Pěkné bydlení Brno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1638
20.1.12 10:49

Pěkné bydlení Brno

maminky, které bydlíte např. v Kohoutovicích, jaké je tam bydlení? jste spokojené?
chtěli bysme se přestěhovat..a hledáme místo kam…kterou městskou část..
hlavně by to nemělo být úplně daleko do centra, např. Kamechy..to fakt ne:-/ to je dálka MHD
kde bydlíte vy a kde jste spokojeni???díky :-)
:jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
20.1.12 10:58

Ahoj, tak já myslím že zrovna Kohoutky jsou jedny z nejdál… :think:
A spojení zmatečný- přestup atd…
Mylsím že nej je když nasedneš na hlavním nádraží a tak do 20 jsi doma, ať už šallinou nebo trolejbusem.
Ideální je podle mě Slatina, Černovice, Líšeň, Vinohrady.
Osobně nemusím sever Brna- Komín, Bystrc, Řečkovice, Lesná- přijde mi to daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.1.12 11:10

Jsme z Řečkovic - bydlíme ale až na úplném konci Řečkovic - vlastně konec Brna - je tu klid, les hned za rohem, 2 školy a 3 školky kousek(1-2 zastávky MHD, případně 5min.autem). Do Králova Pole 10min.busem, jezdí tu dva, takže co 10 min. něco jede a stejnolu trasou. Parků a hřišť je tu taky dost, kamkoli cokoli potřebuju jsou to 1-2 zastávky busem(Z jedné strany Billa, z druhé Globus - ten mám 10 min. i pěšky, malé papírnictví, pošta, drogerie, knihovna).
Do úplného centra je to 10min. bus do Králova Pole, odtam 10min. šalinou na Českou(šalina a bus na sebe navazují). Nám se tu bydlí hrozně dobře - děti mají všechno včetně kroužků téměř u baráku(nejstarší vlastně už všude jezdí sám), je tu plno rodin s dětmi, když chceš na procházku do lesa stačí popojet kousek busem směr Jehnice, Ořešín, nebo jen vyjít za barák. Parádně se tu jezdí na kole - žádné motání městem a ulicema po velkých silnicích, ale hned jsi z města na polňačce nebo lesní cestě - super právě pro výlety s děckama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.1.12 11:13
Dice píše:
Ahoj, tak já myslím že zrovna Kohoutky jsou jedny z nejdál… :think:
A spojení zmatečný- přestup atd…
Mylsím že nej je když nasedneš na hlavním nádraží a tak do 20 jsi doma, ať už šallinou nebo trolejbusem.
Ideální je podle mě Slatina, Černovice, Líšeň, Vinohrady.
Osobně nemusím sever Brna- Komín, Bystrc, Řečkovice, Lesná- přijde mi to daleko…

Na Lesné jsme bydleli dřív a taky teda naprostá spokojenost - do centra 10min. šalinou a pořád něco jelo, žádný 20min. čekání na busy atd. A z hlavňáku jsi v „centru“ Řečkovic šalinou taky do 20minut ;) Mě právě Černý pole, Lesná a Řečkovice přijdou fajn - žádnej velkej průmysl jak na Jihu, prostě taková pohoda, skoro jak na vsi, ale přitom všechno buď kousek od baráku nebo v dojezdu 20min. Mhd. Vinohrady, Líšeň atd. mi připadají jak takový ty velkosídliště… V Řečkách jsou sice taky paneláky(třeba Horácký náměstí), ale ne takový kolosy jak třeba Líšeň, Vinohrady… :think: ale záleží co od bydlení chceš, že jo ;)
Jinak já až do svatby bydlela v úplným centru na Moravským náměstí a taky to nebylo špatný, ale teď s dětma si to tam nedokážu už představit.

Příspěvek upraven 20.01.12 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
20.1.12 11:15

:lol: :lol: :lol: No to je vidět kde kdo bydlí…já jsem jiháč a mám přesně opačnej názor… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
20.1.12 11:15

Já vyrostla na Vinohradech a nikdy bych tam s dětima bydlet nešla.Za prvé už nejsou vůbec pěkný,strašná králíkárna.A hlavně to podle mě do budoucna(doba puberty)není vhodný pro děti.Žila jsem i v Bohunicích,taky nic moc.Poslední bydlení v Brně byli Chrlice a spokojenost veliká.Příjde mi spíš jak vesnička,ale ve městě si autobusem za 25.min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.1.12 11:16

Ahojky jsem z Vinohrad na nádraží, když si vyhledáš spoj předem a nečekáš 10 min. na zastávce :lol: dojedeš do těch 20-25 min v pohodě, je to kousíček a mě se tu líbí moc, ale je to proto, že jsem tu od narození, jinak moc kladný hodnocení na Vinohrady myslím nejsou, plno baráků málo parkovacích míst a tak… Mě se právě líbí ta Lesná a do centra (na českou) je to ještě rychleji (bydlela jsem tam cca 3měsíce) a byla to paráda a i hezká příroda. Ještě Líšeň se mi líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12862

Pokud ti jde o blízkost centra, tak Kohoutky opravdu ne.
Já jsem tedy právě spokojená v jedné z těch okrajových čtvrtí, protože potřebuji velké prostory a lesy, což je k nalezení jen na okraji.
Ale pokud chcete něco blíž centr, tak vršek Husovic(u Lesné), Žabovřesky, Řečkovice, Pisárky, Královo Pole…

Příspěvek upraven 20.01.12 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319

Na Vinohrady bych teda nešla. :think: Slatina a Líšeň je dobrá. Kohoutky mají výhodu lesa a relativně klidného bydlení. Řečkovice nebo Lesná mi taky přijdou jako ty lepší místa.
Chcete do bytu nebo do domku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
20.1.12 11:17

Souhlas s Vinohradama, je to jako Kamenák a Bohunice, fakt králíkárny…
Tuřany, Slatina, Líšeň, CHrlice- to jsou prostě dědiny s pár panelákama…a ideální… (nadržuju, pže tady bydlím) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.1.12 11:20
Dice píše: :lol: :lol: :lol: No to je vidět kde kdo bydlí…já jsem jiháč a mám přesně opačnej názor… :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: jojo, každej bude lobbovat za svoje, to je jasný ;) Já když šla z centra do těch Řeček, tak jsem měla pocit, že budu odřezaná od civilizace :oops: a nakonec jsem spokojená jak želva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.1.12 11:20

Bohunice mají ještě výhodu v tom, že mají poměrně dobré parkování a už vzrostlou zeleň, výhodou i nevýhodou je blízkost dálnice. Kameňák je taky blízko dálnice, ale parkování děs, to samé Vinohrady, není kam postavit auto. Asi je to o tom, že Bohunice stály jako první a byly stavěny velkoryseji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.1.12 11:23

Ono by bylo dobrý, kdyby zakladatelka trošku specifikovala co od toho bydlení čeká - jestli jen dobrou dostupnost všude, nebo taky třeba dostatek školek/škol, jak třeba s parkováním(To mi Lesná, Černý Pole, Krpole a řečkovice připadají dost v pohodě), jak časté spoje - on ani Žebětín není špatný, ale daaaleko a málo spojení… Žabiny jsou špičkový - bydlí tam moje máma a spousta známých, ale dost drahé.

Příspěvek upraven 20.01.12 v 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.1.12 11:25

Jj, Žebětín je krásně bokem v klidu a přitom u Brna. Ale v podstatě vesnice bez dobré dopravní dostupnosti, přesně jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
20.1.12 11:28

Bydlím v Černých polích a jsem moc spokojená a třeba Lesná mi přijde moc fajn, hodně v zeleni (kvůli tomu nemusím třeba Bohunice, i když záleží jak kde), dostupnost do centra dobrá. Kamarádka bydlela v Bystrci, pěkné bydlení ale daleko od centra. Nedávno se přestěhovali do Komína a je to úplně o něčem jiném, taky moc pěkné bydlení, ale dostupnost dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí