Peníze, hypotéka - dluhy

19
2.10.12 11:55

Peníze - dluhy

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak to je, když mám na sebe psanou hypotéku a byt s expřítelem, spoustu dluhů atd. teď byla situace taková, že jsme vše zvládali platit, ale od příštího týdne nastupuji na mateřskou a jelikož nebudu mít nárok ani na porodné ani na přídavky ráda bych věděla zda-li je šance aby mi půjčky a ostatní věci nějak pozastavili nebo tak něco. Na miminko se moc těšíme, ale úplně mě děsí finanční stránka. Prosím poradí někdo jak na to? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
2.10.12 11:58

Obávám se, že tvoje těhotenství a mateřství nikoho zajímat nebude. To by dluhy neměl nikdo, že. Budete to prostě nějak zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
2.10.12 11:59

Pujcky ti nikdo nepozastavi, mozna tak by se dala dohodnout nizsi splatka. Budes se muset zeptat tam, kde dluhy mas, ale pocitej s tim, ze dite nikoho zajimat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.10.12 12:04

Ahoj, tvuj prispevek mi prijde trochu zmateny a ne zcela jasny… byt s expritelem, miminko s pritelem? Dluhy jake, kdo? Kazdopadne jedina vec, ktera je zjevna je ta, ze kvuli diteti ti nikdo zadne dluhy neodpusti a pravdepodobne ani nezohledni v splaceni. Mozna si se jen spatne vyjadrila, ale nechapu, ze kdyz ma nekdo dluhy a vi, ze nastane problem se splacenim, tak privede na svet dite… Reste to co nejdrive, poptej se v bance treba na prodlouzeni doby splaceni = mensi splatky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.10.12 12:08

Dítě je tak trochu neplánované neboť jsem jej nemohla mít ani po umělém oplodnění prostě se to podařilo a přišlo se na to dost pozdě, ale i tak jsem ráda. Já vím, že to budeme muset zvládnout, zvládají to i jiní, jen jsem chtěla vědět jestli je někde nějaká šance. Člověk se snaží si vydělávat a pak díky tomu bohužel nemá ani nárok na porodné atd. :-( to je na tomto státě to smutné. Jinak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
2.10.12 12:12

Ale jako prvorodička bys měla mít nárok na porodný ne?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.10.12 12:12

Tak jedině konsolidace, ne, třeba by to šlo, a měli byste menší splátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.10.12 12:13

Ano byt mám s expřítelem, neboť jsme na katastru uvedení oba, ale platím jej já a je „můj“ taková je dohoda, bohužel vymazání z katastru není tak jednoduché proto „byt s expřítelem“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.10.12 12:14

Co jsem si našla na netu tak podle živ. minima ne, ale uvidíme, příští týden jdu běhat po úřadech tak snad něco zjistím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.10.12 12:15

Konsolidace mě také napadla tak snad mi to vyjde a bylo by po starostech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17002
2.10.12 12:18

@pepe13 - určitě kontaktuj jednotlivé banky, kde máš půjčky.. každá banka má jiné podmínky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.10.12 12:22

Tak já si dovolím trochu držkovat, ale vždy zálěží na tom, co si klient dohodne a podepíše s bankou. A nějaké internetové rady na tom nic nezmění. Dá se s bankou domluvit odklad splátek, ale je to věc vysoce individuální a není na to právní nárok. Můžou vyjít vstříc, ale nemusejí. Mohli by slyšet na argument, že těhotenství je neplánované, ale že jsi ze zásady proti interrupcím (příadně že jsou zdravotní rizika při interrupci). Takže situace nepříjemná, ale že se k níc hceš postavit čelem a právě kvůli bezproblémovému splácení (a tvorbě mírné rezervy pro splátky) žádáš otevřeně odklad splátek. Tento přístup by možná mohl projít…
Ale jak jsem napsal, nějaký nárok na to, aby ti vyhověli, není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
2.10.12 12:31
@Jura007 píše:
Tak já si dovolím trochu držkovat, ale vždy zálěží na tom, co si klient dohodne a podepíše s bankou. A nějaké internetové rady na tom nic nezmění. Dá se s bankou domluvit odklad splátek, ale je to věc vysoce individuální a není na to právní nárok. Můžou vyjít vstříc, ale nemusejí. Mohli by slyšet na argument, že těhotenství je neplánované, ale že jsi ze zásady proti interrupcím (příadně že jsou zdravotní rizika při interrupci). Takže situace nepříjemná, ale že se k níc hceš postavit čelem a právě kvůli bezproblémovému splácení (a tvorbě mírné rezervy pro splátky) žádáš otevřeně odklad splátek. Tento přístup by možná mohl projít…
Ale jak jsem napsal, nějaký nárok na to, aby ti vyhověli, není. :nevim:

Tak to bych chtěla vidět, která banka by jí udělala odklad splátek třeba na tři roky. Neřeknu, kdyby přišla o práci a potřebovala odklad na dva, tři měsíce než by si našla novou, ale jí nejspíš pár měsíců nepomůže, když bude doma několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.10.12 12:34

@PetraJ A co ti říká pojem „finanční plán“? Může si třeba s bankou dohodnout odklad na šest měsíců s možností mimořádných splátek (kdyby se dařilo…) a po těch šest měsíců si odkládat částku, kterou by jinak posílala na splátky. Já už jsem to v minulosti tak měl a můj kolega z práce taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
2.10.12 12:38

@Jura007 - jenže ona píše, že maj hromadu dluhů, takže pochybuju, že bude mít nějaký peníze na mimořádný splátky. A nejspíš ani půl roku odkladu jí nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat