Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Bábi - já jsem tu předchozí měla hodně podobnou, taky perníčky na loupání. Chtěla jsem takovou udělat i letos, ale pak jsem si řekla, že jsem se s tím necrckala, aby mi to děcka hned odlubaly
(no a taky vlastně už nezbylo dost těsta na ty perníčky
), ale líbí se mi to tak
.
ahoj,jsem ráda, že jsem našla tuhle diskuzi. Právě se chystám na svojí první chaloupku tak jsem hledala a hledala až jsem našla (nebo spíš viděla na slovenské televizi a pak našla i na internetu), paní peče chaloupku a k spojení dílů používá nejdřív polevu a pak ještě zajistí díly krejčovským špendlíčkem aby držely pohromadě než poleva utuhne. Podle mě je to lepší než špejle (nezůstane po něm taková velká díra).
Pořad a postup najdete tady
http://www.stv.sk/…zasad-strom/?… (bohužel musíte kouknout na celý pořad, ale dá se to urychlit posuvníkem)
Recept tady
http://www.stv.sk/…kovy-domcek/
Doufám, že moje chaloupka dopadne tak dobře jako vám všem, pak se pokusím vložit i foto, jdu na ní ![]()
Hurááá! Holky, nedalo mi to, sedla jsem, rozebrala střechu, pečlivě ostrouhala plochy, umíchala novou polevu a slepila - držíííí!!!! Ještě jsem dodělala rampouchy. Takže příště už to půjde líp, tahle jde do školky zítra a dětem jsem slíbila na doma ještě upéct jednu ![]()
Díky moc za rady!!
Pro ty, které se na to necítí: Dr.Oetker má „pytlíčkovou perníkovou chaloupku“ - zvládne ji udělat i malé dítě. Viz. obrázek. (Typické pro oetkerovskou chajdu jsou bílé hvězdičky na střeše a hvězdičkový stromeček). Chaloupka se nelepí, ale svazuje provázky
Já ji též dělala, manžel mi ji přinesl místo PERNÍKOVÉHO KOŘENÍ
Ale už je po ní (vyfotit ji a vydávat ji za svůj výrobek mne tedy nenapadlo - a stejně bych s ní tady nebyla první bo už ji tu kdosi vystavoval
)
****Anteo,tak to je pro mě novinka - chaloupka v prášku
,teď se dá koupit fak všechno. ![]()
Dádo máš pravdu, včera jsem dokonce viděla v Tescu několik hotových perníkových chaloupek
Takže vlastně nevím, čím já se stresuju: můžu koupit hotový ozdobený stromeček, pečivo, chaloupku, salát, obalené řízky a nechám si uklidit a bude to
![]()
Člověče, že já to nedělala už dřív
Ale asi by to nebylo ono
![]()
Anteaa píše:
Dádo máš pravdu, včera jsem dokonce viděla v Tescu několik hotových perníkových chaloupekTakže vlastně nevím, čím já se stresuju: můžu koupit hotový ozdobený stromeček, pečivo, chaloupku, salát, obalené řízky a nechám si uklidit a bude to
![]()
Člověče, že já to nedělala už dřív
Ale asi by to nebylo ono
![]()
To jsem se pobavila
,to je pak jasné,že stojí i „začátečníkovy naprostému“ ![]()
No,ale každá rada dobrá.....
Holky, já to taky neznám, toho Oetkera, ale tak to je prášek, ne, to stejně se musí z toho udělat těsto a tak, nějaká práce s tím je? Jako nejsou to hotové části jen ke slepení? Takové hotové měli v Ikei, kdysi jsme ji tam koupil a doma slepovali, no ale ten perník nebyl to ono, holt český je jiný.
Je fakt, že k perníku mi patří i to zadělávání a tak ![]()
Ano, je to prášek, musíš udělat těsto a z krabice si vystříháš šablony podle kterých vyřežeš z těsta kusy chaloupky a různě velké hvězdy ze kterých uděláš stromek. Dokonce máš na šablonách vyznačené i dírky, do kterých při pečení zapíchneš špejle aby zůstal otvor pro provázek na svázání. (Já třeba chaloupku zdrsnila na struhadle a slepila, jsem zvyklá to tak dělat). Pro začínající kuchařky či pro děti je to super. Já to dostala od muže místo perníkového koření (protože už ve třetím obchodě kde ho nemohl sehnat mu došla trpělivost)
Fakt mě to pobavilo
Ale chaloupku jsme zdobili po svém. Kromě hvězdiček je tam i bílá poleva v tubě. Dobrý nápad, ale vlastní perníčky jsou vlastní ![]()
Anteo mmch peníkové koření si můžeš udělat také sama - já dávám: tlučený nebo mletý badyán, mletou skořici a tlučený hřebíček. A prášek do pečiva (pokud děláš z prášku do perníku).
madlicka píše:
Anteo mmch peníkové koření si můžeš udělat také sama - já dávám: tlučený nebo mletý badyán, mletou skořici a tlučený hřebíček. A prášek do pečiva (pokud děláš z prášku do perníku).
Díky, já našla na netu spoustu návodů, ale v každém byly jiné ingredience (nakonec jsem vybrala ten, kde jich je asi osm a den na to jsem sehnala to perníkové koření
) Ale moc děkuji ![]()
ja som uspesne miesto pernikoveho korenia pouzivala aj korenie na jablkovu strudlu alebo svarak. A neostala ani omrvinka …