Problémová sestřenice

166
29.3.22 10:45

Peoblemová sestřenice

Ahoj.
Potřebuji poradit.
Chtěla bych nějak pomoct moji tetě která si už fakt neví rady. Sestřenice je od malá problemova, drzá a neposlušná, čekalo se že to bude puberta a že to jednou musí skončit, dnes to ale skončilo tak, že tetě zavolali policajti že moje sestřenice s jejím přítelem přepadávají lidi, zároveň ji vypadali jakto že když ji je 17 není v noci doma.
Teď k problemu. Začalo to tím že se doma ztráceli věci, nejdrive blbosti jako alkohol, pak peníze, hodinky. Nechodila do školy, absolutne ji bylo jedno jak dopadne, oba ráno chodili do práce takže ji nemohli hlidat, proto se doma nainstalovala kamera. Vždy ji volali zda je ve škole, ona že Jo ale přitom ležela v posteli. Pak se rozhodla že uteče z domu. Zjistilo se, že si našla nového přítele, staršího, asi 25 let. Zároveň s ni, domu zmizeli i klíče od chaty. Podle telefonu se nacházela zrovna tam, chata je u rakouskych hranic, 250 km. V ten den se volala policie s Tím že utekla z domu ale že ví kde je. Policie na to odpověděla tak, že jí mají nechat více volnosti aby tohle nedělala. Podle mě má volnosti až moc. V době kdy byly oba v práci se vratila jen pro par věci na sebe a hned zmizeli další hodinky a starší dvd, zjistilo se že to na netu prodává ten její přítel. Druhé hlášení na policii bylo stejně tak bezvýznamné jako to první. Je to 17 léta holka a má mít volnost, pátrání se vyhlašuje jen kdy je někdo v ohrožení. Policie se jen nabídla, že ji v ty chatě můžou zadržet a odvest na místní policejní stanici a že si jí vyzvednou ve 4 ráno. Nikdo pro ni nemohl jet takže si dál VESELE žila svým životem. Teta už je úplně bezradna a bezmocná, kontaktovala i ospod a stejně bez úspěchu, věřte nebo ne, řekli že to je v tomto věku normální a že ji musí nechat. Ze školy ji vyrazili, přitom měla opravdu blbé známky, a i tak ji vzali na kadernici, všechno zahodila bez jakéhokoli náhledu do budoucnosti. Dnes ráno ale volala policie že s jejím přítelem prepadavaji lidi. Tohle sme fakt nečekali. Má se dostavit na socialku a hned ji v telefonu seřvali že se nestará kde chodí. Je z toho teta celkem dost vydeptaná, protože neví vo se bude dít, kontaktovala policii, kontaktovala ospod a nikdo ji nechtěl pomoct. Zjistilo se že hulí, ale to není ten největší problém. Za přepadení se podmínka nedává a já fakt nevím co s ni bude. Měla sem ji rada, je to rodina, ale má to své hranice a já nebudu soucitit s někým kdo prepadava lidi. Chci pomoct hlavně tetě, od svy dcery zaživa doslova teror. Navic sestřenice řekla že na sociálně rekne že ji doma bijou, přitom by teta na nikoho nesahla. Víte co by se s tím dalo dělat? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
29.3.22 10:49

Strcit ji do ustavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 10:59

Dokud není plnoletá, je možnost ji bez jejího souhlasu umístit do některého zařízení pro mladé delikventy, ale divím se, že tohle už teta nemá dávno zjištěné a zařízené? Nikdo na OSPODu neporadil? Dostalo by se jí tam psychologické pomoci… Teta asi nemá partnera, že? Evidentně jde o dítě vyrůstající bez jakýchkoli hranic, pravidel a povinností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.22 11:00
@barelunka152 píše:
Ahoj.
Potřebuji poradit.
Chtěla bych nějak pomoct moji tetě která si už fakt neví rady. Sestřenice je od malá problemova, drzá a neposlušná, čekalo se že to bude puberta a že to jednou musí skončit, dnes to ale skončilo tak, že tetě zavolali policajti že moje sestřenice s jejím přítelem přepadávají lidi, zároveň ji vypadali jakto že když ji je 17 není v noci doma.
Teď k problemu. Začalo to tím že se doma ztráceli věci, nejdrive blbosti jako alkohol, pak peníze, hodinky. Nechodila do školy, absolutne ji bylo jedno jak dopadne, oba ráno chodili do práce takže ji nemohli hlidat, proto se doma nainstalovala kamera. Vždy ji volali zda je ve škole, ona že Jo ale přitom ležela v posteli. Pak se rozhodla že uteče z domu. Zjistilo se, že si našla nového přítele, staršího, asi 25 let. Zároveň s ni, domu zmizeli i klíče od chaty. Podle telefonu se nacházela zrovna tam, chata je u rakouskych hranic, 250 km. V ten den se volala policie s Tím že utekla z domu ale že ví kde je. Policie na to odpověděla tak, že jí mají nechat více volnosti aby tohle nedělala. Podle mě má volnosti až moc. V době kdy byly oba v práci se vratila jen pro par věci na sebe a hned zmizeli další hodinky a starší dvd, zjistilo se že to na netu prodává ten její přítel. Druhé hlášení na policii bylo stejně tak bezvýznamné jako to první. Je to 17 léta holka a má mít volnost, pátrání se vyhlašuje jen kdy je někdo v ohrožení. Policie se jen nabídla, že ji v ty chatě můžou zadržet a odvest na místní policejní stanici a že si jí vyzvednou ve 4 ráno. Nikdo pro ni nemohl jet takže si dál VESELE žila svým životem. Teta už je úplně bezradna a bezmocná, kontaktovala i ospod a stejně bez úspěchu, věřte nebo ne, řekli že to je v tomto věku normální a že ji musí nechat. Ze školy ji vyrazili, přitom měla opravdu blbé známky, a i tak ji vzali na kadernici, všechno zahodila bez jakéhokoli náhledu do budoucnosti. Dnes ráno ale volala policie že s jejím přítelem prepadavaji lidi. Tohle sme fakt nečekali. Má se dostavit na socialku a hned ji v telefonu seřvali že se nestará kde chodí. Je z toho teta celkem dost vydeptaná, protože neví vo se bude dít, kontaktovala policii, kontaktovala ospod a nikdo ji nechtěl pomoct. Zjistilo se že hulí, ale to není ten největší problém. Za přepadení se podmínka nedává a já fakt nevím co s ni bude. Měla sem ji rada, je to rodina, ale má to své hranice a já nebudu soucitit s někým kdo prepadava lidi. Chci pomoct hlavně tetě, od svy dcery zaživa doslova teror. Navic sestřenice řekla že na sociálně rekne že ji doma bijou, přitom by teta na nikoho nesahla. Víte co by se s tím dalo dělat? Dekuju

Takovy med jsem mela se svoji schizofrenickou pred diagnozou. Neprepadavala lidi drtila me, regulerne jsem na Ospodu rekla ze se jim bojim co provede..agresivita, kradeze penez doma, zmlatila me..pozdeji bylo receno ze uz to byly nejspise prvni psychoataka. Vysliseli me, predbezne opatreni a bez jejiho souhlasu Diagnostak, pak pastak..vubec to nepomohlo, podivny pristup personalu. Tak hodna holka co tam dela? Nebyl ani psychiatr. Psychologicke vysetreni o nicem. Zakladatalka, ted uz to resit musi, jelikoz ji neni 18.dostane ochranne opatreni, to je u mladistvych. Asi pastak. Do basy jdou tezsi kalibry a dostavaji polovinu sazby. Jestli jede v drogach tak odvykacka nekde na psychine.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
29.3.22 11:00

@barelunka152 Koukám, že ve vaší rodině nechodilo do školy víc lidí, viď?

• Citovat
  • Upravit
41196
29.3.22 11:04
@barelunka152 píše:
Ahoj.
Potřebuji poradit.
Teď k problemu. Začalo to tím že se doma ztráceli věci, nejdrive blbosti jako alkohol, pak peníze, hodinky. Nechodila do školy, absolutne ji bylo jedno jak dopadne, oba ráno chodili do práce takže ji nemohli hlidat, proto se doma nainstalovala kamera. Vždy ji volali zda je ve škole, ona že Jo ale přitom ležela v posteli. Pak se rozhodla že uteče z domu. Zjistilo se, že si našla nového přítele, staršího, asi 25 let. Zároveň s ni, domu zmizeli i klíče od chaty. Podle telefonu se nacházela zrovna tam, chata je u rakouskych hranic, 250 km. V ten den se volala policie s Tím že utekla z domu ale že ví kde je. Policie na to odpověděla tak, že jí mají nechat více volnosti aby tohle nedělala. Podle mě má volnosti až moc. V době kdy byly oba v práci se vratila jen pro par věci na sebe a hned zmizeli další hodinky a starší dvd, zjistilo se že to na netu prodává ten její přítel. Druhé hlášení na policii bylo stejně tak bezvýznamné jako to první. Je to 17 léta holka a má mít volnost, pátrání se vyhlašuje jen kdy je někdo v ohrožení. Policie se jen nabídla, že ji v ty chatě můžou zadržet a odvest na místní policejní stanici a že si jí vyzvednou ve 4 ráno. Nikdo pro ni nemohl jet takže si dál VESELE žila svým životem. Teta už je úplně bezradna a bezmocná, kontaktovala i ospod a stejně bez úspěchu, věřte nebo ne, řekli že to je v tomto věku normální a že ji musí nechat. Ze školy ji vyrazili, přitom měla opravdu blbé známky, a i tak ji vzali na kadernici, všechno zahodila bez jakéhokoli náhledu do budoucnosti. Dnes ráno ale volala policie že s jejím přítelem prepadavaji lidi. Tohle sme fakt nečekali. Má se dostavit na socialku a hned ji v telefonu seřvali že se nestará kde chodí. Je z toho teta celkem dost vydeptaná, protože neví vo se bude dít, kontaktovala policii, kontaktovala ospod a nikdo ji nechtěl pomoct. Zjistilo se že hulí, ale to není ten největší problém. Za přepadení se podmínka nedává a já fakt nevím co s ni bude. Měla sem ji rada, je to rodina, ale má to své hranice a já nebudu soucitit s někým kdo prepadava lidi. Chci pomoct hlavně tetě, od svy dcery zaživa doslova teror. Navic sestřenice řekla že na sociálně rekne že ji doma bijou, přitom by teta na nikoho nesahla. Víte co by se s tím dalo dělat? Dekuju
škoda, že to nezačala teta řešit dříve, teď už těch možností moc nemá :think: jestli je těch loupeží atd víc, reálně hrozí vazba a pak i nepodmíněný trest. teď se tím policie i ospod začnou zabývat, ale na záchranu sestřenice už může být pozdě…
A co je toto? - Policie se jen nabídla, že ji v ty chatě můžou zadržet a odvest na místní policejní stanici a že si jí vyzvednou ve 4 ráno. Nikdo pro ni nemohl jettakže si dál VESELE žila svým životem. proč pro ni nemohl nikdo jet? :think: to ji ještě mohlo vzpamatovat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.3.22 11:06

A co tedy teta udělala pro to, aby si holka nedělala, co chce? Dát jí do pátrání, když víte, kde je, to je asi nesmysl. Dojet si pro ní odmítla, její útěky a krádeže neřešila, dítě je od malička problémové, tak si prostě nemůže chodit kde chce a s kým chce. Věděla, že nechodí do školy a stejně nijak nezasáhla, nechápu :nevim: teď už bude dcera dospělá a neudělá s ní vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
29.3.22 11:30

@VitaminC ústavy zkouseli a prý ji vzit nemohou. Teď přesně nevím proč, zeptám se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
29.3.22 11:31
@unuděná píše:
Dokud není plnoletá, je možnost ji bez jejího souhlasu umístit do některého zařízení pro mladé delikventy, ale divím se, že tohle už teta nemá dávno zjištěné a zařízené? Nikdo na OSPODu neporadil? Dostalo by se jí tam psychologické pomoci… Teta asi nemá partnera, že? Evidentně jde o dítě vyrůstající bez jakýchkoli hranic, pravidel a povinností.

Je to normálně fungující par. Jsou spolu 17 let. Všechno funguje. Takže vaše EVIDENTNĚ vynechte :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.3.22 11:33

@barelunka152 Jak nemohou?
A co delali do ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
29.3.22 11:35
@Keyllah píše: škoda, že to nezačala teta řešit dříve, teď už těch možností moc nemá :think: jestli je těch loupeží atd víc, reálně hrozí vazba a pak i nepodmíněný trest. teď se tím policie i ospod začnou zabývat, ale na záchranu sestřenice už může být pozdě…
A co je toto? - Policie se jen nabídla, že ji v ty chatě můžou zadržet a odvest na místní policejní stanici a že si jí vyzvednou ve 4 ráno. Nikdo pro ni nemohl jettakže si dál VESELE žila svým životem. proč pro ni nemohl nikdo jet? :think: to ji ještě mohlo vzpamatovat…

Chata je 240 km od jejich bydliště, chtěli aby si pro ni hned přijeli ve 4 ráno. Oba chodí ráno do práce, a když můžou zadržet ochlasty i na dva dny, proč by nemohli nezletilou pohřešovanou holku? To je ale jen můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35884
29.3.22 11:36

Teta by na nikoho nesahla, ale v tomto případě měla. A to jsem proti tělesným trestům. Ale udělat tohle jako dítě, nebo moje děti tak si tejden nesednu a víckrát si to nedovolím. Teta nadává na polici a sociálku, ale ten kdo selhal byla ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
29.3.22 11:38
@terien píše:
A co tedy teta udělala pro to, aby si holka nedělala, co chce? Dát jí do pátrání, když víte, kde je, to je asi nesmysl. Dojet si pro ní odmítla, její útěky a krádeže neřešila, dítě je od malička problémové, tak si prostě nemůže chodit kde chce a s kým chce. Věděla, že nechodí do školy a stejně nijak nezasáhla, nechápu :nevim: teď už bude dcera dospělá a neudělá s ní vůbec nic.

Zkoušela vše. Jak už sem psala, nejdrive ro nechala, protože si myslela že je to puberta, pak přišli takový ty normalni zákazy, jako do 10 doma a tak. Nic nefungovalo a drzá byla furt. Jednalo se s ní slušně, nikdo ji nikdy nebil. Ze všech měla srandu. Nedokáže se s nikým bavit normálně, sedí vedle bratrance a zničeno nic ho bouchne a utece (Haha hrozná sranda ). Řešila to od začátku ale bez úspěchu. Ospod nic neporadil, vlastně se da říct že vysloveně odmítl pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 11:40
@barelunka152 píše:
Je to normálně fungující par. Jsou spolu 17 let. Všechno funguje. Takže vaše EVIDENTNĚ vynechte :pocitac:

No evidentně to tak je, když se chová jak se chová. I když mě překvapuje, že když jí nedokázala srovnat máma, nezvládl to ani táta. Ona jedna výchovná facka by dost možná zmohla víc, než stokrát snaha o domluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
29.3.22 11:40
@VitaminC píše:
@barelunka152 Jak nemohou?
A co delali do ted?

Ospod? Nedelal vibec nic. Sama sem byla svědkem nekolika hovoru. Pak tam byla i se strejdou (otcem) osobně. Mají ji nechat více volnosti, a že je to v téhle době normlani a že to přejde. To je vše. Ale dnes někoho přepadli a nikdo neví jak se to bude řešit dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová