Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@79Simona yorkšír i jack jsou teriéři, což znamená temperament. Koukni někdy kolik v okolí pobíhá vychovaných yorků a jacků - není žádná sranda je vychovat a jack bývá hodně aktivní. Rozhodně psa nezvládnou vychovat děti ve věku těch Tvých.
Držím palce, ať vyberete správně
@isp píše:
@enny3 jen pro zajímavost píšu něco pro tebe třeba se ti to bude i líbitStafodšírský bullterier je velmi statečný, nebojácný dobře vyvážený, houževnatý a obětavý pes. Je spolehlivý a velice milý společník. Tento pes je velmi oddaný a dobrácký. Svou rodinu miluje, rád si hraje, zejména velice miluje děti – v zemi původu je přezdíván jako „Nanny dog“.Není dobrý hlídač.
Jdu spát dobrou všem
naprostý souhlas.. Jen s ohledem na mou fotku jsem to nechtěla psát, málo lidí co tyhle psíky nezná by tomu věřilo… I když teda mám Srafordšírské teriéry
a tyhle plemena opravdu nejsou hlídači, spousta lidí si k nim pořizuje jinou rasu na hlídání.. Bohužel milují tak moc lidi, že odejdou s každým ![]()
Myslím ze zakladatelka chtěla říct ze chce psa k dětem prostě do rodiny s dětmi kde se o něj budou starat všichnidohromady. jjá sama mám psy už od šesti let co si pamatujía moje děti taky od malička a nikdy jsem s tím neměla problém. pejsek si na děti zvykne i děti na něj a bude to člen rodiny. ![]()
Já myslím ze s tech malýchplemen je to vcelku jedno co si vvyberes. stejně je to nsechno o výchově a majitelícha kkaždý pejsek bude rad ze s nim budou děti radit a litat s nim.
@isp píše:
@miisenka tohle je důkaz https://www.google.cz/search?…
ja nepotrebujem foto z netu, mam svoje…
@79Simona Mě by se k dětem líbil kavalír. Je malý, ale zase ne úplně prťavý. Je inteligentní, no mrkni na net http://cs.wikipedia.org/…A1pan%C4%9Bl
I za mě Jacka ne.
Příspěvek upraven 16.09.14 v 07:28
@enny3 píše:
Já tomu věřím, přesto vyžaduju pokud jde takovýhle pes někde venku, ať má košík a je na vodítku..větu,, on je hodnej"…nesnáším- každý pes je zvíře..ale je to o chovu a výchově a proto bych ho zakl. do bytu k dětem nedoporučila, ale pokud se jim někdo věnuje, tak proč ne, v bytě mi je jich líto..každýho velkýho psa..já bydlím v RD a vždy chtěla jsem Huskyho, ale vím, že s malými dětmi to není ono, možná časem a chce to mít čas a trpělivost
Keby si tomu verila, tak takuto chujovinu nenapises..
Vyzadujes voditko a nahubek?
Duvod? Co jeby nahodou?
Je vidiet, ze toto plemeno nepoznas…
A cezto ho nedoporucujes..
Je vodoet, zeTvhovna robi svoje.. ![]()
@isp píše:
@terinka4444 věřím a fandím jim aby z těch pomluv konečně už vyšli ven. Unavuje mě, že lidi nemají vlastní zkušenost a věří televizi nebo novinám. Chovatelé a majitelé psů se pořád brání, mají s těmi plemeny super zkušenosti a nikdo jim nevěří, protože Borhyová říkala, že je to krvelačnej zabiják tak to tak musí být. Je mi jich líto, nikdy se za nic nehádám ale za ty psy bojuju víc já než oni sami, protože jsou to dobráci!
mas stafika alebo co? ![]()
@enny3 píše:
Já tomu věřím, přesto vyžaduju pokud jde takovýhle pes někde venku, ať má košík a je na vodítku..větu,, on je hodnej"…nesnáším- každý pes je zvíře..ale je to o chovu a výchově a proto bych ho zakl. do bytu k dětem nedoporučila, ale pokud se jim někdo věnuje, tak proč ne, v bytě mi je jich líto..každýho velkýho psa..já bydlím v RD a vždy chtěla jsem Huskyho, ale vím, že s malými dětmi to není ono, možná časem a chce to mít čas a trpělivost
Ale ten pitbul byl používán pro psí zápasy. Jeho úkol byl útočit na psy, ne na lidi. Po zápase se musel nechat ošetřit, nesměl být na lidi agresivní.
Myslím, že tam byla i docela tvrdá selekce - pes šel po pánečkovi - utratit, co s ním.
Dneska se ta selekce příliš nedělá, nevyznám se v té pitbulí organizaci, ale pro „uchovnění“ není nic potřeba, štěňata získávají registraci automaticky.
Plus se to pokříží se vším možným… a průser je na světě.
A starfordšírský bulteriér je úplně jiné plemeno, jiná země původu… K dětem opravdu super.
Pro zakladatelku - každý pes může být s dětmi, vybírejte podle sebe.
Moc požadavků jsi nepřidala, tak těžko radit.
Do bytu a malý - dívala bych se po společenských plemenech, je jich tam i plno „nelínacích“ - pudl, bišonci a spol.
Taky bych vybírala štěně z nějaké malé chov. stanice. Tihle populární společenští prcci jsou vhodný artikl pro různé množitelské praktiky…
A taky bacha na některá onemocnění, luxace pately mě napadá… No prostudovat pořádně, ne že otevřu inzerci a za dva dny si zajedu pro nejlevnější štěně v okruhu 20km.
Mám Hovawavarda a Kavkazské pasteveckého psa, oba jsou k dětem hrozně hodní, než aby ublížili, tak se radši zvednou a odejdou, když už toho mají dost. Vždy záleží na přístupu a výchově. Z hodného psa se dá udělat zlá potvora, ale je to vždy v lidech, pes se jako zlí nerodí, ale stává. Fenku Kavkazáka máme od velmi ostrých rodičů který hlídají velké pozemky, když jsem je viděla prvně, tak jsem se i bála, vzala jsem jí, protože má problém s očima a asi by jí utratili, jak jsem tam přišla, tak hned šla ke mně a začala mě olizovat, tak jsem jí nemohla tam nechat. Teď jsem ráda, hlídá a je to mazel a neskutečně hodná i když má takové rodiče. Tak vždy záleží na výchově, a co předáš psovy. Asi jsem odběhla od tématu, ale výběr psa vem jako srdeční záležitost, není to jen na pár let, ale je to člen rodiny ať je malej nebo velkej. ![]()
@miisenka píše:
mas stafika alebo co?
@isp píše:
Nemám, mám chovatelskou stanici německých ovčáků, manžel je figurant a jezdíme se stafíkama na tábory
@miisenka píše:
Keby si tomu verila, tak takuto chujovinu nenapises..
Vyzadujes voditko a nahubek?
Duvod? Co jeby nahodou?
Je vidiet, ze toto plemeno nepoznas…
A cezto ho nedoporucujes..
Je vodoet, zeTvhovna robi svoje..
No protže nikoho tady nezajímá, že někdo má psa, tady mají lidi právo nebýt obtěžováni psy, mám malé dítě, nechci, aby ho nějaký pes slovil..sama se takových psů bojím, nechci, aby tu psi běhali na volno ani ti sebehodnější- a vyžadují to české zákony a judikatura, kdo toto není schopný akceptovat, ten bude v ČR prostě postižen- pokuta, když se nic nestane, ejn pes na volno běhá a trestní stíhání, pokud pes někomu něco udělá, u těch bojových jsou trestní soudy daleko přísnější než u jiných..
@enny3 píše:
No protže nikoho tady nezajímá, že někdo má psa, tady mají lidi právo nebýt obtěžováni psy, mám malé dítě, nechci, aby ho nějaký pes slovil..sama se takových psů bojím, nechci, aby tu psi běhali na volno ani ti sebehodnější- a vyžadují to české zákony a judikatura, kdo toto není schopný akceptovat, ten bude v ČR prostě postižen- pokuta, když se nic nestane, ejn pes na volno běhá a trestní stíhání, pokud pes někomu něco udělá, u těch bojových jsou trestní soudy daleko přísnější než u jiných..
No já mám k dětem českého chodského psa
ale je teda fakt, že je to pes víc navenek než do bytu, ale vím, že spousta lidí je má i doma…k dětem perfektní, nejlepší volba, jakou jsem kdy mohla udělat