Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@enny3 píše:
jo já se těch psů bojím, jsem těhotná, mám malé dítě, když se na nás něco takovýho požene, nemůžu jí ani vzít do náruče a utíkat, protože mám vcestnou placentu..ale bojím se jich i normálně..lidi mají lidská práva, s dětma o toleranci to je, ale lidi nemusí tolerovat ničí psy, každý vlastník musí se svým majetkem tj. i psem zacházet tak, aby nikoho jiného ten majetek neobtěžoval, prostě nikdo nemá povinnost se nechat obtěžovat psy..ten les máš naprostou pravdu
ja myslim, ze vsetkp je o tolerancii..ty skoroj zadekavad na problem svojim detom-svoj strach zo psov prenasas na ne-v praci som sa s tym stretla..asi by som to riesila, lebo podlamna neni normalne, ze Ti vadi pes, ktory ide po ulici a chces aby mali voditka a nahubky.. ![]()
@enny3 píše:
No tak já bych na tohle, jako na každou jinou zbraň dala psychotesty a zbroják a dala bych minimální životní prostor na každého psa, pak b se nestalo, že má někdo v bytě 20 čivav a nebo někdo na dvorku 5 rotwailerů..![]()
, chudáci zvířata, teď už dle nového občanského zákoníku není zvíře věc, tak by to šlo krásně ralizovat..pak ti lidi brečí v televizi, že jim ten pes pokousal dítě..nedejbože, aby něco udělal cizím dětem, ono za to, když tvůj pes (a zvlášť bojový) někoho poraní, se dávají nepodmíněné tresty, klidně sem dám pár judikátů, on si pak každý promyslí, jestli ej bude chovat a pouštět na volno..
![]()
v tomto prispevku si protirecis-ako na kazdu inu zbran by si dala psychotesty, ale ZBRAN=VEC
a podla noveho OZ pes neni vec.. ![]()
Za postihnutia suhlas, kazdy by si mal niest nasledky, ale chudak pokusany..
A este by ma zaujimalo, tych pokusanych kolko je od psov s PP, ne len ze to vyzera ako NO, pitbull atp..
Pises ze si pravnicka, takze predpokladam vysokoskolske vzdelanie, nejde mi teda hlavy pouzitie terminu,,bojovy pes",nic take neexistuje.. ![]()
@Kassy dobra myslenka, jen s tou povinnou kastraci mam problem. Trebu u fen muze zpusobit inkontinenci, jak jsem se dozvedela. Bohate by stacilo, kdyby nebyly mnozirny, kdyby lidi nebyli blbi a pochopili, k cemu je pp
@g.sandova píše:
@Kassy dobra myslenka, jen s tou povinnou kastraci mam problem. Trebu u fen muze zpusobit inkontinenci, jak jsem se dozvedela. Bohate by stacilo, kdyby nebyly mnozirny, kdyby lidi nebyli blbi a pochopili, k cemu je pp
Kastrace by nemusela být povinná, stačilo by třeba, kdyby byla kastrovaná zvířata podstatně zvýhodněna. Např. za nevykastrovanýho psa zaplatíš roční poplatek 6.000,–-, za vykastrovanýho 1.000,–-. Samozřejmě by tam byla nutná součinnost s veterináři, kteří by vydávali potvrzení apod. A taky by to muselo být zavedeno plošně, aby si lidé nemohli přehlašovat psy k tetičkám a strýčkům do vedlejších obcí.
A k tomu, že lidé přestanou být blbí a nebudou kupováním bezpapíráků podporovat množírny… jak už psala, tuším @miisenka výše, lidi chtějí vše se slevou nebo zadarmo. Viz „značkový“ hadry od Vietnamců a z tržnic. Hodně lidí na originál nemá nebo nejsou ochotni si na něj ušetřit, když můžou mít hned teď lacinou napodobeninu. Asi tak.
@Zenyatta: Ono by vůbec asi prospělo poplatky za psa sjednotit a jak říkáš, zohledňovat tyhle věci - kastraci bezpapíráků, ale i třeba ty zkoušky z poslušnosti nebo speciální výcvik by mohly být oceněny slevou na poplatku. Je i jasné, že lidi sami od sebe nepřestanou psi bez PP množit a kupovat, když se to (na první pohled) finančně vyplácí oběma stranám. V tomhle nemám iluze, že by nějaká osvěta mohla množírny zlikvidovat. Možná trochu pomůže zedukovat počet taových těch laiků, kteří to myslí dobře a chtějí feně dopřát štěňata, protože si myslí, že, ona to potřebuje, nebo protože je přece tak úžasná a s tom sousedovic vořechem budou mít tak krásná štěňátka… Ale lidi, kteří to dělají na kšeft, to nezastaví. Proto říkám, že bych prodej psů bez PP na tvrdo zakázala. Taková štěňata by měla být maximálně za skutečně prokázané náklady na odchov a s velkými pokutami, když by se zjistilo, že to někdo nedodržuje.
Já jsem pro povinné značení psů… Třeba od 3týdnů věku
čip asi, tetování nevím, jak by se evidovalo pro všechny bezpapíráky vlastně jedna číselná řada…
A pak ať si ty bezpapíráky klidně prodají, ale taky ať to zdaní.
To by ovšem vyžadovalo centrální databázi…
Nevím, tahle psí situace nemá jednoduché řešení… Akorát je mi líto těch psisek.
@Zenyatta to mi přijde taky moc radikální, nevím. Já bych vsadila na osvětu a nakonec každý je za sebe zodpovědný, ať si koupí, co chce.
Spíš nechápu, že se o množírnách ví a nikdo po nic pořádně nejde- vet správa atd
@Litta píše:
@enny3 S psychotesty souhlasím, ale na VŠECHNY psy. Něco jako autoškola. Testy z výchovy, z porozumění psím potřebám. V parku by ho mohli zkontrolovat, zda má ke psu průkaz (jako řidičák) a psy v databázi.
jj s tím souhlasím
není pravda, že každý může mít co chce, zbraně jsou taky nebezpečný, proto jsou regulovaný..
@enny3 píše:
jj s tím souhlasímnení pravda, že každý může mít co chce, zbraně jsou taky nebezpečný, proto jsou regulovaný..
Jenže jak to chceš kontrolovat? A co když zkouškou nebo něčím takovým neprojdou? ![]()
@miisenka píše:
v tomto prispevku si protirecis-ako na kazdu inu zbran by si dala psychotesty, ale ZBRAN=VEC
a podla noveho OZ pes neni vec..
Za postihnutia suhlas, kazdy by si mal niest nasledky, ale chudak pokusany..
A este by ma zaujimalo, tych pokusanych kolko je od psov s PP, ne len ze to vyzera ako NO, pitbull atp..
Pises ze si pravnicka, takze predpokladam vysokoskolske vzdelanie, nejde mi teda hlavy pouzitie terminu,,bojovy pes",nic take neexistuje..
Ke zvireti se pristupuje jako k veci v takovem rozsahu v jakem to neodporuje tomu, ze je zivy tvor! A ano jasne jsou to terieri typu bull, mas pravdu
![]()
@enny3 píše:
Ke zvireti se pristupuje jako k veci v takovem rozsahu v jakem to neodporuje tomu, ze je zivy tvor! A ano jasne jsou to terieri typu bull, mas pravdu![]()
Nechci se nikoho zastavat; ale neni chovatel jako chovatel. Znam chovatele co jednou nakryji fenu a maji stenata s PP a druhe harani nakryji znovu; ale jelikoz by jim nedali povoleni na kryti tak nakryji a maji stenata bez PP a znam i „chovatele“ bez PP co kryji jednou za dva roky aby si fena odpocala. Tak; ze i kdyz proti bezpapiraku zbrojite nekteri jsou zodpovednejsi a nehazela bych je vsechny do jednoho pytle…
@Bernacka píše:
Nechci se nikoho zastavat; ale neni chovatel jako chovatel. Znam chovatele co jednou nakryji fenu a maji stenata s PP a druhe harani nakryji znovu; ale jelikoz by jim nedali povoleni na kryti tak nakryji a maji stenata bez PP a znam i „chovatele“ bez PP co kryji jednou za dva roky aby si fena odpocala. Tak; ze i kdyz proti bezpapiraku zbrojite nekteri jsou zodpovednejsi a nehazela bych je vsechny do jednoho pytle…
Co přesně znamená to, že by u fen s PP někdo nedal povolení na nakrytí? Pokud je jednou fena uchovněná, tak snad nemusí majitel pokaždé žádat o povolení ji připustit.
A to že množitelé bezpapíráků nakryjí fenu jen jednou za dva roky nic nemění na faktu, že vzniknou naprosto zbytečná štěňata a bylo by lepší, kdyby vůbec nebyla.
@Zenyatta Na kryti je nutne vystavit kryci list, to, ze nekdo uchovni psa neznamena, ze kontrola chovu konci. Jsou i plemena, kde poradci chovu musi dane spojeni schvalit, ty si muzes tak akorat navrhnout kryciho psa.