace s dětským koutkem? Nevíte o nějaké?

Mrkni sem:
http://www.namaterskevbrne.cz/index.php?…
a sem:
http://www.brnoprodeti.cz/vypis.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
28.1.13 18:58

Díky moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.13 19:43

Ahojky obnovuji diskuzi, jako anonymně zatím, snad pochopíte…bydlíme v jiném městě a Brno je náš sen, koupili jsme byt a splácíme ho dopředu, ale kvůli práci a mateřské s 2 děti se nemůžeme sem stěhovat, protože bychom to neutáhli (nebo utáhli, ale tak tak a do rizika nechceme jít),ale to je jedno teď. Momentálně jsme v Brně a vidím, že sice jsme vybrali krásný byt, který je v žádané lokalitě- centrum, cihla, krásné m2,ale nevyhovuje absolutně pro děti - hluk, nejde vjezd do výtahu s kočárem, zrušená kočárkárna, malý sklep. Tak se s manželem rozmýšlíme, že ho prodáme a koupíme někde vhodnější pro děti, ale blízko centra - tram třeba 10 minut od centra, klidně novostavba, ale panelák spíš ne. Nejsme z Brna, studovali jsme tady, prosíme o radu, chtěli bychom to vyřešit do konce roku, kdyby jste věděli o bytě, místu, prostě nějakou radu, tak budeme moc, moc rádi. Děkujeme :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6230
10.7.13 20:35

Já jsem z Kohoutovic a jsem tady moc spokojená. Na Mendlák jedu 10 minut, od tama je to 6 min na čáru nebo hlavas. Kohoutky jsou nádherně zelené, každý den nachodím v lese několik kilometrů, je tady obora se zvířaty, na přehradě jsi busem za 12minut, v létě fakt ideál. Co je trochu problém je to, že když najednou nasněží hodně sněhu, tak do Kohoutek občas nic nevyjede :mrgreen: ale je to otázka vždycky tak dvou hodin, než to silničáři protáhnou a bývá to fakt výjimečně (zatím se mi to stalo max 1× za zimu).
Bývají tady nádherná poetická mlhavá rána :srdce: Kohoutky miluju… v centru jsem za chvíli a je tady klid a žádní romové (bohužel mám s nimi pár špatných zkušeností a jsem opravdu ráda, že je nepotkávám na ulici ani v trolejáku či busu, kterým jezdím).
Záleží na tom, co je pro tebe důležité. Pro nás je důležitá právě ta zeleň, rádi chodíme do přírody, jsem pejskařka. Tahání se po obchodech mě moc neužije, do centra v podstatě nejezdím.
Jinak jsou tady tři školky, dvě základky, milion dětských hřišť, pošta, malý kostel, malé nákupní centrum s Albertem, drogerkou, lékarnou, hračkářstvím, další Albert, bude se stavět Lídl nebo co a na konečné je mega Brněnka (nebo něco takového). Je tady pár restaurací, kam můžeš v pohodě s prckem, mají krásné dětské koutky (třeba Yellowfish) a stojí tady báječný aquapark plný atrakcí. Taky je tady několik veterin, malé lékařské centrum (tuším obvoďák, gynda, pediatr - nevím přesně, nechodím tam), sportovní centra (joga, pilates, zumba), posilovna, solárko, kosmetické salony, no nevím co všechno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.7.13 22:14

Kohoutky mě přijdou dost z ruky. Čistého času jízdy 16 minut do centra plus nic na sebe nenavzuje přesně, tak člověk musí počítat tak s 20-25 minutami. Ale uznávám, že je tam hezky a mě osobně by taková vzdálenost nevadila.

Ale pokud bych hledala něco do 10 minut, zkusila bych třeba Žabovřesky, tam se možná něco stavělo, popř. Kr. Pole, třeba toto je 13 minut http://www.novostavby-brno.cz/…/projekt.php?…, popř. i Lesná poblíž Halasova nám. je 12 minut od České. Nebo mě napadají Černé pole, to je taky kousek do centra a jsou tam i cihláče. Záleží i na ceně, kterou jste ochotní zaplatit za byt…

Každopádně já bydlím v paneláku 15 minut od centra, důlžité pro mě je tramvajové spojení a bez přestupu (tramvají mám subjektivně pocit, že se to míň vleče než busem :lol: ) a zjišťuju, že lokalitu pro rodiny s dětmi jsem si vybrala dokonale a těch 15 minut do centra v pohodě přežiju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.7.13 22:22

Nebo je ještě nějaká novostavba na Hrnčířské, to je taky hodně blízko do centra, blízko Dobrák, blízko Šelepka apod… ono se dá najít, ale teda za ty byty to budou nejspíš pálky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.7.13 22:31

Já bych šla hned bydlet do kouhoutek, jednak jsem tam cca 18 let bydlela a jsou hodně žádaný. Není to žádný sídliště, je tam zeleň, lesy, klid a to v Bohunicích kde bydlím už 4 roky postrádám, stále jsem si tu nezvykla ikdyž to mám do města na nádr šalinou 10min. Jediný klidný místo v bohunicích je areál nemocnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí