Pěkné bydlení Brno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
350
31.12.15 21:47

Bystrc, Komín, Lesná, Kohoutovice, některá zákoutí Řečkovic jsou taky fajn… ;) Kamarádka je moc spokojená v Novém Lískovci, ale to jsou převážně paneláky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.16 08:11

Děkuji všem za tipy. V podstatě se mi potvrdilo to, co bylo psáno již výše v diskuzi. Teď ještě sehnat nějaký rozumný podnájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
1.1.16 08:56

Zdravím, za mě Žabovřesky:-). Zeleně dost a do centra 10 minut. Žila jsem tam skoro 40 let a nikdy bych v Brně nechtěla bydlet jinde. Lesná, Bystrc, Líšeň OK, ale to je prostě do centra daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
1.1.16 08:59

@coccinelle.ova Kolik si tak představuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.16 21:30

@Sany80s Tak kolem 15ti tis. za 3+1,3+kk? Nemusí být novostavba, ale v dobrém stavu. Myslíte, že je to reálné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
1.1.16 21:50

Jako pokud vám nevadí panelák, tak to reálné je.
Na Lesné a v Líšni jsou hlavně paneláky.
Problém bývá trošku s tím, že v Brně jsou nájmy docela vysoko kvůli nízkému počtu kolejí a studenti jsou ochotni bydlet po třech v pokoji a dost ničí zařízení, takže majitelé se zrovna nehrnou do zvelebování bytů rekonstrukcemi.
Je to problém najít něco nevybydleného.
Ale teď není úplně špatná doba, před začátkem semestru všichni doufají, že to pronajmou za hodně vysoké ceny, teď už bude trošku větší klid.
Přeji hodně štěstí.
Na Lesné jsou jako Novostavba pronajímané byty na Nových Majdalenkách. Pozor jsou i staré a na těch se dost loupou omítky i krátce po opravě.
Líšeń tak neznám, jsou tam taky i cihlové stavby, bydlela tam kamarádka, ale ty jsou dražší než panel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
12.7.19 15:21
@Frantikovajana píše:
Máte někdo zkušenosti s prodejem bytu v Brně? měla bych to zkoušet prodávat sama?

Pokud si věříš ve smluvních podmínkách, máš čas se tomu věnovat (prohlídky), proč ne. Já jsem využíval realitky. Obecně je ale jedno, jestli je byt v Brně nebo jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.7.19 20:50

@Frantikovajana psala jsem zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.7.19 22:47

Nezáleží na realitní kanceláři, ale na konkrétním makléřovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Agata82
28.7.19 11:16

Spolehlivá realitka má svoje makléře ohlídané a nesetkáte se tam ani s garážovými makléři bez zkušeností a komplexních služeb.

edit adminem - umazána reklama

• Citovat
  • Upravit
1
26.9.21 08:16

Domeq Brno- varování před tímto zařízením

Dobrý den, chci varovat před ubytovacím zařízením Domeq. Je to v zásadě podvod na zdejší nájemníky, ve velké míře zahraniční studenty, z velké části mladé naivní lidi, kteří (nebo jejich rodiče) zaplatí, co se jim řekne.
Lákají Vás na sliby luxusního servisu, ale posléze zjistíte, že jakákoli extra služba (praní, žehlení nebo, dokonce i nádobí na pokoji, ložní prádlo či ručníky jsou placené navíc, a to k již tak vysokému nájmu).
Smlouvy jsou uzavírány v časové tísni, tučnou provizi agentuře (která ani není schopna poslat smlouvu v příloze na email dopředu, až po několika výzvách), první měsíční nájem i kauci musíte zaplatit ještě před podpisem smlouvy (?!)
Ta je napsána tak, že na vaší straně je spousta sankcí za to, pokud něco nesplníte, zatímco druhá strana vůči vám téměř žádné povinnosti nemá. Hlavně vás nutí peníze vysolit co nejrychleji, svoje povinnosti vůči vám ale neplní.
Ve smlouvě je garantována wifi zdarma, je sice pravdou, že se ví o tom, že není nejrychlejší, nicméně, jste lákáni na příslib toho, že na běžné věci stačí. Opak je pravdou, vypadává i na celé hodiny.
Navíc recepce potvrdila, že je úmyslně zpomalována, aby si lidé kupovali drahou wifi za nehorázný instalační poplatek (providera si zvolit samozřejmě nemůžete, je to jen jedna firma, zbytek si lze domyslet…neboli ruka ruku myje).
To, že je oznámena provize ve výši jednoho nájmu, ale už vám zapomenou říci, že jde ve skutečnosti o jeden nájem + měsíční paušál za veškeré doplňkové služby + DPH, to považuji za nehoráznost nejvyššího kalibru, která jen podtrhává moje rozčarování a vše výše řečené.
Všem, co jim nejsou jejich peníze ukradené a mají v sobě trochu sebeúcty, Domeq v žádném případě nedoporučuji. Pojďme společně bojovat proti systému, který z lidí tahá jejich peníze, třeba tím, že Domeq jako ubytovací zařízení budeme prostě ignorovat.

Prosím, šiřte dále, pokud můžete, aby se další lidé do této pasti nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí