Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To záleží asi na vás a na tom, jak se domluvíte s manželem, v jak velkým horizontu si od vás půjčili a tak… My spíš naopak řešíme, že až budeme s manželem vydělávat oba dva, budem rodičům ještě něco málo posílat od nás…
Přece jen nás vychovali, podporovali nás ve studiu… ![]()
kate02 píše:
To záleží asi na vás a na tom, jak se domluvíte s manželem, v jak velkým horizontu si od vás půjčili a tak… My spíš naopak řešíme, že až budeme s manželem vydělávat oba dva, budem rodičům ještě něco málo posílat od nás…Přece jen nás vychovali, podporovali nás ve studiu…
Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru. ![]()
Gladys píše:To jsme přesně chtěla napsat- nevíme, jak je paní nemocná a ta dovolená jí vážně mohla porspět. Obecně bych si nikdy nepůjčila…Anonymní píše:
uprimne, ja bych se na ne vyprdla, kdyz si dokazi pujcit na dovolenou, tak moc toho rozumu asi nepobrali, kdyz pak zebraji o penize na lekyNo hjá nevím, ale když je někdo nemocný, tak má podle mě taky právo jet a přijít na nové myšlenky, aby se v tom furt neplácal. V tomhle případě i půjčení si na dovolenou chápu. Nevím jak moc vážná nemoc je, ale co když by to byla poslední dovolená v jejím životě
Já bych si sedla s mužem, řekla mu svoje obavy, na rozhodnutí, zda jim něco půjčíte, věnujete, byste se měli podílet oba dva, tak to mu řekni, že chápeš, že to mají těžké a že nechceš být sobec, ale zase nechceš, aby to bylo na úkor vaší rodiny.
Jinak já osobně jsme v jádru takovej Jánošík- až budu na tom jednou líp, doufám, že našim budu přispívat a por rodinu bych se fakt rozdala ![]()
byron píše:Gladys píše:To jsme přesně chtěla napsat- nevíme, jak je paní nemocná a ta dovolená jí vážně mohla porspět. Obecně bych si nikdy nepůjčila…Anonymní píše:
uprimne, ja bych se na ne vyprdla, kdyz si dokazi pujcit na dovolenou, tak moc toho rozumu asi nepobrali, kdyz pak zebraji o penize na lekyNo hjá nevím, ale když je někdo nemocný, tak má podle mě taky právo jet a přijít na nové myšlenky, aby se v tom furt neplácal. V tomhle případě i půjčení si na dovolenou chápu. Nevím jak moc vážná nemoc je, ale co když by to byla poslední dovolená v jejím životě
Já bych si sedla s mužem, řekla mu svoje obavy, na rozhodnutí, zda jim něco půjčíte, věnujete, byste se měli podílet oba dva, tak to mu řekni, že chápeš, že to mají těžké a že nechceš být sobec, ale zase nechceš, aby to bylo na úkor vaší rodiny.
Holky, v lázních byli loni, ještě před nemocí - rakovinou. Řešení asi nenajdu, aspoň se vykecám jinde a doma bude klid.
Anonymní píše:Ale měla bys to říct manželovi a nedusit to v sobě… To by vašemu vztahu fakt neprospělobyron píše:Holky, v lázních byli loni, ještě před nemocí - rakovinou. Řešení asi nenajdu, aspoň se vykecám jinde a doma bude klid.Gladys píše:To jsme přesně chtěla napsat- nevíme, jak je paní nemocná a ta dovolená jí vážně mohla porspět. Obecně bych si nikdy nepůjčila…Anonymní píše:
Anonymní píše:kate02 píše:Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru.
To záleží asi na vás a na tom, jak se domluvíte s manželem, v jak velkým horizontu si od vás půjčili a tak… My spíš naopak řešíme, že až budeme s manželem vydělávat oba dva, budem rodičům ještě něco málo posílat od nás…Přece jen nás vychovali, podporovali nás ve studiu…
To jsem teď chtěla dopsat, že bych zas na druhou stranu, pokud vy je dotujete tak, jak je dotujete, čekala, že nějak podobně se budou angažovat i sourozenci (třeba co se týče té dovolené)…
Tohleto je prostě těžký no… ![]()
kate02 píše:Anonymní píše:To jsem teď chtěla dopsat, že bych zas na druhou stranu, pokud vy je dotujete tak, jak je dotujete, čekala, že nějak podobně se budou angažovat i sourozenci (třeba co se týče té dovolené)…kate02 píše:Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru.
Tohleto je prostě těžký no…
Oni to berou prostě tak že my máme, páč jsme na tom nejlíp. Jenže my máme, protože si děláme všechno sami a makáme a šetříme kde se dá. Když si koupím rtěnku z avonu, mám výčitky. Jsem na md, tak ji nepotřebuju
..(Jedna sestra je na tom podobně jak oni, ale druhá se nemá špatně, jen to umí tak podat. Navíc k nim v podstatě nejezdí.)
Anonymní píše:kate02 píše:Oni to berou prostě tak že my máme, páč jsme na tom nejlíp. Jenže my máme, protože si děláme všechno sami a makáme a šetříme kde se dá. Když si koupím rtěnku z avonu, mám výčitky. Jsem na md, tak ji nepotřebujuAnonymní píše:To jsem teď chtěla dopsat, že bych zas na druhou stranu, pokud vy je dotujete tak, jak je dotujete, čekala, že nějak podobně se budou angažovat i sourozenci (třeba co se týče té dovolené)…kate02 píše:Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru.
..(Jedna sestra je na tom podobně jak oni, ale druhá se nemá špatně, jen to umí tak podat. Navíc k nim v podstatě nejezdí.)
Tohle je složitý, ale když to vezmu obecně, tak my se s manželem taky máme hůř než můj brácha a když se něco většího kupuje, tak jdem půl napůl…
Mně by to prostě bylo blbý se na to vykašlat… ![]()
byron píše:Anonymní píše:Ale měla bys to říct manželovi a nedusit to v sobě… To by vašemu vztahu fakt neprospělobyron píše:Holky, v lázních byli loni, ještě před nemocí - rakovinou. Řešení asi nenajdu, aspoň se vykecám jinde a doma bude klid.Gladys píše:To jsme přesně chtěla napsat- nevíme, jak je paní nemocná a ta dovolená jí vážně mohla porspět. Obecně bych si nikdy nepůjčila…Anonymní píše:
Nemá to cenu. Pochybuju, že by to rád slyšel. ![]()
Musím jít, za chvíli přijdou kluci na doučko. Zatím děkuju za všechny názory. Když nic, je mi aspoň líp na duši
.
kate02 píše:Anonymní píše:Tohle je složitý, ale když to vezmu obecně, tak my se s manželem taky máme hůř než můj brácha a když se něco většího kupuje, tak jdem půl napůl…kate02 píše:Oni to berou prostě tak že my máme, páč jsme na tom nejlíp. Jenže my máme, protože si děláme všechno sami a makáme a šetříme kde se dá. Když si koupím rtěnku z avonu, mám výčitky. Jsem na md, tak ji nepotřebujuAnonymní píše:To jsem teď chtěla dopsat, že bych zas na druhou stranu, pokud vy je dotujete tak, jak je dotujete, čekala, že nějak podobně se budou angažovat i sourozenci (třeba co se týče té dovolené)…kate02 píše:Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru.
![]()
Mně by to prostě bylo blbý se na to vykašlat…
Mně je právě blbý to vůbec řešit, když vlastně máme. Proto to řeším tu s váma. ![]()
Já bych jim pujčovala na léky, nemocnice atd M"žu napsat, že přes rok jsme měli v rodině rakovinu a vím, že to žere strašně moc peněz… Pobyty v nemocnich, léky vitamíny, věčně někde dojíždět… Benzín drahy, v nemocnici pobyt 100 na den, pokud tam bude tchýně častej ležet..
Gladys píše:Anonymní píše:
i kdyby byla krucinal nevim jak nemocna, tak bych jim penize nedala, kdyz nemaji na leky, ktery psychicky zdravy clovek by si pujcil na dovolenou? ![]()
Léky, vitamíny atd. jim kupujeme, nejde o půjčky. Jenom mě mrzí, že my šetříme kde můžem a oni rozhazujou. Např. ta nová kuchyň. Kdyby aspoň byla pořádná, ale je to aušus, za pár let bude třeba znovu vyměnit.
S mužem asi nemá cenu o tom mluvit, on to ví, ale co má dělat?
Oni mu neřeknou přímo o peníze, ale podají mu to tak, že letí a koupí..Je mu trapný přijít a řešit se mnou, že nemají na matrace. A mně je ho pak líto, tak radši nic neřeknu. Jenže jsem si myslela, že matrace zaplatil synovec (máme to k nim 100 km) z toho, co nám dluží, ale včera jsem zjistila, že jim manžel ty peníze poslal na účet. A to mě už teda naštvalo. Navíc jsou oba docela těžcí, tak jsem navrhovala, ať se na matrace složí všichni 3 (děti) a koupí se už nějaké lepší. To taky neprošlo. ![]()