Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Diskuzi jsem nečetla, jorka ani jack russela nebrat, pokud se jim opravdu nechcete věnovat. Oba jsou to teriéři a jako takoví se budou chovat, obzvlášť jack russel je nikdy nekončící energie uzavřená v malém tělíčku… Navíc jork je pro 3 leté dítě moc malý pes, je tam nebezpečí úrazu - psa, nee dítěte… Do bytu snad něco klidnějšího, klidně toho kavalíra, ale pozor, jedině s PP, trpí dost na srdce. takže bych si na to dala pozor u výběru rodičů štěňátka… Z těch menších psů vhodných do bytu snad klidně i papilon, ale ten větší, klidně mops či buldoček (jsou malí, ale pořádná stavba těla, takže to malé dítě by jim ublížit nemělo…) Nevím, víc mě snad ani nenapadá. Ještě snad toy knírač? Nevím, neznám povahy… případně šeltie?:)
každopádně psa pořizujete předně pro sebe, ne pro děti:) tak malé děti se o psa nikdy nebudou starat a navíc, malé dítě bych se psem ani ven na venčení nepustila samotné.
@Fjodorka
Ja teda neznám male plemeno, ktere by se pri zatahani za uši nebo šlápnutí na ocas neohnalo…a střední pes nemusí byt nespolečenský, to že se strci do kabelky z něj dela společenského, ale to že vyrve kazdou návštěvu to uz se neresi… on je někdy tisíckrát lepší větší pes než malý co se tyce chování ![]()
My máme v bytě Havaňáka. Ještě před 3 lety jsem nevěděla, že takové plemeno existuje. Je to zlatej pes
Vůbec nelíná a miluje děti. Takže si s ním prťata můžou pohrát, aniž by byly obalení chlupama. Je hodně hravý, ale zároveň se rád učí. Už nikdy nechci jiné plemeno-havaňáci si mě získali svojí povahou ![]()
@Carra94 Vidíte a naše čivavy děti milují a neoženou se, ani jedna… Ono je toto dost o výchově, nemyslíte? Pro tak malé děti jsem je ale nejmenovala, i když mají povahy úžasné:) Maďar dobré, ale do bytu bych ho nevolila. Snad do domu se zahradou. Ale to každého velkého psa…
@loves píše:
Diskuzi jsem nečetla, jorka ani jack russela nebrat, pokud se jim opravdu nechcete věnovat. Oba jsou to teriéři a jako takoví se budou chovat, obzvlášť jack russel je nikdy nekončící energie uzavřená v malém tělíčku… Navíc jork je pro 3 leté dítě moc malý pes, je tam nebezpečí úrazu - psa, nee dítěte… Do bytu snad něco klidnějšího, klidně toho kavalíra, ale pozor, jedině s PP, trpí dost na srdce. takže bych si na to dala pozor u výběru rodičů štěňátka… Z těch menších psů vhodných do bytu snad klidně i papilon, ale ten větší, klidně mops či buldoček (jsou malí, ale pořádná stavba těla, takže to malé dítě by jim ublížit nemělo…) Nevím, víc mě snad ani nenapadá. Ještě snad toy knírač? Nevím, neznám povahy… případně šeltie?:)
každopádně psa pořizujete předně pro sebe, ne pro děti:) tak malé děti se o psa nikdy nebudou starat a navíc, malé dítě bych se psem ani ven na venčení nepustila samotné.
jj, je mi jasný, já jsem kynolog, chovala jsem NO, ted chovám choďáky, vím co to vše obnáší. Jack russel ani žádný jiný teriér - nikdy
A je mi jasný, že malá se s ním pomazlí občas, ale pro mě to bude povinnost… právě proto chci kamarádskou a milou povahu a nenáročnou údržbu - zaujal mě i Japan chin - nemá někdo zkušenosti? Prý i Havaňák není špatný…
@Carra94 píše:
@Fjodorka
Ja teda neznám male plemeno, ktere by se pri zatahani za uši nebo šlápnutí na ocas neohnalo…a střední pes nemusí byt nespolečenský, to že se strci do kabelky z něj dela společenského, ale to že vyrve kazdou návštěvu to uz se neresi… on je někdy tisíckrát lepší větší pes než malý co se tyce chování
Jenomže paní se ptá na malého psa společenského plemene. Chápeš? Ona myslí FCI kategorii, ne společenskou povahu.
@Fjodorka píše:
Jenomže paní se ptá na malého psa společenského plemene. Chápeš? Ona myslí FCI kategorii, ne společenskou povahu.
Přesně, mně jde o to, sehnat malého pejska s ideální povahou k dětem s nenáročnu údržbou srsti, správně FCI kategorii
Navíc, když už psy chovám, tak samozřejmě si pořídím jedině s PP, abychom mohli i na výstavy, případně pak dále uchovnit ![]()
@MartinaVa Tak to máme naprosto stejný názor na teriéry. Oni nejsou špatní, ale nee pro mě
Holt každý to má jinak, naštěstí proto je tolik plemen a dá se vybrat:) Ten Japan chin vypadá dobře ![]()
@loves píše:
@MartinaVa Tak to máme naprosto stejný názor na teriéry. Oni nejsou špatní, ale nee pro měHolt každý to má jinak, naštěstí proto je tolik plemen a dá se vybrat:) Ten Japan chin vypadá dobře
díky, ale ještě popřemýšlím, nechci se unáhlit. Ted jsem se dočetla na netu, že mají dost zdravotní problémy… no, pejska stejně nejdříve až po prázdninách, tak to mám ještě čas na důkladný průzkum… ![]()
My máme k dětem yorkšíra, ale asi jednoho zmála, protože je zlatý, nekouše, děti zbožňuje a oni jeho. Když příjde švagrová s dětmi (6 + 4 + 2 roky) tak se jde k dětem pomazlit, aby ho pohladili. Žádný agresivní divoch, jak je tady popisován. Jezdí s námi na dovolenou, všude.
Když byl malý nosil se v psí kabelce a jezdil s námi po výletech, takže parťák se vším všudy. ![]()
Nejlepší přítel člověka je pes. Mám dobré zkušenosti, že švýcarský salašník nás krásně ochrání a je to skvělý kamarád. Mohu poreferovat mám bohaté zkušenosti.
Ja mam teda jezevcika, to je teda sveraz, takze moc nedoporucuju, i kdyz ja ho samo miluju a nemenila bych. Ale cetla jsem o jakemsi strakatem nebo strakaci, je to snad nejake ceske plemeno a pejsek se pry totalne prizpusobi rytmu majitele. Kdyz jsi lenoch, bude lenoch, kdyz jsi aktivni, bude aktivni. A opravdu hodny pes. Jen samo kdyz je stenatko, chce to vice pozornosti. Tak me to zaujalo… Pry se dost rozmaha.