Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky, kdy začínáte péct perníčky a kde je uskladňujete? Po jaké době je čas na zdobení?? Letos mám perníčkovou premiéru, tak se omlouvám za amatérský dotaz… ![]()
Moje babička vždycky na konci listopadu začíná s perníčky a zázvorkami. Má je v krabičkách ve skříni. A zdobí tak týden před Štědrým dnem.
Já dnes zadělávám na těsto, zítra peču. Schovávám na balkon v krabici, zdobím cca týden před. Letos ale asi dříve.
Na perníčky se chystám tento víkend a zdobím taky týden před Štědrým dnem. Uskladňuju v krabici od bot. Ale existují i recepty na perníky, které jsou hned měkké a nemusejí se dávat uležet.
V sobotu budu péct perníkové adventní svícny, jinak začínám s pečením až po mikuláši - peču perníčky, které nepotřebují odležet a jsou hned měkké
![]()
@Pivonka.Lucni píše:
Ahoj maminky, kdy začínáte péct perníčky a kde je uskladňujete? Po jaké době je čas na zdobení?? Letos mám perníčkovou premiéru, tak se omlouvám za amatérský dotaz…
Ahojky, začínám píct vždycky první adventní víkend:) Zdobím, kdy mám čas:) V podstatě je to jedno, klidně hned:)
Letos mám recept na hned měkké perníčky, tak jsem zvědavá:)
Perníčky už jsme pekli 2× a vždy ihned sežráno, takže zítra nebo o víkendu dáme třetí kolo a ty už asi schovám. ![]()