Pes a dítě - seznámení

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3221
20.1.11 11:15

Pes a dítě

Ahoj holky. Zanedlouho se nám má narodit první dítko. A já teď řeším otázku, jak nejlépe seznámit naše dva yorkšíry s novým členem rodiny… Jsou to naší mazlíci, spí s námi v posteli a samozřejmě jsou tak trochu rozmazlení… :oops:
Nebojím se, že by malé nějak úmyslně chtěli ublížit, spíš mi jde o to prvotní seznamování. Jestli nechat mimčo třeba v autosedačce a pod dohledem nechat psíky očuchat…? :nevim:
Budu ráda, kdyby jste některá měla podobnou zkušenost, jak nejlépe a nejrychleji seznámit…
Jen podotýkám - fena má 4 roky a pejsek bude mít rok… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
20.1.11 11:21

Ahojky,

jedna kamarádka má pejska (10 let) a druhá kočičku (2r.), která jim částečně nahrazovala mimi, když se jim dlouho nedařilo.

Obě to udělaly tak, že po příchodu z porodnice daly na zem deku, mimi v zavinovačce položily na zem a nechaly pejska i kočičku, at si ten uzlík očichají. Ani jedna nemá problémy se žárlivostí nebo naschvály svých miláčků. ;-)
Když zjistili, že to žádná zábava nebude, tak odešli, a když začalo mimi plakat, tak prchali :lol:

Neboj, určitě to dobře dopadne pro všechny členy rodiny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
20.1.11 11:25

Náš pes si malou očuchal a shledal, že je to nezáživné, nehýbající se cosi, otočil se k ní zády a odkráčel zhnusem na pelech :mrgreen: Dneska malá leze a začíná chodit a začínají spolu pod dohledem lumpačit, to bude dvojka :mrgreen: Ale v posteli s námi pes nikdy nespí. I když je stříhaný na tenisák a myjem ho po každém venčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
20.1.11 11:28

My máme čivavu, podobně rozmazlenou jako ty :-) a nechali jsme malého v autosedačce hned po příjezdu z porodnice, ať si ho očuchá a přijme do smečky… no a ona se ho děsně bála - nepochopila, že je to malý človíček, ale měla zato, že je to neznámé zviřátko… trvalo jí cca 14 dní, že k němu šla sama od sebe.
Ale jinak je vše v pohodě, jen musím hlídat počůrané pleny (máme látkovky) s oblibou je loví u pračky a válí se v nich.
A tedy ona stále spí s námi v posteli a mimčo vedle v postýlce, tohle privilegium zůstalo jí :-)
Jo a až mi překvapilo, že rozlišuje, kteří plyšáci jsou její a kteří miminka a těch se ani nedotkne, jen čuchne a nechá ho ležet, stejně jako dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
20.1.11 12:02

Ahoj. Když se mi narodila dcera měla (a vlastně ještě máme) pitbulku křženou s kokršpanělem.U nás byl navíc ještě ten problém, že Kelička nenáviděla děti a tak už z dálky když nějaké viděla letěla ho pokud možno rozcupovat,takže jsem opravdu musela dávat pozor na ulici a prostě všude. Když jse přivezla dceru, dala ji do ložnice do košíku tak jsem tam Kelču pustila a ukázala jí miminko a nechala ji k němu i čmuchnout. Kolem stál manžel a moje mamka aby se pes mohl kdyžtak chytat. Kupodivu překvapila a byla v pohodě. Dokonce to dopadlo tak, že ležela před košíkem a hlídala a když dcera už lezla a spadla, tak ji chytla do zubů za plínu a pomáhla postavit. Proto moje rada je, hlavně bafana nějak nezavírat a klidně nechat v místnosti prcka hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
20.1.11 12:26

Máme malého knírače, je to takovej gaučák :twisted: Když jsme přivezli dcerku, nechali jsme ho, ať si ji očuchá a chodil si k ní čuchat tak nějak průběžně. Zezačátku jsem ho raději hlídala, ale nikdy si nic nedovolil, je pravda, že je mírumilovnej a v životě na žádnýho člověka nevyjel (akorát na jednoho souseda s oblibou štěká přes plot :twisted: ). Po čase když malá někdy usnula na gauči, tak si lehával k jejím nohám. A jak se začala plazit a lézt, tak před ní začal zdrhat, on je totiž na sebe strašně opatrnej :mrgreen: Teď už spolu i lumpačí a malá ho pěkně komanduje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
20.1.11 12:29

než se terka narodila, tak egon (jezevčík) taky spával s náma v posteli, potom už ne, prostě se naučil, spát na jiném místě a to mu bylo 5let a 5let spával s náma. po příchodu z porodnice bylo veliké přivítání se mnou a malou jsme položili s autosedačkou na zem, egon ji tam vrazil hlavu, očuchal, možná i olízl a bylo. od té doby ji sem tam očuchával a v noci, když jsem chodila do kojit do pokojíčku, tak chodil s náma, vždycky ležel pod postelí, dokud jsme nedokojily a nešly zase spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
20.1.11 12:32

Ahoj ,my máme taky pejska .Sice s náma není v domě ,jen když je velká zima.A když jsme si dovezli malou tak byla ještě takové odrostlé štěnátko.Taky si ji očmuchala a šla si po svém.ted když jsou obě větší tak to jsou kamarádky velké.Ona si s amlou hraje velmi opatrně ,dokonce když byla v kočárku tak když malá spala tak ležela u ní a pak dala vědět ,že plače.přikládám foto jak se mají rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
20.1.11 12:47

Seznamovat je moc nemusíš, miminko znají už hodně hodně dlouho :mrgreen: Sice přes tvoje bříško, ale to je jedno. Vědí moc dobře, že se narodí, že je živé a že bude součástí smečky. Žijí s ním už celé tvoje těhotenství, jen se změní „forma“. Takže je moc důležitý první kontakt - ty jim přivedeš do rodiny nové mládě, na které se těší / netěší - to už záleží na jejich povaze. A když jim ho nenecháš očichat a třeba i olíznout, můžeš nastartovat negativní reakci. Doporučuje se položit mimčo pejskům „pod nohy“, aby se cítili uvolněně. Být v klidu, nechat je seznámit se, případně je usměrňovat klidným hlasem a slovy malý, pomalu apod… jako kdyby venku potkali měsíční štěňátko. No a oni ztratí zájem hodně rychle, mimčo je nebude tak moc zajímat - tedy v ideálním případě.

Pozor, můžeš časem třeba ztratit nervy a na pejsky být nepříjemná, nespravedlivá - z nevyspání apod. To nadělá velkou neplechu, cítí to jako křivdu a spojí si to s mimčem. Takže to chce ohlídat, jsou to jen psi a nemůžou za stavy, které po porodu zažíváme. Náš pes to zvládl na jedničku, ale několik nocí hůř spal a nakonec měl potíže se žaludkem - podle vet asi z nervů - je citlivý. Bylo to změnou denního režimu, přece jen cítil napětí, večer se vstávalo…

• Citovat
  • Upravit
7182
20.1.11 12:52

Jojo, určitě nechat pejsky miminko očichat a hlavně jim nezakazovat se k miminku přibližovat, umožnit jim kontakt (samozřejmě ne že budou dítě olizovat), jinak by totiž mohli začít brát miminko jako soka a mohli by na něj začít útočit. Tady jsem ti našla pěkný článek http://www.babyweb.cz/…iminkem.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
20.1.11 12:53

ahoj, taky se jdu podělit :-) máme staffordšírského bulteriéra, je to celkem divočák. Malý s enarodil skoro o 7 týdnů dřív, tak jsem si s ním pobyla ve špitále skoro měsíc, psovi jsem byla vzácná.. sice jsem občas na otočku dojela domů, na hodinu na dvě apak hned zpátky za malým. Vašek mu z porodnice nosil očurané plinky a říkal mu pak při očuchávání malého jméno a dostal taky vždycky něco dobrého.. tak si spojil vůni a jméno s něčím dobrýma zároveň ho poznal i pachově.. ale když jsme dojeli dom, položili sedačku s malým do kuchyně, tak jsme psa museli držet, málem vyhrabal díru do plovoučky´, byl hrozně hr, měla jsme až strach.. pak už to přešlo, byl klidnější, dnes je rád, když se může odklidit bokem.. tady je fotka z 8.týdne věku malého, pes byl unavený, klidný a proto takto klidně držel, ale bylo to vzácné.jsou z nich ale velcí kamoši :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
20.1.11 12:56

Tak tento problém řeším také. Máme labradora v květnu mu budou 2 roky. Je to náš miláček a plastně jsme si ho pořídili protože jsem nemohla otěhotnět tak místo miminka. Za 24 dní mám termín a pemýšlím jak pak bude reagovat až dovezeme Sáru domů z porodnice. Pesan je srašně žárlivej…jen když se přiblížím k manželovi tak štěká…a mám strach že se pak bude cítit odstrčenej což samozřejmě nechceme. Samozřejmě že nejdříve přivítáme Adonise a pak mu malou ukážem ale stejně se myslím že ji očuchá a možná i olízne ale bude stejně žárlit a vyvádět. No tak jsem zvědavá jak to dopadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
20.1.11 13:10

My máme pesany 4, ale dva jsou venku:-) Všechno to jsou psi takže doufám, že nebude problém třeba s očůráváním kočárku, budu to muset asi dost hlídat…
Jinak ty dva malí, co s námi žijou, jsou Kavaliří bráchové. Ráno nám vždycky skočí do postele nás vzbudit a večer někdy taky přijdou na chvilku, pak sami vyklidí pole. Bude jim letos 6let. Já jsem se o tom radila a bylo mi řečeno, že když jsou takhle zvyklí celý život, že by se jim neměla nic zatrhávat. Oni to prý sami vycítí, že se změnila hierarchie a je tam někdo nad nimi. Kdybych jim prý začala, třeba ještě v těhu, zakazovat tu postel, nebo je někam odstrkovala, než jsou zvyklí, tak by prý pochopili, že je to kvůli mimískovi a mohli by ho nesnášet. Takže mi nic neděláme a uvidíme až si mímo přinesem. Já doufám, že budou v pohodě všichni 4 hafani :mrgreen: Ale samo kdyby nastal nějaký problém, tak mímo má 1000% přednost a hold bych to řešila rázněji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
20.1.11 16:15

Děkuji holky za Vaše reakce. Docela mě to uklidnilo… :hug:
Teď ještě uvažuju, jestli dojít tak daleko a opravdu nechat třeba i malou olíznout… Přece jen ti psíci jsou sice čistotní, ale na procházce dají čumák i tam, kde by asi neměli… :think:
No mám v plánu postavit mimíska v sedačce na zem a uvidím jak se to vyvine…
:kytka:
Každopádně jsem ráda za názory… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101535
20.1.11 16:18

Já byla rozhodnutá nechat i oblíznout… ale pesana nechtěla, nejdřív se bála a teď tak max. opatrně olízne nožičku.
Jen mám problém ji naučit, že nemá lézt mimču na hrací deku - nejlépe s nohama od bláta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí