Penziony pro seniory

sophinka
26.4.11 16:12

Penziony pro seniory

Prosím o zkušenosti,nejlépe ve středočeském kraji
ceny,jak se jim věnují,kapacita,možnost vlastního nábytku a tak … Prostě- je to pro důchodce příjemné bydlení ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ynax1
26.4.11 16:18

ceny se liší podle místa, zhruba 13tis a výš, co jsme zjišťovali - není šance se tam dostat pokud senior nemá příplatek k nemohoucnosti, čekací doba zhruba 4roky, většinou jsou tam 2 a více lůžáky. Někde nabízí i 1lůžkový pokoj, ale většinou se tam dostanou lidi, co už v DD jsou a mají o něj zažádáno. Akce asi zase podle místa - v Českém Brodě - kadeřnice, pedikérka, praní, žehlení, jídlo, ruční práce, přednášky, v Pdy harmonikář, občas koncert. Víc nevím

• Citovat
  • Upravit
sophinka
26.4.11 16:20

spíš myslím soukromé ,nebo itam je taková tlačenice 8-o

• Citovat
  • Upravit
ynax1
26.4.11 16:32

to netuším, soukromé budu hodně drahé. Zkoušeli jsme jednu, ale ta byla spíš na kratší čas a pro ležáky - na delší a pro chodící bych o ní neuvažovala, protože by se tam podle mého unudili. Tam požadovali 25tis + příplatek za bezmocnost

• Citovat
  • Upravit
5077
26.4.11 16:58

Ahoj,
a proč tě to zajímá?
Pracovala jsem v DOmově pro seniory v Praze, pak ti mohu dát odkaz na jejich stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
26.4.11 17:01

tak technický dotaz … zajímá mě,jak se tam těm lidem za ty peníze žije kdoví jak to za pár let budu řešit s našemi rodiči… a co jsem okoukla stránky ,tak mi to přijde takové strohé,nemocniční,fuj a to i ty soukromé. Představuji si ,jaké by to bylo tam bydlet,případně s někým cizím na pokoji těsně vedle ssebe…

• Citovat
  • Upravit
5077
26.4.11 17:07
sophinka píše:
tak technický dotaz … zajímá mě,jak se tam těm lidem za ty peníze žije kdoví jak to za pár let budu řešit s našemi rodiči… a co jsem okoukla stránky ,tak mi to přijde takové strohé,nemocniční,fuj a to i ty soukromé. Představuji si ,jaké by to bylo tam bydlet,případně s někým cizím na pokoji těsně vedle ssebe…

http://www.sue-ryder.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
26.4.11 18:33

Omlouvám se, že jsem to vložila tolikrát. Sekl se mi internet, a pak to celé spadlo.
V tom zařízení z odkazu jsem pracovala a péče je tam odpovídající, denní náplň pestrá. Denní centrum, knihovna, kaple, restaurace, zahrada, rehabilitace atd. Akorát je to fin. náročnější zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
26.4.11 18:44

SOPHINKO - a myslíš tím domovem pro seniory klasickej důchoďák nebo pečovatelák? Toho pečovateláku bych se nebála, manželova babička v jednom byla a bylo to tam super, klidně bych tam za 40 let šla bydlet. :lol: Každý tam má svůj byt (spíš teda garsonku) s koupelnou a kuchyňskou linkou. Takže si může buď vařit nebo jim nosej za pár korun obědy. Za poplatek si můžou nechat třeba uklidit nebo s něčím pomoct. Ale to asi moc lidi nevyužívaj, podmínkou přijetí je jejich samostatnost. Mně se to zdálo dobrý, bylo jich tam pohromadě asi dvacet, takže byli mezi lidma (když chtěli) a měli s kým pokecat.
V domově důchodců jsem byla na praxi a taky to nebylo špatný. Ale být na pokoji s někým cizím by mi asi taky vadilo. Ale když jsou manželé, můžou být na pokoji spolu. V tomhle DD stál pobyt se vším všudy asi 9 tisíc a ještě podle zákona jim musí zbýt asi 15 % důchodu na vlastní potřebu. Když maj důchod menší, doplácí to (tuším) město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
26.4.11 18:49

laaja děkuji za odkaz. program super. ale hrozmě mi vadí ty podlahy-dlažba,není tam žádný pohodlný křesílko,lampa,… prostě jako doma. Jsou nějaké předpisy ,proč tam není třeba plovoucí nebo dřevěná podlaha a tak?

• Citovat
  • Upravit
5077
26.4.11 19:24
sophinka píše:
laaja děkuji za odkaz. program super. ale hrozmě mi vadí ty podlahy-dlažba,není tam žádný pohodlný křesílko,lampa,… prostě jako doma. Jsou nějaké předpisy ,proč tam není třeba plovoucí nebo dřevěná podlaha a tak?

Ahoj,
já nevím na jaké fotky jsi koukala, ale na oddělení je všude lino. Pokoje si můžeš zařídit vlastním nábytkem, teda kromě postelí a skříně. Ty tam jsou. Můžou tam být spolu manželé. Celé oddělení vypadá spíš jako normální bydleníl, křesílka i lampy tam jsou, než soc.zařízení pro seniory, ale i tak je nutné tam mít věci potřebné k péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.12 13:30

Ahoj holky,

chtela bych znat Vase zkusenosti a pripominky k Penzionu pro seniory. Jsem zdravotni sestra a s manzelem od jara 2013 zaciname s rekonstrukci domu, ktery kompletne predelavame na penzion, kde budou cilovou skupinou seniori. Penzion bude spise rodinneho typu celkem do cca 20 mist, kde budu pracovat ja jako zdravotni sestra, dale bude hospodyne a udrzbar a jedna zdr. asistentka jako brigadnice. Provozni doba bude cca od 7,00 do 19,00 a pres noc na telefonu. Ze zacatku si predstavuji provoz takhle, ale pak budeme pracovni dobu predelavat na 24 hodin denne. To co jsem udala je jen pro predstavu, otevirat budeme cca za 3 roky takze se muze hodne zmenit. Pokoje budou 2 luzkove se socialnim zarizenim. Jedna se o Olomoucky kraj. Vsechny podminky jeste nejsou dotazeny do konce, protoze ted se vyrizuje hlavne technicka stranka. Napiste mi prosim, na co by jste si davali pozor Vy, kdyby jste davali svoje rodice do penzionu. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
4885
4.11.12 15:34
@ynax1 píše:
ceny se liší podle místa, zhruba 13tis a výš, co jsme zjišťovali - není šance se tam dostat pokud senior nemá příplatek k nemohoucnosti, čekací doba zhruba 4roky, většinou jsou tam 2 a více lůžáky. Někde nabízí i 1lůžkový pokoj, ale většinou se tam dostanou lidi, co už v DD jsou a mají o něj zažádáno. Akce asi zase podle místa - v Českém Brodě - kadeřnice, pedikérka, praní, žehlení, jídlo, ruční práce, přednášky, v Pdy harmonikář, občas koncert. Víc nevím

13000........to jsem netušila, fíha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
4.11.12 17:42

Ja osobne si myslim, ze mensi penziony maji budoucnost. Pro me by asi bylo hlavni, ze se tam budou moji rodice citit prijemne. Vybirala bych asi podle ceny, sluzeb, doporuceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
4.11.12 18:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtela bych znat Vase zkusenosti a pripominky k Penzionu pro seniory. Jsem zdravotni sestra a s manzelem od jara 2013 zaciname s rekonstrukci domu, ktery kompletne predelavame na penzion, kde budou cilovou skupinou seniori. Penzion bude spise rodinneho typu celkem do cca 20 mist, kde budu pracovat ja jako zdravotni sestra, dale bude hospodyne a udrzbar a jedna zdr. asistentka jako brigadnice. Provozni doba bude cca od 7,00 do 19,00 a pres noc na telefonu. Ze zacatku si predstavuji provoz takhle, ale pak budeme pracovni dobu predelavat na 24 hodin denne. To co jsem udala je jen pro predstavu, otevirat budeme cca za 3 roky takze se muze hodne zmenit. Pokoje budou 2 luzkove se socialnim zarizenim. Jedna se o Olomoucky kraj. Vsechny podminky jeste nejsou dotazeny do konce, protoze ted se vyrizuje hlavne technicka stranka. Napiste mi prosim, na co by jste si davali pozor Vy, kdyby jste davali svoje rodice do penzionu. Dekuji

AHoj,
přijde mi to jako hodně odvážný nápad a málo promyšlený. Jedna sestra, jedna asistentka je málo. Co budeš dělat s lidmi, kteří tam žijí x let a zhorší se jejich zdr.stav? Jak to budeš dělat s jídlem? V jaké je to oblasti, bude tam nějaké vyžití pro seniory? Je tam zahrada? Co návštěvy lékaře? V jakém stavu tam budeš přijímat seniory? Proč tam nebude někdo i v noci v případě nějakého nečekaného problému? Schopný, samostatný senior hned tak do domova nepůjde, aspoň co mám zkušenost.
Jinak já jako rodiný příslušník bych se dívala na vybavení pokoje, možnost donést si vlastní věci, jak je to tam se stravou a s trávením volného času (nějaké aktivity, výlety), jak je zabezpečená zdravotní péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová