Pes pro děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
24.9.14 09:14
@Pipet píše:
No jo, a dva měsíce se starat o vrh se jim chce? Chtělo se jim vybírat vhodného krycího psa, nebo prostě k feně pustili Bročka o dvě ulice vedle?
Chtělo se jim udělat nějaká zdravotní vyšetření u plemen, která jsou zatížena nějakou často se vyskytující nemocí?
Nechtělo se jim platit poplatky… a až se něco podělá, tak platit na veterině císaře se jim taky nebude chtít?
To jsou takové kecy…

oni sa staraju 2mes? ja myslela ze bez PP mozu uz v 4-5t od matky.. :think: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.9.14 09:42

@Pipet souhlas. U nas se ve meste se narodi chodacci s pp. Matka dokonala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
27.2.15 11:31
@terien píše: ?? 8o zkus si to přečíst ještě jednou, bojová plemena mám v závorce, protože vím že neexistují, já si pod tím pojmem představuju silné psy, kteří můžou člověka zabít. A taky jsem psala, že problém nemám se psy, ale se sebou jako chovatelem a chováním dětí vůči psům, to snad nemá nic společnýho s PP. Nebo psi s PP nekoušou?

vůbec jsi nepochopila smysl PP… Ono pokud máš dva vyrovnané jedince a víš jak na tom byli jejich předci, tak to minimalizuje to, že budou nevyrovnaný a agresivní. A když už jsme u toho jak PP souvisí s tím, že chovatel se bude ke zvířeti chovat slušně a vychovávat ho - pokud dá někdo za psa cca 20 tis a někdy i více a ještě si ho v chovatelské stanice prověřují (dělá to většina a některá i odmítá lidi co se jim nezdá) tak je opravdu minimalizovaná šance na neštěstí. Chovatelská stanice od které mám psíky já má dokonce ve smlouvě, že psa mohou kdykoliv kontrolovat. Nevím o tom, že lidi co prodávají psíky bez PP řeší povahy, budoucí majitele - jde jim ve většině případů jen o peníze - samozřejmě mohou být vyjímky v obou případech, ale pokud chovka prodává špatné psíky, rychle se to rozkřikne a je to pro ní likvidační, pro lidi co mají psíky bez PP to likvidační rozhodně není a pověst je jim u zadele. Jinak i malý pes může zabít člověka, dítě - stačí když klidně i jezevčík zaútočí a i dospělý člověk může zpanikařit a vlítnout třebas do silnice - a kdo bude na vině - auto a nebo pes…
Ale jak už tu psala @miisenka je to marný, je to marný, je to marný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.2.15 17:21
@Gaba80 píše:
vůbec jsi nepochopila smysl PP… Ono pokud máš dva vyrovnané jedince a víš jak na tom byli jejich předci, tak to minimalizuje to, že budou nevyrovnaný a agresivní. A když už jsme u toho jak PP souvisí s tím, že chovatel se bude ke zvířeti chovat slušně a vychovávat ho - pokud dá někdo za psa cca 20 tis a někdy i více a ještě si ho v chovatelské stanice prověřují (dělá to většina a některá i odmítá lidi co se jim nezdá) tak je opravdu minimalizovaná šance na neštěstí. Chovatelská stanice od které mám psíky já má dokonce ve smlouvě, že psa mohou kdykoliv kontrolovat. Nevím o tom, že lidi co prodávají psíky bez PP řeší povahy, budoucí majitele - jde jim ve většině případů jen o peníze - samozřejmě mohou být vyjímky v obou případech, ale pokud chovka prodává špatné psíky, rychle se to rozkřikne a je to pro ní likvidační, pro lidi co mají psíky bez PP to likvidační rozhodně není a pověst je jim u zadele. Jinak i malý pes může zabít člověka, dítě - stačí když klidně i jezevčík zaútočí a i dospělý člověk může zpanikařit a vlítnout třebas do silnice - a kdo bude na vině - auto a nebo pes…
Ale jak už tu psala @miisenka je to marný, je to marný, je to marný

Je to marný, protože ty jsi zase nepochopila mě. Já význam PP chápu, mluvím o tom, že pokud je pes špatně vedený a vychovávaný tak nezáleží na původu. Znám bohužel dost lidí, kteří mají psa i s PP a nevychovávají ho nijak. Je to mazlíček bez základního výcviku a v případě silného psa se to rovná katastrofě. Znám dokonce jednu dámu, která musí mít vše co ostatní, tudíž i psa s PP a nechala ho chcípnout na banální záležitost kterou by vyléčil každý veterinář. Stejně jako znám pár, který si pořídil nádhernou fenu borderky, nechali jí jednou připustit a všechny rodiny do kterých štěňata šla si dobře proklepli. Pak šla čuba na kastraci. Opravdu neznám žádný případ, kdy by maltézák nebo čivava zabila člověka přímým útokem, o tom kdo kam pak skáče se nemá cenu bavit, takových scénářů si vymyslím nespočet.
Zastávám názor, že člověk si má pořídit takového psa, na kterého stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.2.15 19:33

@terien souhlasim. Taky si porizuju psy, na ktery stacim. Treba by se mi libila plemena vetsi, silnejsi. Ale vim, ze zatim nemam cas na to se na stopro venovat vycviku.
Poridila jsem mensi, pohodare-samozrejme cvicim, ale nestoji me to tolik prace, usili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.3.15 17:49

Taky zvažuji, jakého pejska bych pořídila do bytu pro malou 5 letou holčičku. Je mi jasný, že starat se o něho budu já, ale chtěla bych něco malého, zvažuji maltézáčka nebo tibetského španěla, poradíte někdo? Sama chovám chodské psy, mimochodem taky ideální společník a super pro děti, mám chovnou fenku, chci si taky ještě po ní nechat holčičku, protože je fakt super, jak povahou, tak exteriérem, ale tu mám venku na zahradě. Někdo má i chody v bytě, ale já ji do bytu nechci, je jim lépe venku, kde mají velkou zahradu a možnost výběhu. Malé jsem ale slíbila nějakého pejska, tak to teď budu řešit taky, co pořídit, samozřejmě musí být snášenlivý s choďáky a našimi dalšími psími kamarády, s kterými chodíme na výlety. Poradíte někdo nějaké super malé společenské plemeno s bezva povahou, ideální k dětem a ostatním pejskům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.3.15 18:30

@MartinaVa Pudlík. Jsou inteligentní, skvěle cvičitelní a ovladatelní, nelínají, skvělí na sport - ideální pro dítě začátečníka, kdyby třeba dítě chtělo zkoušet agility apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
1.3.15 18:36

Máme bišonka a děti ho milují (dcera 2 roky, kluk 5 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
1.3.15 18:47

@MartinaVa
Mam doma fenku maďarského ohaře a lepšího psa k dítěti neznám! Denne podstupuje zubní i ušní prohlídky bez jediného špatného pohledu, spolupráce s dítětem a oddanost…co víc si k prckum přát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.3.15 18:49
@Fjodorka píše:
@MartinaVa Pudlík. Jsou inteligentní, skvěle cvičitelní a ovladatelní, nelínají, skvělí na sport - ideální pro dítě začátečníka, kdyby třeba dítě chtělo zkoušet agility apod. ;)

Děkuji za tipy, pudly znám, ale osobně se mi vůbec nelíbí - prosím je to jen můj názor. Ještě jsem našla japan chin, zdá se taky ideální k dětem a nenáročný na úpravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
1.3.15 18:49

Máme boloňského psíka a k dětem ideální :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.3.15 19:01
@Ronabel píše:
Máme boloňského psíka a k dětem ideální :palec:

Taky ho zvažuji, jaká je prosím údržba srsti? Nemůžeš poslat fotku? A jak jsou na tom tito pejsci zdravotně? Hlavně aby chudák snesl tu naši psí partu - chodi, bígli + občas i jiní… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.3.15 19:16
@Carra94 píše:
@MartinaVa
Mam doma fenku maďarského ohaře a lepšího psa k dítěti neznám! Denne podstupuje zubní i ušní prohlídky bez jediného špatného pohledu, spolupráce s dítětem a oddanost…co víc si k prckum přát :-)

Skvělá odpověď na dotaz na malé, společenské plemeno :roll: :lol:

@MartinaVa píše:
Děkuji za tipy, pudly znám, ale osobně se mi vůbec nelíbí - prosím je to jen můj názor. Ještě jsem našla japan chin, zdá se taky ideální k dětem a nenáročný na úpravu…

No, on pudl není pro každého, to je prostě fakt :mrgreen: A co papillon? Kavalír?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.3.15 19:23

@Fjodorka ja bych do pudla sla.
Kavalira muzu jedine doporucit, ale- linaji a zdravotne na to take nejsou nejlepe. Jsem zvedava, co ta moje holka z nnozirny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
1.3.15 19:52

Stafordšírského bulteriéra… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie