Perníčky - kdy péct a kdy zdobit?

27.11.14 09:27

Perníčky - kdy péct a kdy zdobit?

Ahoj maminky, kdy začínáte péct perníčky a kde je uskladňujete? Po jaké době je čas na zdobení?? Letos mám perníčkovou premiéru, tak se omlouvám za amatérský dotaz… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24797
27.11.14 09:31

Moje babička vždycky na konci listopadu začíná s perníčky a zázvorkami. Má je v krabičkách ve skříni. A zdobí tak týden před Štědrým dnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
27.11.14 09:34

Já dnes zadělávám na těsto, zítra peču. Schovávám na balkon v krabici, zdobím cca týden před. Letos ale asi dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
27.11.14 09:34

Na perníčky se chystám tento víkend a zdobím taky týden před Štědrým dnem. Uskladňuju v krabici od bot. Ale existují i recepty na perníky, které jsou hned měkké a nemusejí se dávat uležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
27.11.14 09:52

@Pivonka.Lucni
Mám upečeno i nazdobeno dva dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
27.11.14 10:20

V sobotu budu péct perníkové adventní svícny, jinak začínám s pečením až po mikuláši - peču perníčky, které nepotřebují odležet a jsou hned měkké ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
27.11.14 10:32
@Pivonka.Lucni píše:
Ahoj maminky, kdy začínáte péct perníčky a kde je uskladňujete? Po jaké době je čas na zdobení?? Letos mám perníčkovou premiéru, tak se omlouvám za amatérský dotaz… :D

Ahojky, začínám píct vždycky první adventní víkend:) Zdobím, kdy mám čas:) V podstatě je to jedno, klidně hned:)
Letos mám recept na hned měkké perníčky, tak jsem zvědavá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.11.14 10:44

Perníčky už jsme pekli 2× a vždy ihned sežráno, takže zítra nebo o víkendu dáme třetí kolo a ty už asi schovám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí