Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, jsem naštvaná, právě jsem upekla piškot, je z něho tvrdá placka. Nemáte některá nějaký odzkoušený recept na piškot lehký jako vánek, mechový. Minule byl obstojný, ale ne vánek. Dnes děs běs. Ještě vymazáváte plech, popř. čím? Pečete ho na jaké teplotě?
Já mám recept po babičce, kolik vajec, tolik lžic cukru krupice a tolik lžic polohrubé mouky. Počet vajec si upravíš podle potřebného množství. Z bílků a cukru vyšlehám tuhý sníh, do něho zašlehám žloutky a nakonec opatrně zamíchám mouku. Peču asi tak na 175°C, plech nevymazávám, dávám pečící papír.
Já mám vyzkoušený tenhle, na dorty jiný nepeču. Nadýchaný, lehoučký ![]()
Já taky recept po babičce, na jedno vejce lžíci polohrubé mouky, lžíci cukru a lžíci horké vody, peču na pečícím papíru cca na 160 a nikdy na horkovzduch, ten vysušuje, ale jen horní a dolní pečení. Jinak třeba beránka vysypávám radši strouhankou, líp jde vyklopit.
@cikcak NEdávat z trouby hned třeba za zem. NEsmí naráz moc zchladnout. Ideálně ho nechat v otevřené vypnuté troubě. Jesti se ti nesrazil už při šlehání, tak to bude tady v tom.
Jinak hodně nadýchaný je piškot, když se šlehá v pořadí: bílky to tuha, pak přidat cukr, nehcat prošlehat a až pak žloutky a je nadýchaný až až.
6 zloutku uslehat do peny s 6 lzicemi cukru. Do peny primichat 6 lzic teple vody a do toho pomalu 6 lzic hladke mouky s prdopecem. Z bilku uslehame tuhy snih a velmi pomalu ho vmichame do smesi -vyzkouseno a je vynikajici…
Děvčata děkuji moc, už se těším, že vyzkouším ty vaše receptíky. S tím mým nic moc, jsem vymyslela-nahoru jsem vyšlehala 2 pudingy bes vaření a sní se vše, ty naše pijavice, jak se přisajou, nezbude ani drobeček. ![]()