Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tu chaloupku od Oetkera dělala Iva (obrázek na předchozí stránce), ale psala, že se jí tam připekly ty špejle
(a nebyla jediná).
Eliško - tak to je super. Věděla jsem, že to někomu pomůže.
Já bych se po minulých nervech do chaloupky taky nehnala, ale když jsem viděla, že někdo těch chalup dělá třeba šest, tak jsem si řekla, že není možná! ![]()
Madlicko - tak to nevím, ale rychle. Jenže já peču dorty, tak si tam objednávám serepetičky na to, jinak by mi v takovém případě asi bylo líto za poštu, to se nevyplatí. Dá se to sehnat i po obchodech.
Perníkářky zdobí běžně kornoutkem z pečicího papíru, ale obávám se, že na to ještě zdaleka nemám.
EDIT: Tak Iva na předpředchozí stránce.
Tu zdobičku koupíš na každém rohu,teda vědčinou v obchodech domácích potřeb,tam kde se prodává nádobí,příbory aj.Stojí 20-30kč,poštou to nedělej,to se ti zbytečně prodraží.Jinak to jde i svačinovým sáčkem,když ustřihneš rožek,ale musí být malý,a chce to cvik.
holky dík, já už jí právě objednala v pátek a teď čekám (nu aspoň jsem k tomu přihodila vykrajovavatko s Rudolfem the sobem.
Stejně se do domácích potřeb nedostanu, holky už jsou třetí týden nemocné a manžel má hrozný fofr, takže tak tak zvládá zásobit nás jídlem
Chodím nejdál k popelnici.
S kornoutem mi to právě nikdy nešlo. Dokonce jsem si koupila látkový ale to byla totál trága, poleva nechtěla prolézt a pak se kornout roztrhl. takže zdobím párátkem.
Já moc šikovná nejsem, chaloupky peču každý rok, s vzrůstajícím počtem dětí už jsem letos u šesti, takže to i dost flákám. Ale když jsem viděla co jste vyrobily, tak mě to namotivovalo zas k nějakým pokusům. ![]()
No jestli není čas zdobičku někde shánět, tak v každém obchodě prodávají malé zdobící tuby už s náplní, většinou v bílé barvě, ale viděla jsem i barevné a máš to bez práce.
![]()
Tak nevím, zdobičku jsem nikde neviděla pod padesát korun.
Ale našla jsem super vykrajovačku na chaloupku za parádní cenu
http://www.ceske-tradice.cz/…vykrajovacek
Mně ještě víc než zdobička vyhovují ty sáčky s integrovanou plastovou špičkou, vydrží několik použití a stojí asi 10 Kč. Ale nemůžu je teď na netu najít, nevíte někdo? Dostala jsem je párkrát od kamarádky.
Lentilko, včera jsem zírala, po té marné snaze předtím jsem nevěřila, že tentokrát to drží okamžitě ![]()
Jo, tak super, na tom odkazu, co je ta chaloupka, ho mají
Za 15.
Len-til-kah píše:
Tam mají věcí, že si musím sednout na ruce.
ha, ty kanafasy! Lentil to je nemravný, takový odkazy. Já nemám doma místo a vůbec ![]()
pytlíčky taky zkoušela. Taky mi to nešlo, blbě se mi to drželo a nakone sem si tu polevu vylila
já jsem prostě levá, no.
Madličko a zagumičkovala sis ten pytlíček? Jinak zdobičkou mi to leze horem, i když tam mám to zaškrcovadlo
Přes gumičku na sáčku neleze. Jen tu a tam praskne sáček ![]()
Eliško nezagumičkovala. Posunula se mi špička, jak jsem to zachraňovala, tak se mi to vylilo horem, oblemtala jsem úplně vše a nakonec mi praskl pytlík. To bylo vloni.
Rok předtím jsem zkoušela ten látkovej a ten povolil ve švu. A jestli jsi měla problém se zdobičkou, tak už je mi jasný že tak čistá jako ta paní na obrázku zase nebudu
Já jsem holt taková praktická, radila jsi mi se supláčem, vzpomínáš? ![]()
Já jsem se teda taky zakypala i zdobičkou. Holt umělkyně
. Mám tu upečené perníky na stromek (ostatní nezdobím) a hrubo se mi nechce.
Madličko, , no upřímně, mně Zuzka hadičky od supláče taky strhala
U toho jsou na začátku potřeba minimálně dva lidi
A posunula se ti špička? To se mi nikdy nestalo, vždyť je s tím sáčkem pevně spojená ![]()
Včera jsem dělala polevu pro svou nejstarší, budou péct a zdobit ve škole, tam to asi bude vypadat
Jak mícháte polevu? Já podle své maminky v misce rukou (lžičkou), je to tedy o upadnutí ruky, ale poleva bývá dobrá. Moje kamarádka, která úžasně zdobí, vyšlehá tuhý sníh a do něj zašlehává moučku. Jednou jsem to zkusila, ale nějak mi to nevyšlo, bylo to řídké.
tak to jsem měla asi jiný pytlík, tady byl kroužek se závitem a hrot, ten pytlík se měl přidělat mezi kroužek a závit no na houbelajs to bylo…
polevu šlehám mixérem dokud není lesklá
jo a do 2 dne by určitě nevydržela, dělám jí hodně hustou aby držela a musí se zdobit fakt rychle