Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zajímal by mě váš pohled na náš „problém“.
S přítelem bychom chtěli stavět, avšak naše představy o místě, kde bychom chtěli žít je pro naši lokalitu nemožné.
Bydlíme v Kolíně-přítel zde pracuje a já dojíždím do Nymburku.
Naše bydlení bychom si představovali v nějaké vesnici s výhledem na lesy a kopce (asi jako každý
). Bohužel v okolí Kolína, Nymburka je tato věc nemožná, jelikož je okolí „placka“
.
Proto jsem hledala v okolí vesnice, které tento požadavek budou splňovat. A nejbližší jsem našla 20km od Kolína. To by znamenalo každodenní dojíždění do práce - přítel tedy těch cca 20km a já místo 25km, které dojíždím ted 35km. (pokud bychom jezdili jedním autem - vyložila bych přítele v Kolíně a pokračovala do Nymburka-znamenalo by to pro mě dojíždět 47km -to vše jen cesta tam)-každá trasa je jiná, proto ten rozdíl Km…
Proto jsem se chtěla zeptat co byste dělali vy na našem místě, zda se odstěhovat někam, kde se nám to líbí, nebo ustoupit ze svých požadavků a stavět někde, kde je to sice fajn, ale nebude to prostě ono? A jak to máte vy?
Jen podotknu, že do změny práce se mi zrovna moc nechce, tady mám smlouvu na dobu neurčitou a celkem „slušny“ plat. Jinde bych se bála, že mě vyrazí za 2 měsíce. Však víte, jak to v dnešní době je.
Moc všem děkuji za odpovědi
![]()
Jsou tu lidé co dojíždí i 50km a to jen na místo pracoviště
Já sama plánuji stehování do baráčku uprostřed hoooodně velkého ničeho a budu dojíždět 40 tam a 40 zpět
Neviděla bych to zas tak dramaticky ale samozřejmě záleží na tom jak moc se člověku chce a jaké jsou jeho časové možnosti ![]()
A vadí ten čas anebo km, které bys najela navíc?
Jinak určitě mít dvě auta.
Do práce jsem dojížděla hodinu, takže jsem zvyklá a asi bych dala přednost „pěknému místu“.
@Malaga píše:
A vadí ten čas anebo km, které bys najela navíc?
Jinak určitě mít dvě auta.
Do práce jsem dojížděla hodinu, takže jsem zvyklá a asi bych dala přednost „pěknému místu“.
No mě osobně nějak dojíždění nevadí, těch 20km navíc nevidím problém, spíš co se týče financí..abychom to zvládali..kdybychom dojížděli jedním autem dalo by se to zvládat bez problému, jen nevím, jestli by byl přítel ochotný na mě čekat každy den po práci půl hodiny (než dojedu z Ny do Kol.) a jak dlouho by nás t bavilo…
@Dianela píše:
Jsou tu lidé co dojíždí i 50km a to jen na místo pracovištěJá sama plánuji stehování do baráčku uprostřed hoooodně velkého ničeho a budu dojíždět 40 tam a 40 zpět
Neviděla bych to zas tak dramaticky ale samozřejmě záleží na tom jak moc se člověku chce a jaké jsou jeho časové možnosti
No, já jsem si taky právě říkala, že to zas taková hrůza není. Ale když kolikrát čtu ty lidi, které to potom vyloženě otravuje… ![]()
@1.gabii tak asi to bude chtít nějaké ústupky..a nedalo by se to domluvit s jeho zaměstnavatelem, že by to měl jako přesčasy…za měsíc se ti nasbírá na den volna ![]()
a co se týká financí, určitě počítáte s nějakou finanční rezervou i co se stavby týká, všechno se docela zdražuje, takže když to spočítáš - o kolik vám měsíčně vzrostou náklady na benzín?
Možná bych i koukla, jestli se dá z oné vesnice dostat k vám oběma do práce i třeba busem nebo vlakem…
@Malaga píše:
@1.gabii tak asi to bude chtít nějaké ústupky..a nedalo by se to domluvit s jeho zaměstnavatelem, že by to měl jako přesčasy…za měsíc se ti nasbírá na den volna
a co se týká financí, určitě počítáte s nějakou finanční rezervou i co se stavby týká, všechno se docela zdražuje, takže když to spočítáš - o kolik vám měsíčně vzrostou náklady na benzín?
Možná bych i koukla, jestli se dá z oné vesnice dostat k vám oběma do práce i třeba busem nebo vlakem…
No, naštěstí mám auto, co moc „nežere“ takže kdyby se to rozpočítalo na nás dva, kdybychom jezdili jedním, tak bychom projeli skoro stejně jako ted (přítel má auto, co dost žere). Ale kdyby měl každy jezdit sám, tak to nevím nevím..ale zase ten klídeček a krásný výhled stojí za těch pár stovek navíc… ![]()
@umea píše:
Ja dojizdilm 45 min… jde spis o cas nez km?
spíš o ty km a o to aby nás to nepřestalo bavit a nelitovali jsme…mě to nevadí, ale nevím jak bude za 5 let…:D
Přijde mi to ok, akorát bych pořídila druhé auto pro případ, že by se s tímhle něco stalo (pokud není dostupná jiná doprava), už 2× jsem v tomhle měsíci letěla pro kamarády, kteří takhle ztroskotali a v práci by je přetrhli, kdyby nedorazili.
@1.gabii Opravdu se zaměř hlavně na to, jak se na to cítíš a jaké jsou časové možnosti - vyzvedávání ze školky atd ![]()
Mě to přijde v pohodě, stavěla bych na tom místě, kde to je ono
a taky bych se poohlížela po druhém autě, je to přeci jenom pohodlnější
navíc pokud budete mít děti, tak i praktičtější ![]()
@kaja00 píše:
Mě to přijde v pohodě, stavěla bych na tom místě, kde to je onoa taky bych se poohlížela po druhém autě, je to přeci jenom pohodlnější
navíc pokud budete mít děti, tak i praktičtější
[/citac
máme dvě auta…takže je to v pohodě, jen to přítelovo je pěkný žrout…takže bychom jezdili spíše mojim…abychom ušetřili za dopravu…
@1.gabii píše:
spíš o ty km a o to aby nás to nepřestalo bavit a nelitovali jsme…mě to nevadí, ale nevím jak bude za 5 let…:D
Za 5 let už můžete každý pracovat někde jinde, takže se třeba to dojíždění může zkrátit apod.
A ta dostupnost vlakem nebo autobusem?
@Dianela píše:
@1.gabii Opravdu se zaměř hlavně na to, jak se na to cítíš a jaké jsou časové možnosti - vyzvedávání ze školky atd
dítě ještě nemáme…ale nad tímhle jsem také uvažovala aby to bylo ve vedlejší vesnici alespoň..