Pes pro děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8114
15.9.14 21:42

@iv1987 :think: možná zakladatelka položila jen zkrácený dotaz a myslela tím- jaký pejsek bude vhodný k dětem…co? @79Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.9.14 21:45

Co bišonek nebo pudl? Myslím, že pes k dětem by měl být dost velký, aby přežil občas lehkou valnou hromadu a dost malý, aby se člověk nemusel bát, že dětem omylem ukousne nohu :mrgreen: Já mám křížence 10kg a je to ideální, kříženec jezevčíka, děti miluje.
Určitě bych nešla do pracovního psa, který je šlechtěný pro výkon a v běžné rodině nakonec trpí, ničí a je to špatně pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
15.9.14 21:45

@Mellou
K detem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
15.9.14 21:47

@79Simona Já bych doporučila stafordšírského bull teriéra. Né štěně ale z chovatelské stanice, po rodičích s PP a vzala bych si ho domů tak v půl roce věku co ho chovatel připraví k dětem a socializuje. Tihle psi mjí snížený práh bolesti, takže super k dětem a pověst bojového plemene je PÍČ… :pocitac: :pocitac: :pocitac: Nedat nato! Jezdíme na psí tábory se stafbulíkama, majitélé, chovatelé mají sebou celé smečky, naše děti je VŠECHNY mazlí, chovají, venčí, krmí dokonce jim lezou do pelíšku berou hračky atd… ti psi jsou děsně fajn. Milují děti, jorkšír je k dětem špatnej jsou vzteklý a kousavý. Mám děti 2 a 4 roky, chováme německé ovčáky a děti sis nimi hrajou na zubaře, dloubou jim klackem v hubě a psi náááraně spokojený z pozornosti dětí, dokonce naše děti hlídají. Jo a máme psy jen s PP. Tady to krásně ukazují, vysvětlují https://www.youtube.com/watch?… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672

Já bych brala např. Shletii, je to dobře cvičitelný pes, za předpokladu, že se mu budete věnovat!!! JRT určitě ne, určitě ne k dětem a yorkšírka nevím, možná ano, ale aby mu děti nic neudělali, nevím, jak moc jsou opatrné, to samé čivava, moje dítě by to zvládlo určitě mu neublížit, ale některé děti v tomhle věku ještě nemají ten cit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
@Mellou píše:
Stafbulíčka..(Stafordšírský bulteriér) ;)

jo jo taky bych řekla přesně tohle plemeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210

@Bibi239
Krizenec mozna; ale cisteho jezevcika k detem urcite ne. Toto plemeno moc rado deti nema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
15.9.14 21:50

@79Simona: Souhlas s @Fjodorka, PRO DĚTI plyšového, K DĚTEM vybírej podle svých zkušeností a podle toho, co chcete se psem dělat - jestli z něj chceš mít klidného gaučového povaleče, který maximálně občas půjde na procházku do lesa, tak zapomeň na všechny teriéry (jorkšír je taky teriér!) a lovecká a služební plemema vůbec, to jsou psi, kteří potřebují pořádný výcvik a hlavně zaměstnat hlavu, jinak jsou z nich neřízené střely, s kterými je jenom trápení. Vybírej mezi společenskými plemeny, třeba papillon, kavalír king Charles španěl nebo francouzký buldoček by se ti nelíbili?
A velmi radím nenaletět inzerátům množitelů údajně „čistokrevných“ psů bez průkazu původu, ze kterých ti může nakonec vyrůst úplně něco jiného jak povahou tak vzhledem, ale vybrat dobrou chovatelskou stanici nebo prověřeného pejska z útulku.
Mimochodem, k hodně malým dětem není úplně mrňavý pes moc vhodný, děti ještě nedokážou odhadnout sílu, nekoordinují pořádně všechny svoje pohyby a malému křehkému psovi můžou snadno ublížit (a ten se může pak v obraně ohnat a ublížit taky). Takže rozmysli, jestli ten tříletý už dokáže se psem zacházet s citem, než přineseš domů půlkilové štěňátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
15.9.14 21:52

Take jsme vybirali pejska ale k domecku, chteli jsme plemeno vhodne k detem, spolecenske, ne moc chlupate a aby mohl byt cely rok venku( kotec vyhrivany) vybrali jsme Maďar. Ohaře, ma zatim jen 12tydnu takze nemuzeme rict co a jak ale je potreba opravdu vybirat pejska dle vasich potreb, moznosti a pozadavku ne vzhledove a ti Yorksiri jsi rozmazleni magoři :mrgreen: byvaji nekdy ve stari az agresivni, hodne znamych je ma a nemuzou se od nich temer hnou jo a fuj strasne jim smrdi z tlamy kdyz se jim nepecuje o chrup :poblion:
Preji Vam dobry vyber pejska at Vam dela velkou radost!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
@Bernacka píše:
@Bibi239
Krizenec mozna; ale cisteho jezevcika k detem urcite ne. Toto plemeno moc rado deti nema…

Jj to jo- náš byl jezevčík z čivavou křížený, měl dceru mooooooooc rád, ale pořád to byl jezevčík- občas protivnej- musela jsem neustále dávat pozor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
@birma píše:
@79Simona :think: babo raď… Měli jsme chov. stanici a chovali jak velké plemeno- Bulmastif, Angl. Mastif, tak malá- Šiperka, Šiba inu, Kern terier a Tibetský španěl. Pro dítko 3 roky bych v žádném případě nevolila Jorkšíra-nene, Jack russel zase bude náročný pohybově- je to fakt magor a ďábel a jak mu nedáte denně hodiny lítání a přetahování, aport ap., tak budete nešťastní všichni. Spíš bych volila mezi společenským plemenem :nevim: zaleží, co se vám ještě líbí. Třeba Tibetský španěl je super společník :palec: Ale je spousta plemen, co jsou vhodné k malým dětem i do bytu… :hug:

A proc ne yorkshira? Jinak ano, psala jsem zkracene a opravdu to bylo mysleno spis tak, ze psa k detem, samozrejme jsem si vedoma, ze vetsina pece a odpovednosti bude na nas rodicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
15.9.14 21:53
@Mellou píše:
Ano, je vhodný k dětem… jen tak nadarmo se mu v domovině neříká „dětská chůvička“. Lidi si myslí, že je to bojový plemeno(takové neexistuje) apod., to dělaj jen média. Tuším, že i jako jediné plemeno má ve standardu jako povahový rys absolutní spolehlivost. :) Víc agresivní jsou ty malý potvory-jezevčík, čivava apod. :D
:potlesk: přesně název bojové plemeno je vymyšlený :roll: a neexistuje. To tyhle psy vystihuje chůvy :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
15.9.14 21:56
@79Simona píše:
A proc ne yorkshira? Jinak ano, psala jsem zkracene a opravdu to bylo mysleno spis tak, ze psa k detem, samozrejme jsem si vedoma, ze vetsina pece a odpovednosti bude na nas rodicich.

Taky bych se bála, že ho děti zašlápnou a nebo budou moc mačkat..brala bych shletii, je to malé, ne zase mini, ale každého věc.

Určitě bych nikdy proboha nebrala a zvlášť do bytu nic typu pitbull, stačí si dát do googlu na koho všeho útočili a nepřežil to..zvlášť ne proboha k dětem, ale taky každého věc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.9.14 21:58
@Bernacka píše:
@Bibi239
Krizenec mozna; ale cisteho jezevcika k detem urcite ne. Toto plemeno moc rado deti nema…

jasně, jezevčíka ne, jen se snažím ilustrovat velikost našeho psa, která mi přijde ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
15.9.14 21:58
@isp píše:
@79Simona Já bych doporučila stafordšírského bull teriéra. Né štěně ale z chovatelské stanice, po rodičích s PP a vzala bych si ho domů tak v půl roce věku co ho chovatel připraví k dětem a socializuje. Tihle psi mjí snížený práh bolesti, takže super k dětem a pověst bojového plemene je PÍČ…

Chceš zřejmě říct zvýšený práh bolesti ;)
A jinak souhlas, stafbulíka bych k dětem doporučila taky, ale asi ne úplnému pekskařskému začátečníkovi, na kterého zakladatelka podle formulace a obsahu dotazu vypadá. Přece jenom je to taky pořád trochu teriér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný