Perníčky, proč jsou tvrdé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1917
30.11.12 17:20

Díky moc zítra udělám těsto a pustím se do pečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
30.11.12 17:40

Někdo do krabice s perníčky přidává jablko, pak taky změknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
30.11.12 17:49

Babička do krabičky ve které perníčky měla vždy dala kousek jablka a suprově změkly nasajou z jablíčka jako by vlhko doporučuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
30.11.12 18:12

Dej perníčky do plastové dózy a přidej jablko a budou krásně měkké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
30.11.12 18:17

Ahoj holky, rak já jsem prave dala těsto do lednice :pankac: Jsem zvědavá, je to recept z erecepty.cz. Tak jsem zvědavá. Údajně mekke do druhého dne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
30.11.12 19:49

Ja davam do krabice rozkrojene jablko a treba i pomeranc-krasne to pak voni a pernicky jsou pak mekoucke-jen se musi ovoce hlidat a treba i vymenit-ma po delsim case tendenci plesnivet :palec:

• Citovat
  • Upravit
613
30.11.12 21:14

Stačí do těsta přidat jedlou sodu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
30.11.12 21:27

Ahojte, já jsem pekla perníčky včera podle tohoto receptu: http://www.srecepty.cz/…y-hned-mekke A můžu říct, jsou výborné a opravdu hned měkké. Lepší perníčky jsem snad ještě neochutnala. Těsto jsem vyválela spíš na silnější plát (4 mm), a perníčky jsem při pečení fakt hlídala a vytáhla z trouby včas. Byly měkké hned po upečení a jsou měkké doteď :mrgreen: Nevím jaký na to má vliv suchý vzduch v místnosti, my totiž sice bydlíme ve starém domku, ale podřezaném, takže tady máme pěkně suchý vzduch, tak snad mi ještě neztvrdnou :think: Sklep nemáme, ale máme stará kastlová okna, a v kuchyni je mezi těmi dvěmi okny fakt veliká mezera, takže tam cpu všechno, co musí být v chladu (nebo co se nevejde do ledničky). Takže i cukroví. Momentálně je tam jak v mrazáku :D Tak doufám, že se tam perníčkům daří :) Každopádně ten recept doporučuji :palec:

• Citovat
  • Upravit
3379
1.12.12 00:18

Já peču perníčky x let podle stejného receptu a mám je také tvrdé, když vychladnou a pak je dám do chladné místnosti a za týden se rozplývají na jazyku. Žádný fígl neexistuje. Chce to jen vlhké prostředí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
1.12.12 19:18

Holky v čem perníčky skladujete? Nemám po ruce papírovou krabici, můžu je dát do umělé misky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
1.12.12 20:20

@Majkla Proč ne :) Já mám některé v papírové krabičce, ale některé taky v plastové misce zabalené v sáčku - taky jsem doma nic lepšího nenašla.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
1.12.12 20:25

Dělám tyhle.jsou luxusní…dokonce tak, že musím udělat novou várku (hned jsme je snědli :roll: )
 http://recepty.vareni.cz/…ve-pernicky/

• Citovat
  • Upravit
613
1.12.12 20:33

@ŠáruušN Díky :palec: Asi jsem se bála aby mi nezplesnivěly nebo co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.12.12 20:35
@Len-til-kah píše:
Přesně tak.Já stejně nechápu tu honbu za měkkými perníčky, my máme tradiční rodinný recept na tvrdé, a kluci ani jiné nechtějí. Teď jsme dostali pár měkkých a prvorozenec to nezdvořile shrnul „Měkké perníky, hnusné perníky.“ :oops: :lol: . Oni potřebují, aby to hezky křoupalo 8-) .

Stejně to má i můj 66 letý táta. Peču jeden recept už roky, někdy nejsou tvrdé úplně (k nelibosti táty :lol: ). Doteď jsem ale nepřišla na to, čím to je :nevim:. Do vánoc změknou vždy, ale to už je nikdo nechce :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
1.12.12 22:21
@Majkla píše:
@ŠáruušN Díky :palec: Asi jsem se bála aby mi nezplesnivěly nebo co :lol:

No to snad ne :D Já jsem četla přímo radu, že se mají uchovávat v uzavřené plastové misce, aby nevysychaly… Takže by to mělo být ok :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii