Peníze nejsou všechno, ale?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
28.1.12 11:30

To záleží asi na vás a na tom, jak se domluvíte s manželem, v jak velkým horizontu si od vás půjčili a tak… My spíš naopak řešíme, že až budeme s manželem vydělávat oba dva, budem rodičům ještě něco málo posílat od nás… :think: Přece jen nás vychovali, podporovali nás ve studiu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 11:33

A ta vážná nemoc je poslední 2 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 11:36
kate02 píše:
To záleží asi na vás a na tom, jak se domluvíte s manželem, v jak velkým horizontu si od vás půjčili a tak… My spíš naopak řešíme, že až budeme s manželem vydělávat oba dva, budem rodičům ještě něco málo posílat od nás… :think: Přece jen nás vychovali, podporovali nás ve studiu… :nevim:

Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru. :think:

• Citovat
  • Upravit
byron
28.1.12 11:38
Gladys píše:
Anonymní píše:
uprimne, ja bych se na ne vyprdla, kdyz si dokazi pujcit na dovolenou, tak moc toho rozumu asi nepobrali, kdyz pak zebraji o penize na leky :zed:

No hjá nevím, ale když je někdo nemocný, tak má podle mě taky právo jet a přijít na nové myšlenky, aby se v tom furt neplácal. V tomhle případě i půjčení si na dovolenou chápu. Nevím jak moc vážná nemoc je, ale co když by to byla poslední dovolená v jejím životě :nevim:

Já bych si sedla s mužem, řekla mu svoje obavy, na rozhodnutí, zda jim něco půjčíte, věnujete, byste se měli podílet oba dva, tak to mu řekni, že chápeš, že to mají těžké a že nechceš být sobec, ale zase nechceš, aby to bylo na úkor vaší rodiny.
To jsme přesně chtěla napsat- nevíme, jak je paní nemocná a ta dovolená jí vážně mohla porspět. Obecně bych si nikdy nepůjčila…
  • Citovat
  • Upravit
byron
28.1.12 11:39

Jinak já osobně jsme v jádru takovej Jánošík- až budu na tom jednou líp, doufám, že našim budu přispívat a por rodinu bych se fakt rozdala :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 11:40
byron píše:
Gladys píše:
Anonymní píše:
uprimne, ja bych se na ne vyprdla, kdyz si dokazi pujcit na dovolenou, tak moc toho rozumu asi nepobrali, kdyz pak zebraji o penize na leky :zed:

No hjá nevím, ale když je někdo nemocný, tak má podle mě taky právo jet a přijít na nové myšlenky, aby se v tom furt neplácal. V tomhle případě i půjčení si na dovolenou chápu. Nevím jak moc vážná nemoc je, ale co když by to byla poslední dovolená v jejím životě :nevim:

Já bych si sedla s mužem, řekla mu svoje obavy, na rozhodnutí, zda jim něco půjčíte, věnujete, byste se měli podílet oba dva, tak to mu řekni, že chápeš, že to mají těžké a že nechceš být sobec, ale zase nechceš, aby to bylo na úkor vaší rodiny.
To jsme přesně chtěla napsat- nevíme, jak je paní nemocná a ta dovolená jí vážně mohla porspět. Obecně bych si nikdy nepůjčila…

Holky, v lázních byli loni, ještě před nemocí - rakovinou. Řešení asi nenajdu, aspoň se vykecám jinde a doma bude klid.

• Citovat
  • Upravit
byron
28.1.12 11:42
Anonymní píše:
byron píše:
Gladys píše:
Anonymní píše:

Holky, v lázních byli loni, ještě před nemocí - rakovinou. Řešení asi nenajdu, aspoň se vykecám jinde a doma bude klid.
Ale měla bys to říct manželovi a nedusit to v sobě… To by vašemu vztahu fakt neprospělo
  • Citovat
  • Upravit
26093
28.1.12 11:42
Anonymní píše:
kate02 píše:
To záleží asi na vás a na tom, jak se domluvíte s manželem, v jak velkým horizontu si od vás půjčili a tak… My spíš naopak řešíme, že až budeme s manželem vydělávat oba dva, budem rodičům ještě něco málo posílat od nás… :think: Přece jen nás vychovali, podporovali nás ve studiu… :nevim:
Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru. :think:

To jsem teď chtěla dopsat, že bych zas na druhou stranu, pokud vy je dotujete tak, jak je dotujete, čekala, že nějak podobně se budou angažovat i sourozenci (třeba co se týče té dovolené)… :think: Tohleto je prostě těžký no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 11:47
kate02 píše:
Anonymní píše:
kate02 píše:
Až dostavíme a splatíme, tak bych to brala. Jenže zatím ručíme pozemkem. Trochu jsme je podporovali celou dobu, to mi nevadilo. Ale jen my. Oni ještě dotovali jednu rozvedenou dceru. :think:
To jsem teď chtěla dopsat, že bych zas na druhou stranu, pokud vy je dotujete tak, jak je dotujete, čekala, že nějak podobně se budou angažovat i sourozenci (třeba co se týče té dovolené)… :think: Tohleto je prostě těžký no… :nevim:

Oni to berou prostě tak že my máme, páč jsme na tom nejlíp. Jenže my máme, protože si děláme všechno sami a makáme a šetříme kde se dá. Když si koupím rtěnku z avonu, mám výčitky. Jsem na md, tak ji nepotřebuju :? ..(Jedna sestra je na tom podobně jak oni, ale druhá se nemá špatně, jen to umí tak podat. Navíc k nim v podstatě nejezdí.)

• Citovat
  • Upravit
26093
28.1.12 11:49
Anonymní píše:
kate02 píše:
Anonymní píše:
kate02 píše:
To jsem teď chtěla dopsat, že bych zas na druhou stranu, pokud vy je dotujete tak, jak je dotujete, čekala, že nějak podobně se budou angažovat i sourozenci (třeba co se týče té dovolené)… :think: Tohleto je prostě těžký no… :nevim:
Oni to berou prostě tak že my máme, páč jsme na tom nejlíp. Jenže my máme, protože si děláme všechno sami a makáme a šetříme kde se dá. Když si koupím rtěnku z avonu, mám výčitky. Jsem na md, tak ji nepotřebuju :? ..(Jedna sestra je na tom podobně jak oni, ale druhá se nemá špatně, jen to umí tak podat. Navíc k nim v podstatě nejezdí.)

Tohle je složitý, ale když to vezmu obecně, tak my se s manželem taky máme hůř než můj brácha a když se něco většího kupuje, tak jdem půl napůl… :nevim: :think: Mně by to prostě bylo blbý se na to vykašlat… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 11:49
byron píše:
Anonymní píše:
byron píše:
Gladys píše:
Anonymní píše:

Holky, v lázních byli loni, ještě před nemocí - rakovinou. Řešení asi nenajdu, aspoň se vykecám jinde a doma bude klid.
Ale měla bys to říct manželovi a nedusit to v sobě… To by vašemu vztahu fakt neprospělo

Nemá to cenu. Pochybuju, že by to rád slyšel. :roll:
Musím jít, za chvíli přijdou kluci na doučko. Zatím děkuju za všechny názory. Když nic, je mi aspoň líp na duši :kytka: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 11:51
kate02 píše:
Anonymní píše:
kate02 píše:
Anonymní píše:
kate02 píše:
Tohle je složitý, ale když to vezmu obecně, tak my se s manželem taky máme hůř než můj brácha a když se něco většího kupuje, tak jdem půl napůl… :nevim: :think: Mně by to prostě bylo blbý se na to vykašlat… :oops:

Mně je právě blbý to vůbec řešit, když vlastně máme. Proto to řeším tu s váma. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
14335
28.1.12 11:51

Já bych jim pujčovala na léky, nemocnice atd M"žu napsat, že přes rok jsme měli v rodině rakovinu a vím, že to žere strašně moc peněz… Pobyty v nemocnich, léky vitamíny, věčně někde dojíždět… Benzín drahy, v nemocnici pobyt 100 na den, pokud tam bude tchýně častej ležet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.12 11:52
Gladys píše:
Anonymní píše:

i kdyby byla krucinal nevim jak nemocna, tak bych jim penize nedala, kdyz nemaji na leky, ktery psychicky zdravy clovek by si pujcil na dovolenou? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.12 16:20

Léky, vitamíny atd. jim kupujeme, nejde o půjčky. Jenom mě mrzí, že my šetříme kde můžem a oni rozhazujou. Např. ta nová kuchyň. Kdyby aspoň byla pořádná, ale je to aušus, za pár let bude třeba znovu vyměnit.
S mužem asi nemá cenu o tom mluvit, on to ví, ale co má dělat? :nevim: Oni mu neřeknou přímo o peníze, ale podají mu to tak, že letí a koupí..Je mu trapný přijít a řešit se mnou, že nemají na matrace. A mně je ho pak líto, tak radši nic neřeknu. Jenže jsem si myslela, že matrace zaplatil synovec (máme to k nim 100 km) z toho, co nám dluží, ale včera jsem zjistila, že jim manžel ty peníze poslal na účet. A to mě už teda naštvalo. Navíc jsou oba docela těžcí, tak jsem navrhovala, ať se na matrace složí všichni 3 (děti) a koupí se už nějaké lepší. To taky neprošlo. :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky