Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud nepotřebuješ blízkost centra, tak bych taky volila Bystrc. Případně Lesná - bydlela jsem tam rok a pohodička, klid, a navíc ve městě jsi za chvíli
Ano, pokud nepotřebujete mít blíž centrum, tak Bystrc, Lesná, to jsou fajn lokality. Já jsem bydlela v Bohunicích a také si nemůžu stěžovat, klid, v blízkosti obchody, škola, školka, poliklinika, veterina a do centra kousek
Jundrov. Krasna mala bezpečná ctvrt u lesa, do centra 15 min tramvaji. Postavili tu ted nové radovky, ale pekelne drahe.
Žabovřesky, blízko do centra, přitom klid. Nebo Medlánky, Řečkovice, Soběšice (ale to už je trochu dál od centra), Komín, Bystrc, Jundrov, Zkrátka celá tato strana:-))
Žabovřesky, Bystrc, nestěžovala jsem si ani v Kohoutovicích - měli jsme hodně blízko do lesa. Řečkovice, Kr.Pole také není špatné, ale to už je lehce rušnější.
V Obřanech se mi také dobře bydlelo. Ale to už je pro změnu dál od centra a je nutné dost přestupovat.
Dobrý den, maminky, oživuji diskuzi. Jaká část Brna je podle Vás vhodná pro bydlení s dítětem? Jedná se nám o pronájem na pár let, máme batole. Naše priority jsou dostupnost do centra max.35 minut MHD, obchody, lékaři, občanská vybavenost v pěším dosahu. Mne konkrétně se jedná i o to, aby na miste bylo nějaké mateřské, rodinné centrum s aktivitami pro děti, a spíše komunitní styl života, tak aby se dalo lehce seznámit..jestli je to ve velkoměstě vůbec možné. Děkuji za Vaše odpovědi.
Určitě Lesná
, za mě je to nejkrásnější část Brna. Les, rybníky a koně všechno v okolí 10-20 min. pěšky. Strávila jsem tam dětství a neměnila bych. Bydlím teď v Juliánově a pořád se mi stýská po tamní zeleni a klidu.
Bystrc? jinak já bydlím v Tuřanech a neměnila bych taky, ale ta zeleň tu pokulhává ![]()
edit: ale za chvilku jsi treba v marianskym udoli, prochazka kolem jezer v Holáskách je fajn taky
Příspěvek upraven 31.12.15 v 18:31
@coccinelle.ova Jakákoli, jen o tom komunitním životním stylu v Brně mám pochybnosti.
Lisen. Dost zelene, blizko lesa, materska centra tam jsou taky. Ted se predelava rokle. Ve meste jsme byli za 15 min. Uz tam bohuzel nebydlime.
Lesná nebo Líšeň. Je tam hodně zeleně, skvělá dopravní obslužnost a do centra kousek.
Jen ten komunitní život v Brně nehrozí. Na té Lesné je určitě hodně aktivní mateřské centrum.