Perníčky a ostatní cukroví

1262
18.11.12 13:47

Pernicky a ostatni cukrovi

Ahojky!
Tak se letos chystam podruhe v zivote pect cukrovi, minuly rok se mi povedli pernicky sice chutove dobre, ale tvrde :? Mate nekdo osvedceny recept?
A pak mam jeste jednu otazku, kdy zacinate pect? Je mozne udelat si treba tento vikend vsechno testo na pecene cukrovi-linecke, slepovane, rohlicky apod, dat do potr. folie a pect pristi vikend? neuskodi to testu? a neni celkove moc brzo zacinet koncem listopadu pect? slepovala bych je az tak tyden pred Vanocemi…
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1262
18.11.12 13:49

Jo, a jeste jsem nekde cetla, ze pernicky neni dobre pect v horkovzdusne troube, pry ztvrdnou…Je to pravda? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.11.12 13:51

Mě to přijde dost brzo, kdybych, tak bych začala péct až na začátku prosince. Já začínám okolo toho 10.12. To mi přijde akorát, v listopadu je to zbytečně brzo, ale nejsem blázen no, peču asi jen 6-7 druhů, zbytek nepečených, asi kdybych pekla 25 jako někdo, tak bych to nestíhala :mrgreen: :mrgreen: a těsto nechávámv lednici jen přes noc, nač ho dělat týden dopředu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.11.12 13:52

Krom perníčků dělám těsta max. den předem.
A tvrdost perníčků podle mě závisí spíš na skladování, v suchém panelákovém bytě nebudou měkké asi nikdy, na staré vlhké chatě byly úplně měkkounké (z jedné dávky těsta).
A péct začínám tak po Mikuláši většinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
18.11.12 13:54

Já budu také podruhé péct na Vánoce :) Jsem spíš typ na vaření než na pečení, uvítám taktéž nějaké dobré rady, tipy a nebo i receptíky na jednoduché cukroví :kytka:

Loni jsem měla perníčky měkké, ale trošku jsem to přehnala s kořením, tak byly i trochu nahořklé :P Dělala jsem ještě linecké, vinné, zázvorky a vosí hnízda. Nic pracného. Letos bych chtěla chtěla zkusit nějakou novinku!

• Citovat
  • Upravit
fayinka
18.11.12 13:55

Aby byly perníčky měkké, přidám k nich plátky jablíčka a oni „nasají“ jeho vlhkost ;)

• Citovat
  • Upravit
1262
18.11.12 13:57
@monika32 píše:
Mě to přijde dost brzo, kdybych, tak bych začala péct až na začátku prosince. Já začínám okolo toho 10.12. To mi přijde akorát, v listopadu je to zbytečně brzo, ale nejsem blázen no, peču asi jen 6-7 druhů, zbytek nepečených, asi kdybych pekla 25 jako někdo, tak bych to nestíhala :mrgreen: :mrgreen: a těsto nechávámv lednici jen přes noc, nač ho dělat týden dopředu :nevim:

No, protoze ja na to peceni mam jen vikendy, rada bych udelala aspon 12 druhu…S malym to pres tyden fakt nejde, takze mam jen nedeli :roll: proto premysli, jestli to testu ublizi, kdyz bude tyden lezet v chladu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
18.11.12 13:58
@Pipet píše:
Krom perníčků dělám těsta max. den předem.
A tvrdost perníčků podle mě závisí spíš na skladování, v suchém panelákovém bytě nebudou měkké asi nikdy, na staré vlhké chatě byly úplně měkkounké (z jedné dávky těsta).
A péct začínám tak po Mikuláši většinou…

Tak ve spizi mam docela vlhko, tak snad tam letos zmeknou…ach jo, asi budu muset pect po nocich… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
18.11.12 14:02

Já už začínám pomalu péct, včera jsem dělala perníčky a už začnu dělat i ostatní cukroví. Nepečený udělám až nakonec. Chci mít pohodou vánoční atmosféru a ne se honit. Pak do toho začnu i uklízet, takže bych nestíhala.
Osvědčený recept na perníčky nemám, letos je dělám prvně, ale někde jsem četla, když se dá do těsta jedlá soda, jsou perníčky měkký hned po upečení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
18.11.12 14:06

J8 už taky pekla perníčky včera…mám jen víkendy kdy je chlap apson někdy po ruce protože se třema dětma péct dva týdny před nejsem sebevrah…s jedním klidně to byla pohoda:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
18.11.12 14:10
@veny1 píše:
Já už začínám pomalu péct, včera jsem dělala perníčky a už začnu dělat i ostatní cukroví. Nepečený udělám až nakonec. Chci mít pohodou vánoční atmosféru a ne se honit. Pak do toho začnu i uklízet, takže bych nestíhala.
Osvědčený recept na perníčky nemám, letos je dělám prvně, ale někde jsem četla, když se dá do těsta jedlá soda, jsou perníčky měkký hned po upečení. :nevim:

Jo, to uz jsem taky v nekolika receptech videla, jedlou sodu :think:
je, to jsem rada, ze nejsem jedina, kdo chce zacit takhle brzy :pankac: a jak to pak skladujes, aby se nezkazilo, nesplesnivelo apod? a jake cukrovi zacnes pect uz ted? diiiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
18.11.12 14:13
@Crystal87 píše:
J8 už taky pekla perníčky včera…mám jen víkendy kdy je chlap apson někdy po ruce protože se třema dětma péct dva týdny před nejsem sebevrah…s jedním klidně to byla pohoda:))

No, tak ja sice mam jen to jedno, chtela jsem parkarat upect jen nejakou rychlou buchtu, ale kdyz mi prcek stoji za zadkem a taha za nohy tak to moc nejde 8) a nadobim apod se zabavit nenecha…ale se trema detma bych asi peceni vzdala uplne, to mas muj obdiv ;) A krom pernicku peces ted uz jine? nebo je fakt jeste moc brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
18.11.12 14:21
@SussiK píše:
No, tak ja sice mam jen to jedno, chtela jsem parkarat upect jen nejakou rychlou buchtu, ale kdyz mi prcek stoji za zadkem a taha za nohy tak to moc nejde 8) a nadobim apod se zabavit nenecha…ale se trema detma bych asi peceni vzdala uplne, to mas muj obdiv ;) A krom pernicku peces ted uz jine? nebo je fakt jeste moc brzo?

tak zapoj ne? jeslti na to máš nervy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nene teprve jsme včera začali těma perníčkama a nemáme je ještě nazdobené, to bud v týdnu nebo příští víkend. no a podle toho kdy zdobení zfouknem začneme ostatní..ono upéct s dětma není až tak hrozný ale horší je to zdobení kdy se musí honem a přitom se mimi vzbudí na kojo a mně to zaschne apod toho se děsím :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
18.11.12 14:25
@veny1 píše:
Osvědčený recept na perníčky nemám, letos je dělám prvně, ale někde jsem četla, když se dá do těsta jedlá soda, jsou perníčky měkký hned po upečení. :nevim:

To je právě to. Já dělám generální úklid postupně teď, do konce listopadu to zmáknu a v prosinci si budu užívat u koled pečení.
Do perníčků sodu dávám a po upečení jsou jak beton :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
18.11.12 14:28
@SussiK píše:
Jo, to uz jsem taky v nekolika receptech videla, jedlou sodu :think:
je, to jsem rada, ze nejsem jedina, kdo chce zacit takhle brzy :pankac: a jak to pak skladujes, aby se nezkazilo, nesplesnivelo apod? a jake cukrovi zacnes pect uz ted? diiiky

Já chci teď v týdnu přidělat ještě jednu várku perníčku, protože jsme nenažraný. :lol: :oops: A pak zkusím udělat pracny, linecké kolečka. Rohlíčky klasiké, slepované a esíčka si nechám až tu bude chlap, páč je dělám přes strojek a to bych sama nedala. Ty nepečený(vosí hnízda. kokosové kuličky..) udělám tak 10 dní předem.
Se skladováním ještě nevím. Letos blázním s cukrovím :lol: fakt brzo. Asi je budu dávat do spíže, kde je chladno. Tak uvidíme, snad se s tím nic nestane. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí