Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@barelunka152 Do teď výchovu nezvládli, tak teď už nic nemůžou, holka je nezletila, páchá trestnou činnost. Úřady rozhodnou co s ní, zřejmě půjde do nějakého ústavu.
@barelunka152 píše:
@Serpentini otec je kamionak a vyjíždí ve 4 ráno, a matka děla v kuchyni ve školicí jídelně, kde chodila na základku.
Na začátku školního roku ji dali 5000 na nějaký kadeřnický kufřík, pak volali ze školy že ho ještě nemá. Jsou situace kterým se da zabránit. Ale nejde na to myslet cely den, a cely den hlidat co by se kde mohlo ztratit nebo stát. Já sama bych nevěděla co mám doma schovat před vlastní dcerou. A když vidím co vždycky nově vymýšlí, tak jediná možnost byl ten ospod, a ten jak už jsem psala, ji odmítl. A není to tak že by chtěla všechny svoje starosti hodit na úřady, dlouho to řešila sama s otcem a bez vysledku. Nevidim nic špatného na tom v peipade bezmoci, požádat o pomoc úřad k tomu patřičnej
Jsem si jistá, že bez kuchařky by se ten jeden den v jídelně obešli. Mohla zavolat do práce a říct, že je jí zle a jet si pro dcerunku. Nebo si pro ni mohli klidně zajet po práci. Takže opravdu nechápu, proč by to měla řešit policie, když rodiče tehdy věděli kde dcera je a nedošlo k žádné trestné činnosti. Kadeřnický kufřík mohli zcela určitě zakoupit rodiče i po internetu a rovnou ho zaplatit. Schovat se dá skoro všechno a v případě, kdy dítě krade je to holt nutnost. Nechala bych odemknutou jen kuchyni, koupelnu a její pokoj a ostatní místnosti zamykala. Ono toho jde hodně ohlídat, ale ti rodiče musejí chtít. Vychovávat mají rodiče, ne policie a OSPOD.
@Da12 píše:
Takhle je to vždycky, když od policie, OSPODu nebo jiných úřadů něco potřebuješ.Nepomohou ti, nic neřeší. Pak se něco stane, a všichni se diví, že to zašlo tak daleko. My jsme to trochu podobné měli s bláznem v domě. Nechtěli ho vzít ani do blázince, že nic nedělá, že je neškodný. A pak, když teprve shodil sousedku ze schodů, že ji málem zabil, tak se začali všichni divit, že není již dávno v psychiatrické léčebně.
Tak když si rodiče odmítli pro dceru přijet, tak co s ní asi měla ta policie dělat jinýho než pustit? Vzít si ji domů? ![]()
Vždy mě zaráží, jak se řeší, že dítě je problémové. Ono je potřeba se podívat také na výchovu a výchovné metody rodičů. Pokud utíká z domova nedělá to z nudy. Kdyby doma měla vhodné prostředí určitě by se chovala jinak. Vlastní zkušenost.
@unuděná
To nerozporuju…