Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sofie2013 Všude chcou praxi, bohužel. Tu by si právě udělal tady, a bud by byla možnost i tam jít ještě dál a pokud by se mu tam opravdu hodně líbilo tak tam zůstat nebo už bude lehčí shánět něco v Brně nebo blíž Brno.Ale otázka je, že ted by nám to změnilo celkem hodně život. Hlavně jak se dá zvyknout na život bez tatínka, ale spon dočasně. Jsme jedni z těch co zakládáme rodinu na tom být spolu. proto to dilema. Není to ani tak o tom co ted, ale být lepší na tom třeba někdy v budoucnu.Auto nevím 100%,ale asi by dostal firemní.
@Anonymní píše:
Manžel přišel s tím, že by mohl, zatím nic jistého, mít šanci profesionálního vzrůstu v jiném zaměstnání, ale 80 km každodenní dojíždění tam a zase zpět. Každodenní protože já potřebuji, aby mě někdo dával ráno děti do školky. Z práce už zvládám. Myslíte, že se to dá zvládnout? Mě se nechce stěhovat už jen kvůli děckám, myslím časem. Než by ke všemu nějak došlo, syn mezitím nastoupí do školy a znamenalo by to přestup školy, školky. Já hledat novou práci, ted sice peníze nejsou nijak úchvatný, ale jsem tam dlouho, tzn. na neurčito, umožnili mi práci jen na ranní směnu což je ideální kvůli děckám. Myslíte, že se dá zvládnout jezdit denně vlastně 160 km? Nechci aby se někde po cestě únavou zabil.Taky my by jsme tatínka neviděli prakticky vůbec. Děti jen ráno a já přes týden vůbec. Na peníze když odpočítám náklady za dopravu by to bylo o kousek lepší, ale né o moc.Cca 6000kč. Říkali jsme si třeba rok a pak by se uvidělo jestli by jsme se rozhodli přestěhovat nebo by manžel šel nazpět do Brna kde by už měl praxi a už by to bylo lepší na hledání. Pořád si nejsem jistá. Děkuji za jakýkoliv názor.
80 km a 80 km zpět je moc. Máš to hodinu cesty cca. Záleží jakým směrem a po jakých cestách.
Oravdu má v Brně problém si najít obdobné zaměstnání? ![]()
Nepočítej s tím, že by sti s takovým dojížděním vůbec stíhal dávat děti do skol(k)y, protože hodina a víc cesty. To by musel chodit na nevím kolik a taky by se zase vracel až kdo ví kdy.
Budete se mít lépe o pár stovek za cenu toho, že hromadu projede a hlavně stráví na cestě?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nechce se mi zakládat nová diskuze, tak zkusím položit dotaz, nebo spíš chci znát názor také od jiných, nezávislých lidí. Doufám, že zakladatelce to nebude vadit.My jsme již zabydlení, právě po veliké rekonstrukci a nástavbě domu. Konečně tak jak jsem si to vždy představovala, bydlíme tu již 10 let, takže už nějaké známé, kamarády máme. Moc se nám tu líbí, zvykli jsme si až moc, prostě domov.Jsme z Brna, bydlíme kousek od Brna, pracujeme v Brně. Já ted čerstvě po mateřské začala pracovat, máme dvě děti, syn od září nastoupí do první třídy, dcera prvním rokem ve školce. Tak nějak zaběhnutej život. Nebo zvykáme si všichni na to, že jsem nastoupila nedávno do práce a je to trochu jiné. Dojíždíme oba 25 km za prací. A ted ten problém. Manžel přišel s tím, že by mohl, zatím nic jistého, mít šanci profesionálního vzrůstu v jiném zaměstnání, ale 80 km každodenní dojíždění tam a zase zpět. Každodenní protože já potřebuji, aby mě někdo dával ráno děti do školky. Z práce už zvládám. Myslíte, že se to dá zvládnout? Mě se nechce stěhovat už jen kvůli děckám, myslím časem. Než by ke všemu nějak došlo, syn mezitím nastoupí do školy a znamenalo by to přestup školy, školky. Já hledat novou práci, ted sice peníze nejsou nijak úchvatný, ale jsem tam dlouho, tzn. na neurčito, umožnili mi práci jen na ranní směnu což je ideální kvůli děckám. Myslíte, že se dá zvládnout jezdit denně vlastně 160 km? Nechci aby se někde po cestě únavou zabil.Taky my by jsme tatínka neviděli prakticky vůbec. Děti jen ráno a já přes týden vůbec. Na peníze když odpočítám náklady za dopravu by to bylo o kousek lepší, ale né o moc.Cca 6000kč. Říkali jsme si třeba rok a pak by se uvidělo jestli by jsme se rozhodli přestěhovat nebo by manžel šel nazpět do Brna kde by už měl praxi a už by to bylo lepší na hledání. Pořád si nejsem jistá. Děkuji za jakýkoliv názor.
Určitě bych zvážila jestli potřebuje více peněz (manželova nová práce) a nebo jestli vám to co máte teď stačí.
Co je vaší prioritou?
Buďto budete mít hodně peněz a nebudete se přes týden s dětmi skoro vidět, ale za to si párkrát za rok uděláte fajnou dovolenou a nebo budete více při sobě a rodina, sice třeba bez dovolené, ale spolu. Uvidíte děti vyrůstat atd.
P. S. můžu se zeptat kde pracuješ, jakou práci děláš, že ti umožnili ranní směny?
Děkuji ![]()
@Edita27 Pokud je to tak, tak bych do toho asi šla, dojíždění může být dočasné a pak by měl manžel šanci na lepší práci v Brně. Myslím, že dojíždění dočasně se dá přežít, hlavně když by byl doma každý večer. Já teďka měla doma manžela jenom na víkendy, to bylo už hodně naprd ![]()
No je to právě o tom, že on chce, mě se do toho nechce. Já to zase beru tak, že bych to viděla do budoucna. S tímto systémem nevidění se to vidím max. na rok. Dál by se to muselo řešit bud odchod někam jinam nebo stěhování. Rok je pro mě max.Se školkou by to stíhal. Musel by dávat děcka na půl sedmou. Dejme tomu v osm by byl v práci. Může tam být od 7-9 jak chce.Pak by přijel domů podle toho kdy by dojel do práce. Mezi 18-19 hod večer. Když najede na dálnici je to hodina cesty. Takže vlastně by to tak hrozný asi nebylo.
Zdravím, oživuji diskuzi s podobným problémem. S přítelem máme oba práci v našem rodném městě. Bydlet zde nechceme (osobní důvody, a pozemky jsou tady i tak drahé), našli jsme si pozemek v krásné vesnici (vesnici dobře znám, je tady školka, škola do 5. třídy), ale oba by jsme dojížděli 18 km do práce a 18 km z práce (cca 20min cesty). Já mám volnější pracovní dobu pondělí - pátek (volnější znamená, že se můžu trochu zpozdit, popř. být dýl, a někdy odejít dřív), přítel má dvanáctky dlouhý a krátký týden. Takže dvě auta by být musela. Děti nemáme, ale plánujeme. Všichni z rodiny nás od toho odrazují, že budeme daleko dojíždět, ale mě to tak tragické nepřipadá. Když si dám na misku vah to prostředí, klid, příroda a to že oba dohromady projedeme max 5000 (nevím, nepočítala jsem to), tak bych dojíždění ani neřešila. Co si o tom myslíte? Potřebujeme vícero názorů.
@Anonymní píše:
Zdravím, oživuji diskuzi s podobným problémem. S přítelem máme oba práci v našem rodném městě. Bydlet zde nechceme (osobní důvody, a pozemky jsou tady i tak drahé), našli jsme si pozemek v krásné vesnici (vesnici dobře znám, je tady školka, škola do 5. třídy), ale oba by jsme dojížděli 18 km do práce a 18 km z práce (cca 20min cesty). Já mám volnější pracovní dobu pondělí - pátek (volnější znamená, že se můžu trochu zpozdit, popř. být dýl, a někdy odejít dřív), přítel má dvanáctky dlouhý a krátký týden. Takže dvě auta by být musela. Děti nemáme, ale plánujeme. Všichni z rodiny nás od toho odrazují, že budeme daleko dojíždět, ale mě to tak tragické nepřipadá. Když si dám na misku vah to prostředí, klid, příroda a to že oba dohromady projedeme max 5000 (nevím, nepočítala jsem to), tak bych dojíždění ani neřešila. Co si o tom myslíte? Potřebujeme vícero názorů.
Délka dojíždění je v pohodě (však to dojíždí lidé naprosto běžně), jezdí tam dobře autobusy? Kdyby se vám porouchala auto nebo do budoucna kvůli dětem (jasně, může se jízdní řád změnit, ale bývá dost často podobný), abyste pak nedělali dětem taxikáře.
Dojíždím 36 km tam a 36 km zpátky. Taky mám flexibilní pr. dobu. Ale to je jedno. Stejně má člověk nějaký časový rituál. Dojíždíme oba. Máme dvě auta. Někdy mě to štve z časových důvodů.
No, jelikož v Praze, kde jsem bydlela, je běžná doba dojíždění do práce víc jak 45 minut, ak mi 18km přijde krásných ![]()
Jo, to jsem zapomněla napsat. Vlak tam není, a autobusem bych jela do práce snad 1,5h, úplnou obklikou. Ale nad školou jsem přemýšlela. Na druhý stupeň jezdí autobus do jiného města a ostatní děti tak normálně jezdí, v tom městě jsou i střední školy i gympl. A do jiných měst autobusy jezdí snad normálně.
já dojíždím do práce asi 20 km a je to uplne zlaty. Pritel dojizdi 50km jednu cestu a k tomu dcera chodi do skolky 20 km od domu, ale na opacnou stranu. Denne oba dobromady najedeme kolem 200 km.
18 km za mě není žádné extra dojíždění, to je běžná vzdálenost…Jezdila jsem x let přes Prahu, kdy časový interval dveře v práci - dveře doma byl běžně 60min, z toho tři přestupy. Znám lidi co bydlí 30km za Prahou, to jezdí autem a pak pokračují po Praze MHD a to už je tedy náročné. 18km by mi za lepší bydlení rozhodně stálo ![]()
Dojizdime 50 a mame pevnou pracovni dobu. Naklady na dojizdeni jsou porad nižší, nez bydlet ve městě.
Moc všem děkuji za názory! Já si myslím to samé. A mám tu vidinu, že po cestě z práce naberu dítě, nakoupím a hurá domů. Navíc přítel, jak má krátký a dlouhý týden (tzn. některé dny v týdnu volné), tak může dítě vyzvedávat a vodit do školky/školy.
co bych za to dala! půlka naší rodiny dojíždí každý den 70 km jedna cesta (cca 1,5 hodiny jízdy), já dojíždím 60 minut z jednoho konce Prahy na druhý… to co máš ty považuji za luxus, navíc, pokud budete mít dvě auta…