Periorální dermatitida - kosmetika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4951
3.9.23 10:35
@Lama Lama píše:
Pro me je zasadni vysadit pastu s fluorem. Pomuze to tak po 3 tydnech. Kosmetiku nepouzivam zadnou

Pro mě ta pasta a to, aby mi na obličej pokud možno nepřišla normální voda: Max při mytí vlasů, kdy se tomu úplně zabránit nedá. V akutní fázi si meju obličej buď převařenou vodou nebo zeleným čajem. A rozhodně nemůžu jít plavat do bazénu. Make-up to nezhoršuje a dermatoložka taky říkala, že má u pacientů zkušenost, že make-up spíš chrání a pomáhá, zvlášť když je to nějaký s SPF aspoň 15, protože to zhoršuje i slunce. K moři jsem měla před pár lety v době, kdy mě to trápilo fakt hodně, tónovanou Biodermu se SPF 50+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
3.9.23 10:39
@Jeremi píše:
Pro mě ta pasta a to, aby mi na obličej pokud možno nepřišla normální voda: Max při mytí vlasů, kdy se tomu úplně zabránit nedá. V akutní fázi si meju obličej buď převařenou vodou nebo zeleným čajem. A rozhodně nemůžu jít plavat do bazénu. Make-up to nezhoršuje a dermatoložka taky říkala, že má u pacientů zkušenost, že make-up spíš chrání a pomáhá, zvlášť když je to nějaký s SPF aspoň 15, protože to zhoršuje i slunce. K moři jsem měla před pár lety v době, kdy mě to trápilo fakt hodně, tónovanou Biodermu se SPF 50+.

Ale jak potom ten makeup z obličeje dostaneš, když ho myješ jen vodou? Ta ho přece nemůže sama od sebe dobře odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
3.9.23 10:43
@Thomassss píše:
Ale jak potom ten makeup z obličeje dostaneš, když ho myješ jen vodou? Ta ho přece nemůže sama od sebe dobře odstranit.

Zelený čaj na kosmetických tamponech funguje docela dobře. Spíš jsem teda používala ten AC color než make-up (momentálně opět nedostupný, ještě, že má zásobu). Ale já teda ty odličovací vodičky nepoužívám nikdy, ani v době, kdy akutní potíže nemám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17991
3.9.23 13:08
@Lama Lama píše:
Pro me je zasadni vysadit pastu s fluorem. Pomuze to tak po 3 tydnech. Kosmetiku nepouzivam zadnou

díky, mám ji vysazenou týden, zlepšovat se to začalo už předtím poté, co jsem vysadila používané přípravky a začala s Jarischem. Teď ale zas trochu je to zpátky, i když jedu dál stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17991
3.9.23 13:11
@Jeremi píše:
Zelený čaj na kosmetických tamponech funguje docela dobře. Spíš jsem teda používala ten AC color než make-up (momentálně opět nedostupný, ještě, že má zásobu). Ale já teda ty odličovací vodičky nepoužívám nikdy, ani v době, kdy akutní potíže nemám. :nevim:

já na odličování běžně používám arganový odličovací olej od Saloos a na dočištění pak tu čisticí pěnu. Na odlíčení řasenky snesu jedině micelárku od Vichy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
4.9.23 13:52

Ja teda nepouzivala vubec nic, kdyz jsem se toho chtela zbavit - zadna kosmetika, zadna pletova rutina jako driv (maximalne obcas splichnuti bio hermankovou vodou). Kdyz to hodne svedilo, obcas pomohlo male mnozstvi bambuckeho masla nebo kokosoveho oleje, ale snazila jsem se to pouzivat malo. Trvalo to nekolik mesicu, nez mi to vymizelo, to je pravda… Jinak Pak dlouhodobe doporucuji zamerit se na non-toxik produkty, jak hygiena, pece o telo a plet, tak i uklid domacnosti apod. Jo, a pletove oleje (kvalitni, 100%) jsou Pak lepsi, nez kremy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 15:27

Mně na to kožní dávala různé masti. Pak mi jednou řekla, že se mi to bude furt vracet, že ty masti jsou na chvíli a že by mi spíš přeléčila helikobactera trojkombinací léků. Zmizela dermatitida, zmizelo pobolívání žaludku a další problémy. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
17991
4.9.23 17:36
@Anonymní píše:
Mně na to kožní dávala různé masti. Pak mi jednou řekla, že se mi to bude furt vracet, že ty masti jsou na chvíli a že by mi spíš přeléčila helikobactera trojkombinací léků. Zmizela dermatitida, zmizelo pobolívání žaludku a další problémy. :kytka:

zajímavé, koukám, že zkušenosti velmi různorodé.

Aktuálně zase zhoršení :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17991
4.9.23 17:38
@BlackBlue píše:
Ja teda nepouzivala vubec nic, kdyz jsem se toho chtela zbavit - zadna kosmetika, zadna pletova rutina jako driv (maximalne obcas splichnuti bio hermankovou vodou). Kdyz to hodne svedilo, obcas pomohlo male mnozstvi bambuckeho masla nebo kokosoveho oleje, ale snazila jsem se to pouzivat malo. Trvalo to nekolik mesicu, nez mi to vymizelo, to je pravda… Jinak Pak dlouhodobe doporucuji zamerit se na non-toxik produkty, jak hygiena, pece o telo a plet, tak i uklid domacnosti apod. Jo, a pletove oleje (kvalitni, 100%) jsou Pak lepsi, nez kremy.

já právě vesměs používám přírodní kosmetiku, kromě Vichy. Za poslední dva měsíce jediné, co jsem přidala, je ta levandulová pleťová voda, tu jsem dostala. Teď samozřejmě kromě Jarische nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
4.9.23 17:50
@Eliška píše:
zajímavé, koukám, že zkušenosti velmi různorodé.Aktuálně zase zhoršení :(

Hele, vim, ze to pude tezko, ale sleduj si zmeny (treba si je fot na telefon) s tydnovym rozestupem.

Ze dne na den je to strasne nevypovidajici. A jen se vystresnes.

Ted jsem nasla fotky sve PD v uz “dobrem stavu”. A jako, silene furt 😳
Ale tehda to bylo zlepseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17991
4.9.23 21:36
@darkwulf píše:
Hele, vim, ze to pude tezko, ale sleduj si zmeny (treba si je fot na telefon) s tydnovym rozestupem.

Ze dne na den je to strasne nevypovidajici. A jen se vystresnes.

Ted jsem nasla fotky sve PD v uz “dobrem stavu”. A jako, silene furt 😳
Ale tehda to bylo zlepseni.

zkusím, díky.
Tím Jarischem stačí 2× denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4951
5.9.23 06:56
@Anonymní píše:
Mně na to kožní dávala různé masti. Pak mi jednou řekla, že se mi to bude furt vracet, že ty masti jsou na chvíli a že by mi spíš přeléčila helikobactera trojkombinací léků. Zmizela dermatitida, zmizelo pobolívání žaludku a další problémy. :kytka:

Je pravda, že jednou jsem měla taky ATB v pulzní léčbě (azytromicin na tři dny, týden pauza, další tři dny, týden pauza a ještě tři dny) a zabralo to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
5.9.23 08:32

@Eliška
Zkus 2× denně, jemně.
I to je iritace - takže jen jemně čistit.

Jak tady holky píšou atb a léčiva…
Mě se PD překlopila do cystického akné (nebo to bylo společně, bůhví, tyto dermatitidy) a nasadili mi Isotretinoiny (Curacne, Roaccutane, Accutane…) - což je ale po jaterních testech, s pravidelnou kontrolou, ideálně na zimu (bez slunka), tak 1-2 roky po léčbě bys neměla být gravidná atd atd. A to je fakt „až“ na hodně problematické bolestivé akné - ne jen tak pro srandu králikům. Ale zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
5.9.23 12:40

@Eliška za me cimkoli cim min tim lip, ten Jarisch sem pouzivala jen kdyz plet byla spinava a potrebovala vycistit od prachu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17991
6.9.23 21:45
@njn19999 píše:
@Eliška za me cimkoli cim min tim lip, ten Jarisch sem pouzivala jen kdyz plet byla spinava a potrebovala vycistit od prachu…

ta pleť je strašně suchá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast