Penzijní pojištění.... Kolik platit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To se fakt ptáš na tom správném místě. To je zas nějaký průzkum?
- Citovat
- Upravit
To se chce poradit s nějakým finančním poradcem. Neznáme tvé finanční možnosti a představu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sporim si od 18 let, nyni davam 3000 kc kvuli danovemu zvyhodneni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měsíčně platím příspěvek 500 Kč. Více zatím nechci, t. č. jsem na mateřské dovolené. Za 10 let si třeba částku zvýším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží kolik ti je, samozřejmě je ideální začít co nejdříve a klidně i s menší částkou. Pokud je ti málo, klidně stačí 300 (minimální částka, kdy už přispívá stát). Mě penzijko založili už rodiče, právě na těch 300. Naopak maximální částka, která ještě ovlivní státní podporu je 1000. Taky je otázka jestli ti přispívá něco zaměstnavatel, jestli řešíš daňovou úsporu atd. My třeba řešíme i kombinaci s jinými investičními produkty s větším výnosem jako vlastní spoření na penzi a penzijko mám nastavené jen na těch 1000. Na toto je ovšem lepší mít finančního poradce, který ti vše přizpůsobí tvé situaci a tvým finančním možnostem i s ohledem na ostatní pojištění, spoření atd. Jinak určitě není problém penzijko časem navyšovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem nevěřící Jarda… Finanční poradce považuji za lidi, kteří někoho do něčeho tlačí, aby z toho měli provize… Takže to je těžké.
Je mi 39let. Doposud jsem sporila 300,ale rikam si, když vyloženě nestrádáme, zda to nenavysit…
Zvažuji 1000 nebo 1500…kdy se to dá odecitat z daní?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsem nevěřící Jarda… Finanční poradce považuji za lidi, kteří někoho do něčeho tlačí, aby z toho měli provize… Takže to je těžké.
Je mi 39let. Doposud jsem sporila 300,ale rikam si, když vyloženě nestrádáme, zda to nenavysit…
ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si platím od 18, platila jsem 1000,–, teď jsem na RD, tak platím 500,– + si platím stavebko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý finanční poradce vás právě do ničeho netlačí, je s ním ale potřeba spolupracovat dlouhodobě, aby byl schopný vám vše nastavit dle vašich potřeb, probral s vámi všechny možnosti a dokázal vám dlouhodobě poskytovat servis. Není to totiž o tom založit si náhodné produkty, ale měli by spolu dávat smysl. Bohužel ano existují i takový, kterým, jde jen o co největší provize (provize je ale živí, vy jim nic platit nemusíte, naopak vám dokáží často vyjednat mnohem výhodnější podmínky).
Ps. Nejsem finanční poradce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od kdy si platíte penzijní pojištění? A případně kolik? Jaká částka je nejvýhodnější? A případně lze částku po čase bezplatně změnit? Je lepší konzervativní nebo dynamický fond?