Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
fíha se úplně stydim, musim se polepšit napříště, měla jsem sice skvělou polevu, ale špatnou zdobičku a hlavně ruce ![]()
Luci fakt smekám
![]()
Hm,poměr na dobrou polevu :
400g cukru moučky
2 bílky
1 pl citronky
Vyšlehat vše naráz,a je s toho beton
.
dada1511 píše:
Hm,poměr na dobrou polevu :400g cukru moučky
Vyšlehat vše naráz,a je s toho beton
2 bílky
1 pl citronky.
Děkujííí. ![]()
Já dělám polevu takovou - na 1 bílek cca 18 - 20dkg moučkového cukru a jen trošku citronové šťávy. Míchám ručně, až je poleva takové konzistence, že z vařečky odkapává hodně pomalu a je schopna se udržet v podobě krápníčku a na podkladu se neroztéká a drží tvar. Ono zase hodně hustá poleva se pak při zdobení může trhat a taky ráda odpadává z perníčků.
Holky, tak to máte poměr bílek - cukr prakticky stejný, takže se to možná trošilinku liší v množství citronové šťávy, ale nejspíš děláte tu samou polevu, ne? ![]()
jj,ale ručně dělaná poleva,je ručně dělaná.Je lepší.Mě se stím nechce babrat,tak to vše dám do mísy a vyšlehám šlehačem.Šlehám na dvojku,dokud nedrží krápníky.
Aha, tak tenhle rozdíl jsem zazdila.
To by mě nenapadlo, že v tom bude nějaký rozdíl - ručně a šlehačem. ![]()
prý je v tom rozdíl, našlehané šlehačem se poleva drolí a láme po zaschnutí při ručně vyšlehané ne, ale co je na tom pravdy netušim, páč to vyzkoušené nemám, dělám jí ručně, ale četla jsem to ![]()
tak já mám 42dkg cukru, 3 bílky, 6 kapek citr šťávy. Jak jsem psala výše, tuhne dost rychle. A šlehám šlehačem dokud není lesklá.
pLoty letos vzdávám, upekla jsem jich z posledních sil jen půl plechu, dala chladnout na linku na peč pápíru a dětťátko to stáhlo na sebe. Jsou na lžičku. Takže asi chalupy obložím zelenýma větvema.
jo ta zdobička furt ještě nepřišla, už je to 11 dní! Takže budu zdobit sirkou jako vždycky.
tak zdobička přišla 23.12.
tudíž jsem s ní omalovala en pár zvířat. Dvě chaloupky už byly v čudu když jsem dolepila poslední, tudíž fotka někde uprostře procesu…
Obdivuji tvé nasazení, takových chaloupek
Já se nedostala ani k té druhé
byli jsme hodně nemocní. Ale za rok už se do nich pustím bez obav ![]()
no jo, když já když už je peču tak musím pro všechny sourozenecké skupiny v klanu aby nebyly animosity
Letos mi to naše holky ještě odpustily, ale příští rok mě jich zřejmě čeká 7.
Zas mám málo cukroví…
Ááááá chaloupky, paráda
.
Já měla cukroví nula, heč (i tak jsme byli podarováni, že to ani nepojíme). Perníčky ze stromečku už dětičky ožraly a brousí si zuby právě na chalupu (moc to nechci dát, ať si ty zuby nevylomí
).
jo to je přesný, včera se mě malej ptal, proč jsme ještě nesnědli chalupu
![]()
Ahoj holky, náhodou jsem zavítala na vaše stránky a při vzpomínce na mou lentilkovou chaloupku z dětství jsem se rozhodla vám přispět také něčím do sbírky.
Chaloupky mně pekla maminka, potom já svým klukům a teď už přichází doba, kdy mě budou čekat chaloupky pro vnoučata(doufám teda, že nějaká časem budou).
K vaší diskuzi- chaloupky lepím trochu hustší polevou,drží dobře i bez párátek.Hrany předem srovnám nožem.Po zaschnutí stěn přilepím stejným způsobem střechu.Díly zdobím před lepením.
Tvorbě zdar Ježiba-ba